DAJ CYNK
  • Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1173998  autor: KC-KARLOS
 26 cze 2024, 22:12
Jeśli plus ma u Ciebie dobry zasięg sprawdź cross mobile. Płacisz 10zl/m za bez limitu rozmowy sms mms i 12GB
Archi334: Takie warunki są przez pierwszy rok umowy, a potem cena w górę. Tutaj potrzeba stabilnej oferty bez niespodzianek.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1174000  autor: Vieslav
 26 cze 2024, 22:52
KC-KARLOS pisze:
26 cze 2024, 00:40
Ach te kombinacje... Będąc wiele lat w abonamencie wolałbym nadal w nim być lub wybrać subskrypcje / stały atrakcyjny pakiet miesięczny, niż bawić się pakiecikami czy zasileniami. A możliwości jest wiele.
Ja tak jechałem przez kilka lat - pakiety internetowe tylko z bonusów, łączny koszt telefonu komórkowego zamykał mi się w kilku zł rocznie :lol:

Ale wracając do tematu - babciagienia dobrze prawi. Najbardziej ekonomiczną opcją będzie telefon z dual simem i:

:arrow: karta do rozmów (polecam główny numer) w nju na kartę opcja dzienna. Jednorazowo płaci się 5 albo 6 zł za aktywację. Następnie płacisz za minutę/smsa zgodnie z cennikiem, aż danego dnia osiągniesz 1,20 zł. Gdy przekroczysz 1,20 zł to do północy masz już nielimitowane połączenia i SMSy. Jeśli będziesz doładowywał konto rzadziej niż raz na pół roku to trzeba pamiętać o jednej rzeczy - chyba raz na 180 dni operator wysyła smsa z prośbą o odpowiedź, czy numer ma być nadal aktywny. Jeśli nie odpiszesz to numer wyłączą. Ale to tylko w przypadku, jeśli ten okres minął od doładowania, bo konto domyślnie nie ma daty ważności.
Albo Fakt Mobile jak pisała babciagienia. Koszt utrzymania numeru to 5 zł na rok. Na forum są raz w tygodniu publikowane kody na 10 minut, 10 smsów i 50 MB. Jak sobie nazbierasz minut i SMSów kodami, to powinno wystarczyć na Twoje potrzeby.

:arrow: druga karta tylko do internetu. Albo bawisz się w przenosiny tak jak babciagienia napisała, albo śledzisz na bieżąco gdzie, za co i jaki bonus można dostać. Zanim upolowałem ofertę Vectry za 9,99 zł to używałem dual sima, zainteresowałem się ofertą Plush na kartę jako druga SIM tylko do internetu.
Wyglądałoby to tak: doładowanie za 25 zł, w tym masz 10 GB ważne 30 dni i niektóre aplikacje bez limitu (w Twoim przypadku to nieistotne, bo i tak nie wykorzystasz 10 GB) + 25 zł cały czas jest na koncie. Za 10 zł kupujesz rok ważności konta, następnie co miesiąc pakiet 5 GB za 5 zł. Jest też promocja co piąte doładowanie gratis. Za przeniesienie numeru możesz wybrać jeden z pakietów bez limitu + internet na 3 miesiące gratis. Nie jestem znawcą Plusa/Plusha, może ktoś inny się wypowie czy to co napisałem jest prawdą.
Kiedyś skorzystałem z podobnej promocji (3 miesiące za przeniesienie numeru) w Plusie. Nawet nie trzeba było doładowywać numeru. Po 3 darmowych miesiącach przeniosłem numer do innej sieci (nju abo, gdzie również były 3 miesiące gratis). Może zatem warto pokombinować z przenoszeniem, póki jeszcze są oferty.
 #1174002  autor: Remington
 26 cze 2024, 23:17
Vieslav pisze:
w nju na kartę opcja dzienna. Jednorazowo płaci się 5 albo 6 zł za aktywację. Następnie płacisz za minutę/smsa zgodnie z cennikiem, aż danego dnia osiągniesz 1,20 zł. Gdy przekroczysz 1,20 zł to do północy masz już nielimitowane połączenia i SMSy.

Tego to już chyba dla nowych nie ma. Ale jest nadal cennikowe 19 groszy za minutę. 1-dniowy no limit w OFnK chyba jednak lepszy. Albo a2mobile z minutą po 10 groszy.
 #1174008  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2024, 04:41
Opisałem opcje nju na kartę w skrócie. Można korzystać cennikowo (19 gr/min, 9 gr/sms) wraz z zakupem 9 GB za 9 zł na 31 dni. Fajna, elastyczna opcja, bez przymusu wydania konkretnej kwoty (choć wydanie 19 zł limitu wydatków daje no-limit i 20 GB).

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1174011  autor: babciagienia1p
 27 cze 2024, 05:44
Vieslav pisze:
Nie jestem znawcą Plusa/Plusha, może ktoś inny się wypowie czy to co napisałem jest prawdą.

