DAJ CYNK
  • Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 69 z 136
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 136

#733309  autor: Sig
 17 lip 2014, 22:31
Już chciałem zganić towarzystwo za wciskanie na siłę tego Playa, ale mój drogi - albo schodzisz z wymagań, albo godzisz się na gorsze warunki. Coś za coś.

Virgin Mobile pasuje do takiego profilu - lejek jest zawsze (pakiet nie musi być aktywny), tani internet, 50% do doładowania na konto główne dla członków Klubu, no i konto ważne rok. Inne usługi też dobrze wycenione, ważność pakietów internetu taka jak w Play (przedłużasz zgromadzony transfer o 30 dni nowym pakietem, nawet takim, który dostajesz w bonusie (100MB za doładowanie co najmniej 10 zł).

PS Z tym roamingiem Plusa nie przesadzajcie, to że jeszcze można się wbić, nie znaczy, że mu kolejna aktualizacja karty SIM czegoś nie skopie. Domyślnie działa na macierzystym Play i T-Mobile.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#733319  autor: Sig
 17 lip 2014, 22:53
Też myślę, że przy tym założeniu Nju (wersja abonamentowa na czas nieokreśony) jest najlepsze, bo wyjdzie te 10 zł. Nie napisano ile to jest to "dużo", ale Play wypadnie taniej (pakiet 100 minut) tyko jeśli będzie to mniej niż 100 minut. Można oczywiście kupić i drugi pakiet (maksymalnie 3 chyba w miesiącu), ale wtedy robi się 10 zł i bez sensu. Nju z rachunkiem i jest pewność nieprzekroczenia 10 zł przy połączeniach tylko na stacjonarne.

#733320  autor: toms
 17 lip 2014, 22:55
LFC93 - może sprawdź sobie Orange Free na Kartę, jeśli potrzebujesz przede wszystkim dostępu do sieci? Rok ważności łatwo uzyskasz esemesem START na nr 8002, przy nowym starterze jednorazowy koszt to 3 zł. Najpierw sprawdź jednak, czy u Ciebie to Orange będzie działać w miarę płynnie, bo bywa z tym w tej sieci bardzo różnie. Samemu posiadam kilka lat jeden numer doładowany za 100 zł i tylko co jakiś czas wysyłam wspomnianego esemesa, który po upływie trzech miesięcy darmowo wydłuża ważność zarówno środków pieniężnych, jak i bonusowych MB. Pozdrawiam, T. ;-)

#733323  autor: LFC93
 17 lip 2014, 22:58
Pomijając ten lejek i ważność konta, Plus ma lepszy zasięg HSPA+ czy Orange? Jak z tych dwóch lepiej wygląda to jeśli chodzi o ceny? Tych taryf jest tyle że trudno się połapać.

Co do Play, mnie już nawet ich durne reklamy wkurzają więc opadają. Co Viking Mobile itp., nadajniki cały czas się przełączają i dlatego baterie w smartfonach nie dość że tragiczne to jeszcze dodatkowo obciążone są przez te nadajniki a jak ustawię na jedną sieć to wtedy ten internet chodzi tak sobie a na tym mi zależy. Chyba że jest inaczej?

#733329  autor: KC-KARLOS
 17 lip 2014, 23:09
LFC93, ustawienie sieci ręcznie na T-Mobile - nieważne czy byś korzystał z Play, Virgin czy Mobile Vikings, nie powinno powodować wyrzucenia Cię z tego zasięgu.
Poza tym większość smartfonów przy częstym użytkowaniu rozładowuje się bateria w ciągu 1 dnia. To normalne.
Mam radę: potestuj jeszcze trochę, a dopiero wybierz coś odpowiedniego. Pobierz też apkę, która mierzy siłę sygnału, np. NetMonitor czy też phono.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥

#733332  autor: perdos1
 17 lip 2014, 23:15
LFC93 pisze:Pomijając ten lejek i ważność konta, Plus ma lepszy zasięg HSPA+ czy Orange?
Skąd mamy wiedzieć co ma lepszy zasięg u ciebie?
LFC93 pisze:Jak z tych dwóch lepiej wygląda to jeśli chodzi o ceny? Tych taryf jest tyle że trudno się połapać.
Cena za 1GB podobna, ale tak jak pisałem, plus po swojemu rozlicza dane.
LFC93 pisze:mnie już nawet ich durne reklamy wkurzają więc opadają.
Co mają reklamy w TV do działania internetu? Nie mów, że wybierasz sieć po tym, czy ma wkurzające reklamy czy nie.

