Czy ktos moze korzystal z tego serwisu http://www.aliexpress.com ? Kupowalem juz na allegro i ebay, ale tutaj podchodze troche z wieksza rezerwa. Maja sporo fajnych rzeczy do komorek za duzo mniejsze pieniadze niz w pl i zastanawialem sie czy by nie kupic troche akcesoriow.
Jakie sa kruczki co do korzystania z samej platformy? Jakos nie znalazlem by kupujacy placili jakies oplaty, ale wolalbym nie byc czyms zaskoczony.
I czy chinski sprzedawcy sa wiarygodni, bo to zazwyczaj oni oferuja tam towary?
[ Dodano: 2013-08-20, 23:27 ]
Widze, ze chyba nikt nie korzystal.
Ja sprobowalem i na razie poczatki nie zachecaja. Przy platnosci karta Firefox wywalil mi ostrzezenie, ze strona jest tylko czesciowo zaszyfrowana i ze dane moga zostac odczytane. Upps. Wiec danych karty nie wpisalem.
Probowalem pisac do aliexpress (generalnie ciezko znalezc sposob jak do nich napisac, bo przekierowuja tylko do FAQ albo wirtualnego agenta), ale nie odpisali. Probowalem znalezc pomoc na ich forum na stronie i tez nikt nic nie doradzil.
Napisalem do sprzedawcy, odeslal tylko jakas szablonowa odpowiedz.
Generalnie mam wrazenie, ze serwis aliexpress nie bardzo stara sie o klientow.
Zastanawiam sie czy by nie zamowic jakiejs visy electron, zaplacic jednorazowo i pozniej zastrzec.
Ale generalnie serwis nie zacheca do zakupow.
Jakie sa kruczki co do korzystania z samej platformy? Jakos nie znalazlem by kupujacy placili jakies oplaty, ale wolalbym nie byc czyms zaskoczony.
I czy chinski sprzedawcy sa wiarygodni, bo to zazwyczaj oni oferuja tam towary?
[ Dodano: 2013-08-20, 23:27 ]
Widze, ze chyba nikt nie korzystal.
Ja sprobowalem i na razie poczatki nie zachecaja. Przy platnosci karta Firefox wywalil mi ostrzezenie, ze strona jest tylko czesciowo zaszyfrowana i ze dane moga zostac odczytane. Upps. Wiec danych karty nie wpisalem.
Probowalem pisac do aliexpress (generalnie ciezko znalezc sposob jak do nich napisac, bo przekierowuja tylko do FAQ albo wirtualnego agenta), ale nie odpisali. Probowalem znalezc pomoc na ich forum na stronie i tez nikt nic nie doradzil.
Napisalem do sprzedawcy, odeslal tylko jakas szablonowa odpowiedz.
Generalnie mam wrazenie, ze serwis aliexpress nie bardzo stara sie o klientow.
Zastanawiam sie czy by nie zamowic jakiejs visy electron, zaplacic jednorazowo i pozniej zastrzec.
Ale generalnie serwis nie zacheca do zakupow.