Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
podłączę się do tematu
jako że orange nie działa tak dobrze w moim nowym mieszkaniu myślę nad przejściem do play. t-m i plusa jeszcze nie testowałem.
potrzebuję ok 200GB miesięcznie nie określam budżetu bo to zależy na ile rat wezmę router. usługa wiadomo jak najtaniej.
myślę o zmianie routera na b818 z obecnego b525
otrzymałem ofertę play 200gb z b818 za 1zł w abo 70zł lub za dopłatą 219zł a abo 60zł.
mam też kartę internet na kartę z play czyli "dzień bez limitu" a w rzeczywistości aż dwa dni bez limitu.
1. czy jest sens pakować się w abo?
2. jeśli nie to gdzie znajdę b818 w sensownej cenie na raty?
3. może jest jakaś inna oferta spełniająca te wymagania?
p.s. na ten moment zasięg 5g mam jedynie z t-m.
Wow ranga "Stary Wyjadacz" nie sądziłem że dotrwam do niej
Plusa to nie masz co brać, bo tam jest tylko 100 GB pewne.
Co do innych no to dobrze najpierw porobić testy i sprawdzić jak działa, bo kupowanie w ciemno raczej sensu nie ma.
Masz kartę Play to najpierw sprawdź jak działa w tej lokalizacji, zobacz z którego BTS-a korzystaszi jakie pasma LTE działają na nim. Jakie masz tam problemy z Orange i która to stacja bazowa NetWorks.
1) nie napisałem ze mam problemy z orange zauważyłem jedynie że wolniej śmiga niż play.
2) t-m chyba sobie odpuszczę po przygodach z heyah 01 abo u nich to duże ryzyko. poza tym zależy mi żeby oferta działała w całym kraju a nie tylko pod wybranym adresem.
3) w orange prędkości wąchają się między 10-65mbit/s i zdarzy się 120mbit/s ale to nie w domu pobieranie i wysyłanie ping przyzwoity średnio 35ms
4) w play mam 20-70mbit/s w porywach na karcie odnowa 130mbit/s wysyłanie max 100mbit/s ping 30ms
5) testy przeprowadzałem na b525 na zte mf 980 i mi 9T
6) karta będzie używana w trybie mobilno-stacjonarnym że tak powiem.
maszt play Play (26006) ID: RYB1017 Rybnik, ul. Budowlanych 61A ma wszystkie pasma
maszt N! (26034) ID: 4267 (N!) Rybnik, ul. Orzepowicka 15a - szkoła tylko 1800?
7) średnie prędkości spisywałem w miejscach których przebywam najczęściej.
to dla mnie oczywiste że przed wyborem oferty przetestuję daną sieć testy robiłem i zauważyłem że orange działa gorzej w miejscach gdzie najcześciej przebywam niż play. Stąd wynikło moje pytanie o ofertę. Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi i czekam na polecenie jakiejś oferty.
czyli nie ma już lejka 1mbit/s za używanie w innym miejscu? nie jestem teraz obeznany z t-m (nigdy w sumie nie byłem)
sprawdziłem ofertę na stornie t-m sprawdziłem odpowiednią ofertę niestety drożej niż w play i oczywiście strona musiała wywalić kila błędów. koszt abo 69zł i dopłaty 149zł za b818 na plus 0/1zł aktywacja
orange w orange tanio też nie jest (plan optymalny z b818 i lejkiem 5mbit/s to 83zł internet domowy 4g to już 90zł)
play wychodzi najtaniej tylko teraz mam dylemat czy warto brać abonament czy kombinować z ink?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2020, 21:38 przez Robin560, łącznie zmieniany 1 raz.
A ktoś pamięta czy Play w ofercie 500Gb żądało zawsze 99 jednorazowej opłaty za sprzęt?
Zdaje mi się że wcześniej nie widziałem tego lub wynosiło 1zł...
Robin, o jakiej ofercie za 83zł mówisz? Dasz link?
czyli nie ma już lejka 1mbit/s za używanie w innym miejscu? nie jestem teraz obeznany z t-m (nigdy w sumie nie byłem)
sprawdziłem ofertę na stornie t-m sprawdziłem odpowiednią ofertę niestety drożej niż w play i oczywiście strona musiała wywalić kila błędów. koszt 69zł abo 149zł za b818 na plus 0/1zł aktywacja
orange w orange tanio też nie jest (plan optymalny z b818 i lejkiem 5mbit/s to 83zł internet domowy 4g to już 90zł)
play wychodzi najtaniej tylko teraz mam dylemat czy warto brać abonament czy kombinować z ink?
W T-Mobile masz 3 oferty i żadna za 149zł
49, 69 i 79 zł odpowienio 100 GB, 200 GB i 300 GB. Lejek 1 Mb/s, możliwość dokupienia 20 GB za 20 zł. Bez żadnych lokalizacji itp
A tak szczerze to akurat nie wiem na jaką stronę wchodziłeś bo co jak co ale proces zamawiania na stronie błędów nie wywala.
Niestety nie mam dostępu do regulaminu, wiem że oferta nie jest dostępna na stronie Play. Na pewno jest dostępna przez kontakt telefoniczny a nazywa się konkretnie Internet tylko SIM bez limitu GB (300 GB) w taryfie: Play Internet 5G i opłata katywacyjna 50 zł
play ostatnio podniósł ceny abonamentów o 10zł miesięcznie. wcześniej ta oferta była dostępna tylko w salonach. Najlepsze wyjście iść do salonu play i się zapytać o internet 300gb nowa cenna powinna wynosić 65zł miesięcznie. oferta była dostępna tylko bez urządzenia.