Weź Virgin, ustaw sieć na sztywno i potestuj, koszt minimalny a będziesz wiedział na czym stoisz. BTW jak się poruszasz to normalne, że nadajniki się przełączają.

#733336  autor: KC-KARLOS
 17 lip 2014, 23:19
To jest temat o prepaid a nie abonament, co Wy z tym nju? nju ma też ofertę na kartę.
W opcji miesio za max 29 zł miesięcznie można rozmawiać na wszystkie komórki i stacjonarne "bez limitu".
W Formule Mini Max analogicznie.
W PNK RWK, PNK 0 gr w Play, Lubię To, Formule Play na Kartę jest pakiet 100 minut do Play i na stacjonarne za 5 zł. Czyli 5 gr/min. Można kupić w miesiącu max 3 pakiety, albo jeden odnawialny co 30 dni, przy czym odnawialność pakietu można wyłączyć, czyli kupić tyle pakietów, ile potrzebujesz :) Minuty się SUMUJĄ pod *105#

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥

#733702  autor: LFC93
 19 lip 2014, 22:19
Z tego co widzę to dla mnie chyba najlepsze jest Orange i oferta "Free na kartę". Jak pisałem, nie chcę żadnych Virginiów ani Wikingów. Play jest żałosną sieć i co by nie mieli i tak tego nie chcę. Doładuję za 100zł i mam 6GB i 5 miesięcy ważne konto.

#733707  autor: Sig
 19 lip 2014, 23:21
Myślałem, że zależy ci na kompleksowej ofercie, a nie na samym internecie? Jeżeli na samym internecie do telefonu (i nie zależy ci na stałym numerze), to owszem, Orange Free na Kartę, ale z Allegro. Przygotowana karta to 6GB tansferu ważnego rok za ok. 60 zł z dostawą. Transfer się kończy i zamawiasz kolejną.

Minusem Orange jest kompresja grafiki, ale na telefonie nie powinien to być jakiś problem.

Co do Play, każdy ma o nich swoje zdanie (ja nie mam najlepszego) i w ciemno nie zgodze się z np. ustawieniem na sztywno T-Mobile, bo doskonale pamiętam gdy Plus był głównym partnerem roamingowym i ile razy wywalał karty od siebie, które przy sztywnym wyborze nie miały się gdzie logować.

#733778  autor: dawids13012000
 20 lip 2014, 18:05
Obecnie mam internet w plusie 1gb za 13zl ale mam telefon z androidem i jest to dla mnie za malo więc czy są jakieś lepsze oferty obojętnie w jakiej sieci.Dlaczego kilka miesięcy temu w plusie w pakiecie nonstop był ciągle szybki internet nawet po przekroczeniu danych a teraz od razu po przekroczeniu 100,150 czy 500mb od razu tak zwalnia ze nie da sie nic robic na necie jedynie fb jakos chodzi.

#733781  autor: user_delete34
 20 lip 2014, 18:16
dawids13012000 pisze:Dlaczego kilka miesięcy temu w plusie w pakiecie nonstop był ciągle szybki internet nawet po przekroczeniu danych
O to chodzi, by zwalniał - i zmuszał do zakupu kolejnego pakietu, widocznie trafiłeś na bug w systemie, szczęściarzu. :)
dawids13012000 pisze:więc czy są jakieś lepsze oferty obojętnie w jakiej sieci.
Tak, bardzo wiele i często mają tzw. lejek (a w Plusie po wykorzystaniu transferu płacisz). Zapewne interesujesz się ofertą na kartę - ile tego internetu potrzebujesz? 2, 3 GB? Będziesz coś jeszcze robił: dzwonił, SMSował, czy tylko z internetu korzystasz? Jeśli to ostatnie - są do tego także dedykowane oferty internetu mobilnego na kartę, z dużymi bonusami po doładowaniu ale bez lejka. Ze standardowych ofert na kartę dobrymi opcjami są np Mobile Vikings (2GB+2000 SMS za 19 zł/mies) czy T-Mobile Frii (3 GB za 20 zł/mies).

