DAJ CYNK
  • Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 11 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
 #1172319  autor: zulu144dwa
 30 maja 2024, 08:32
rsig pisze:
30 maja 2024, 00:31
Jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi, więc nie wiem czy to nowość czy tak było zawsze (i wszyscy o tym wiedzą), ale jakby co to ten pakiet owszem schodzi za bonusem za doładowania, ale wydłuża go o 30 dni (ważność konta / wychodzących oczywiście też).
To dużo osób wie. Nowość bo działa od 1.06.2023 r.
Precyzje to NL zapewnia pewne minimalne ważności powiązane z jego (NL) ważnością
1) OA = ważność NL + 31dni
2)OP = 93dni
Jak następuje zmiana OA ze względu na aktywację NL, to identyczną ważność otrzymuje także saldo z GB za doładowania.

Formalnie o wydłużeniu, ale o 5 dni to mogą mówić posiadacze wcześniej aktywnego dowolnego NL z MMSami.

--------------------------------
NL za 1 zł rządzi w OFnK
 #1172327  autor: biala1991
 30 maja 2024, 12:06
@Zulu144dwa
przypomnij proszę, przedłużenie konta i bonusa za doładowanie na 31/93 dni działa tylko w nowych NL z mms? Jeśli mam starą kartę bez aktywnego NL z ważnością konta i bonusa do końca maja i najpierw włączę nowy NL DZIECKO a potem stary NL PREZENT to konto i bonus za doładowanie przedłuży się o miesiąc? (chodzi o to, że ostatnio włączonym będzie NL bez mms). Czy najpierw powinnam włączyć darmowy NL bez mms a potem nowy NL z mms?
 #1172353  autor: zulu144dwa
 30 maja 2024, 16:06
biala1991 pisze:
30 maja 2024, 12:06
@Zulu144dwa
przypomnij proszę, przedłużenie konta i bonusa za doładowanie na 31/93 dni działa tylko w nowych NL z mms? Jeśli mam starą kartę bez aktywnego NL z ważnością konta i bonusa do końca maja i najpierw włączę nowy NL DZIECKO a potem stary NL PREZENT to konto i bonus za doładowanie przedłuży się o miesiąc? (chodzi o to, że ostatnio włączonym będzie NL bez mms). Czy najpierw powinnam włączyć darmowy NL bez mms a potem nowy NL z mms?
SMS PREZENT zadziała przy aktywnym lub zawieszonym starym NL.
Preferował bym aktywację w MO Dziecka.
Aktywację starego NL
Aktywację PREZENTU

Przepraszam, ale pytania twoje są z tezami , które nie zamierzam rozkminiać.
Tylko nowy NL z MMSy może mieć wpływ na ważność GB za doładowania.
operowanie dokładnymi bezwzględnymi, bezwarukowymi liczbami to zbyt duży skrót.
Przedłużenie o ileś dni a zapewnienie minimalnej względnej ważności na ileś dni to dla mnie różne pojęcia.

NL za 1 zł rządzi w OFnK
 #1172360  autor: biala1991
 30 maja 2024, 19:50
A więc jeśli nie mam starego NL (ani aktywnego ani zawieszonego) to nie będzie podwójnego pakietu tylko zostaje sam NL DZIECKO? czyli nie muszę rozkminiać kolejności włączenia darmowych pakietów w celu przedłużenia bonusa za doładowanie, bo wszystko storpedowałeś tym :) :
zulu144dwa pisze:
30 maja 2024, 16:06
SMS PREZENT zadziała przy aktywnym lub zawieszonym starym NL.
Myślałam, że sama stara karta wystarczy.
 #1172880  autor: kazik20
 06 cze 2024, 20:51
...się już pogubiłem. Wy pisujecie, że 90 dni zamrożenia GB z NL, a mi z NL za 1zł oraz te darmowe okazyjne 5GB to tylko 30 dni wykazuje zamrożenia.
 #1172881  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2024, 20:57
kazik20: to proste. Jeśli nie masz aktywnego cyklicznego no-limitu, a wygaśnie ten jednorazowy, masz miesiąc na odmrożenie GB z usługi.
Jeśli nie odnowi się wersja cykliczna, mrożenie GB trwa 3 miesiące.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1178433  autor: KC-KARLOS
 01 wrz 2024, 11:12
Masz NL w 4 promo opcjach za 15 zł - a dla nowych jeden w promce do 15 września, a drugi, korzystniejszy w promocji do 15 listopada. Do tego promki typu 5400 przez rok, itd. Jedno musi wykluczać drugie. To było pewne, że te kilkudniowe NL się skończą, tym bardziej, że zmieniła się oferta. Operator musi spieniężyć rozdawane GB możliwością ich płatnego przedłużenia.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1178453  autor: KC-KARLOS
 01 wrz 2024, 19:19
kazik20: to raczej będzie to inna promka, dawno nie było darmowego transferu danych, mogą sypnąć 10 GB na 10 dni. No-limity są darmowe na 1 miesiąc za friko, a od 16go są ekstra GB za konkretny cykliczny NL - więc to jest próba spieniężenia przedłużania ekstra gigabajtów. Nabijanie tanio GB się kończy. Inaczej promki by zostały, ale cennik podstawowy poszedłby w górę - też na to patrzmy.