Kupowanie pakietów 5 GB nie musi być potrzebne, ponieważ po jednorazowym przeniesieniu do Plusa/Plusha, roczny koszt utrzymania wieczystych 1900 GB, w zależnosci od taryfy, wynosi:
a) 29,- zł - Plus Elastyczna
b) 10,- zł - Plush Nowy Plush
c) tylko doładowanie - 5,- zł - Plus Prosto na Kartę.
 #1177084  autor: W_Wit
 13 sie 2024, 11:31
Czy Vectra stosuje klauzule waloryzacyjne w zależności od tego czy umowa jest terminową czy bezterminowa?
Zagapiłem się i nie ma już promocji za 9,99 no limit + 10 GB internetu.
Nie było chyba nic lepszego na rynku.
Chyba, że jest coś poniżej 10 zł za no limit?
Cross Mobile nadal jest taką mordęgą po kątem obsługi klienta?
 #1177088  autor: KC-KARLOS
 13 sie 2024, 11:44
W_Wit: Vectra wycofała takie zapisy. Przy umowie bezterminowej każdy operator może zmienić Tobie umowę np. w kwestiach cenowych - wówczas Ty możesz zawsze zrezygnować.
Nadal możesz dostać tą ofertę za 9,99 albo za 14,99. Crossa nie polecamy, tym bardziej, że po roku umowy cena wyraźnie wzrasta, a sygnał Plusa nie każdemu odpowiada.

#1177472  autor: mm120
 18 sie 2024, 16:19
KC-KARLOS pisze:
26 cze 2024, 22:12
Takie warunki są przez pierwszy rok umowy, a potem cena w górę. Tutaj potrzeba stabilnej oferty bez niespodzianek.
W sumie można zrezygnować przed upływem 12 miesięcy i przez 12 miesięcy cieszyć się z 12 GB internetu za 10zł - jeszcze przy przeniesieniu numeru miesiąc za darmo. Ciekawa propozycja.
KC-KARLOS pisze:Nadal możesz dostać tą ofertę za 9,99 albo za 14,99.
Jak dostać tę za 9,99 zł? To jest jakaś łączona z innymi ich usługami, bo na ich stronie nie widać.
 #1177473  autor: KC-KARLOS
 18 sie 2024, 16:24
mm120: opcję za 9,99 dostaniesz u konsultanta sprzedażowego pod nr 601601601 - jeśli zadeklarujesz chęć przeniesienia numeru do Vectry, to jest szansa, aby dostać tą ofertę - pamiętaj, że może ona być w umowie na 2 lata, więc de facto korzystniej, bo przez 2 lata operator nie będzie mógł Tobie zmienić ceny w jej trakcie, co może być to realne na bezterminówce (ostatnio Play zaczyna tak robić u wieloletnich niektórych Abonentach).

#1177497  autor: mm120
 19 sie 2024, 10:15
Dzwoniłem pod ten numer i niestety nie udało się. Konsultant powiedział, że oferta jest dostępna tylko dla usług łączonych (internet, tv).
Szkoda, że nie mają promocji dla czytelników telepolis :)

Zawsze mnie to dziwi, że operatorzy wolą nic nie zarobić, niż zarobić mniej.
 #1177513  autor: KC-KARLOS
 19 sie 2024, 19:03
mm120: za 14,99/mc dostaniesz umowę bezterminową i bez łaski. Też dobra oferta.

#1177532  autor: mm120
 19 sie 2024, 20:34
Zgadzam się, że to dobra oferta, tym bardziej, że bez zobowiązania. Ale okazało się, że konsultant mnie nie poinformował prawidłowo o wszystkim. Wyszukałem na ich stronie dokumenty promocji, ciągle obowiązują:
Promocja oferowana jest od dnia 01.02.2024 r. do 03.09.2024 roku. Upływ okresu trwania Promocji nie pozbawia Uczestnika prawa do zawarcia Umowy na warunkach niniejszej Promocji. Umowa może zostać zawarta jednak nie później niż w terminie 14 dni od upływu okresu trwania Promocji oznaczonego w niniejszym punkcie.
https://r.e.blueonline.tv/s/vectra-www/ ... -0.pdf?211
oraz
https://r.e.blueonline.tv/s/vectra-www/ ... -0.pdf?211

Jest też wyraźnie zdefiniowane kto może skorzystać z promocji:
Nowy Abonent – Uczestnik Promocji, który w dniu przystąpienia do Promocji oraz w okresie 3 (trzech) miesięcy poprzedzających dzień przystąpienia do promocji nie był związany z Dostawcą Usług obowiązującą Umową.
Zadzwoniłem ponownie. Tym razem konsultantka powiedziała, że jest taka oferta o jakiej mówiłeś (czyli na 24 m-ce, chociaż akurat takiego regulaminu nie znalazłem na ich stronie) i umówiłem się na późniejszy telefon (ze względu na mój okres zobowiązania u dotychczasowego operatora).

Może się uda. Warto próbować jeśli komuś odpowiadają warunki.
 #1177536  autor: KC-KARLOS
 19 sie 2024, 21:01
mm120: daj znać, czy się udało w dedykowanym wątku o Vectrze.