Szanowni... Szukam ciekawych książek. Interesowałyby mnie pozycje osadzone w realiach średniowiecza lub podobne (tzw. powieść gotycka także mile widziana). Może być z leciutką domieszką fantastyki. Ale lekką, niech fantastyka nie będzie głównym nurtem, jedynie niewielkim dodatkiem. Natomiast niech to nie będzie powieść historyczna bo od czasów szkolnych i przymusu czytania Sienkiewicza mam uraz i niechęć do takowych. Autorzy zarówno polscy jak i zagraniczni.
Obecnie męczę dalej "Pana Lodowego Ogrodu" ale przyznam, że idzie mi jak krew z nosa. Natomiast co powiedzie o serii "Ja, inkwizytor"? Nie dalej jak kilka dni temu czytałem w Media Markt początek książki z tej serii o tytule "Bicz Boży" i powiem, że nawet, nawet... Ale w recenzjach ta pozycja wypada dość tak sobie, by nie powiedzieć średnio.
Przeczytałem kilka książek Anne Rice z cyklu "Kroniki Wampirów" i także szło ciężko ale podołałem
Z innej beczki: Warte zainteresowania są książki Jeremyego Clarksona? "Świat według Clarksona" poszedł za jednym podejściem. A inne jego autorstwa także są miłe w czytaniu?
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71