To prawda, karta włączana jest maksymalnie raz na miesiąc, żeby zobaczyć, czy nadal żyje, lub jak trzeba zatwierdzić jakąś operację.
Mówiąc szczerze lepiej czułbym się płacąc 5zł i mając pewność, że nr będzie aktywny :/
wszystkie odzyskiwania kont bankowych/allegro mam właśnie na ten nr, a gdzie tylko się da, zrezygnowałem z odzyskiwania numerem telefonu na rzecz aplikacji uwierzytelniającej lub kodów zapasowych
babciagienia1p pisze:@peter221
Nie powinno, ale przed Tobą jest dwa i pół roku.
Mogą wygasić taryfę i przymusowo przenieść do innej. Zdarzały się takie przypadki u innych operatorów. Nie słyszałam, żeby odbywało się to z pogorszeniem aktualnych warunków, chociaż w Twoim przypadku, od 29 kwietnia 2025, nie będzie już wychodzących.
Można wyobrazić sobie, że jeszcze w trakcie aktywnych wychodzących, nastąpi jakaś zmiana i w nowej ofercie zmienią się tak długie przychodzące. Oczywiście, to tylko wydłubki.
Gdyby coś się kroiło, powinieneś dostawać, SMS-em, informacje z minimum miesięcznym wyprzedzeniem, chociaż pewnie nie będziesz trzymał karty w telefonie i tego nie zobaczysz. Negatywny scenariusz jest bardzo mało prawdopodobny.