#1178497  autor: lukjac
 02 wrz 2024, 17:25
Uważajcie jeśli wciąż posiadacie stary NL bez MMSów i czekacie na przekształcenie w staro-nowy NL z MMSami. Osobiście posiadam taki nr: przekształcenie dopiero za rok i przez ten czas nie skorzystam z tych jednorazowych akcji
 #1178507  autor: KC-KARLOS
 02 wrz 2024, 18:44
To było pewne, że ta promka będzie pułapką dla starych NL, skoro ich już "nie świadczą".

#1179050  autor: kazik20
 11 wrz 2024, 14:45
Dziwne. Nie zamroziło mi GB z tej promki na 31dni. A wcześniej na dzień dziecka mroziło. Coś sie zmieniło?

Sprawdze jutro jeszcze inną simke.
 #1179057  autor: zulu144dwa
 11 wrz 2024, 16:30
Spokojnie działa. Stary nr nie wyjmowany od ponad roku z szuflady. Przywrócony do życia przez zwrot jakiś groszy pobranych za brak aktywności.
Obrazek
W jednorazowych guzik działa jednorazowo i GB przepadają jak ostatniego dnia odmrożenia nie aktywuje się NL.

NL za 1 zł rządzi w OFnK
 #1179181  autor: zulu144dwa
 12 wrz 2024, 23:50
Już nie mogę edytować poprzedniego postu. Odmroziłem GB. Wyjąłem z szuflady SIM i włożyłem do routera. Pojutrze sprawdzę: czy pozostałość po SZKOLE ponownie się zamrozi się? Dawniej nie mroziło ponownie w jednorazowym NL. Efektywne bez błędu korzystanie z guzika nieco zmieniło się, to może będzie inny efekt.
Obrazek
Trochę dziwne jest OP konta.

NL za 1 zł rządzi w OFnK
 #1179213  autor: kazik20
 13 wrz 2024, 14:35
Mnie po wygaśnięciu NL jednoraz. na jednej simce zamroziło, na drugiej nie, a nawet widnieje w historii sms, że aktywowałem 364 a GB już nie ma.
 #1179275  autor: zulu144dwa
 14 wrz 2024, 13:10
Nic się nie zmieniło w jednorazowych.
Guzikiem można jednorazowo odmrozić i niewykorzystane GB przepadają.
Przy takiej liczbie GB można było po ponad roku ponowne sprawdzić.

NL za 1 zł rządzi w OFnK
 #1179485  autor: babciagienia1p
 18 wrz 2024, 07:20
babciagienia1p pisze:
13 wrz 2024, 14:49
U mnie na wszystkich numerach, na których SZKOŁA była ostatnim NL-em z terminem do 9 września 2024, GB z pakietu internet zniknęły.

Na numerach, które miały aktywny NL cykliczny nie ma żadnych problemów (jak na razie). Terminy minut/SMS-ów/MMS-ów dodały pięć dni do październikowych.
Dostałam pierwsze odpowiedzi na reklamacje SZKOŁY. Wszystkie negatywne. Wniosek - SZKOŁA jest używana do czyszczenia różnych uzbieranych walorów. Według odpowiedzi SZKOLA jest NL-em jednorazowym i nie wprowadza GB z PI w stan zamrożenia.
Zapoznaliśmy się z Pani sprawą. Przykro nam ale reklamacji nie uznaliśmy, ponieważ obecnie nie ma Pani aktywnych usług bez limitu i nie możemy zwrócić GB na numerach. Z czego to wynika?
Na numerze 123456789 korzystała Pani z usługi w wersji jednorazowej. Zgodnie z Regulaminem usługi jednorazowej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”, niewykorzystane środki z pakietu GB w kraju i w roamingu UE z Usługi są przechowywane przez Operatora przez kolejne 31 dni od daty wygaśnięcia ważności Usługi. Po tym terminie bezpowrotnie przepadają.
Na numerze 987654321 korzystała Pani z Usługi cyklicznej. Zgodnie z Regulamin usługi cyklicznej „Rozmowy,SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB” od pierwszej nieskutecznej próby odnowienia Usługi niewykorzystane środki z pakietu GB w kraju i w roamingu UE przestają być dostępne do wykorzystania, ale nie przepadają. Środki zostaną przywrócone i zsumowane z nowym pakietem GB w sytuacji, gdy Usługa zostanie skutecznie odnowiona w jednej z kolejnych prób w okresie 93 dni lub gdy Pani włączy inną wersję Usługi w opcji jednorazowej lub cyklicznej.

Nie chce mi się dalej walczyć. Odpuszczam. Wydaje mi się, że nigdy nie ma pewności jak zadziała NL typu SZKOLA.
  • Strona 11 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11