[ Dodano: 2014-07-20, 18:18 ]
Także ciekawe są oferty LycaMobile i Lebara.

#733819  autor: LFC93
 20 lip 2014, 20:16
Ale co to znaczy że nie zależy mi kompleksowej ofercie? Zmieniać numeru też nie mam zamiaru bo mam jeden od kilku lat. Po prostu połączenie są teraz takie tanie że przy małej ilości rozmów to nie ma znaczenia a z internetu sporo korzystam w telefonie dlatego chciałbym żeby to dobrze chodziło.

#733824  autor: Emsi
 20 lip 2014, 20:30
LFC93, po prostu nie ma oferty dla Ciebie. Nie chcesz Playa, ani T-mobile, zostają wobec tego Orange i Plus (oraz ich MVNO). Znajdziesz tam pakiety 0,5-1GB przy RWK, ale bez lejka. Pakiety z lejkiem tylko u opów, których przekreśliłeś. :) Niech się wypowie ktoś na temat neta w Plusie, ale chyba dobrze pamiętam, że nie ma tam lejka?

#733837  autor: Flash999
 20 lip 2014, 21:46
dawids13012000 pisze:Dlaczego kilka miesięcy temu w plusie w pakiecie nonstop był ciągle szybki internet nawet po przekroczeniu danych a teraz od razu po przekroczeniu 100,150 czy 500mb od razu tak zwalnia ze nie da sie nic robic na necie jedynie fb jakos chodzi.
Te słynne pakiety nonstop miały popsuty hamulec do czasu trwania sesji, w której był szybki Internet. Nawet na pakiecie, który kosztował chyba 2 zł można było pobrać kilkaset MB.
Jeżeli chodzi o duże pakiety to dwie propozycje z rzędu:

Play na Kartę (RWK, 0zł w Play, Lubię to!, Mini Max, Formuła, Red Bull Mobile)
Niedawno wprowadzono nowe pakiety:
300 MB - 5 zł
1 GB - 9 zł
3 GB - 20 zł

T-Mobile na Kartę (Frii, ewentualnie Heyah Dniówka)
1 GB - 10 zł
3 GB - 20 zł
6 GB - 30 zł

Jeśli chodzi o inne sieci to możesz skorzystać z Orange, jest pakiet wakacyjny 6 GB, jednak nie polecam, zrywane połączenia i niska prędkość pobierania. W Plusie na czas wakacji podwojone są bonusy w taryfie Nowy Plus Internet na Kartę, więc można załadować i przez jakiś czas mieć spokój. Nie sądzę jednak, że w Plusie na Kartę pojawią się nowe pakiety, Polkomtel reaguje na zmiany w żółwim tempie (rok do tyłu w porównaniu do konkurencji :D), a konkurencja nie śpi.

Jako ciekawostkę dodam, że Play zlikwidował limity prędkości i leci tyle, ile pozwala nadajnik. Co najlepsze, nawet na roamingu, czyli zasięgu T-Mobile/Plus/Orange osiągałem prędkości rzędu 30 Mb/s w HSPA+DC.
Play w roamingu Orange działa o niebo lepiej, niż Orange na Kartę. Na przykład, w Play miałem w pewnej lokalizacji pod nadajnikiem 30 Mb/s, a w Orange 10 Mb/s z tej samej wieży. Widać, jak O traktuje klientów na kartę, koncertowo - gorzej niż roaming.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#733843  autor: Flash999
 20 lip 2014, 21:59
Emsi pisze:dobrze pamiętam, że nie ma tam lejka?
Dobrze pamiętasz. W nowych taryfach nie ma, w starych (nie można do nich wrócić) są, ale największy z nich ma 500 MB.

#733844  autor: LFC93
 20 lip 2014, 22:00
Ale w Orange jest lejek, tak?

#733847  autor: Flash999
 20 lip 2014, 22:08
Nie ma i nie zapowiada się, by został wprowadzony.
Na dzień dzisiejszy tylko Play i T-Mobile mają lejek.

Co do Orange, to nie polecam. Mimo tych samych nadajników z T-Mobile, Internet w Orange działa o wiele gorzej (przynajmniej w prepaidach). Wbrew pozorom, obie sieci mają swój niepowtarzalny zasięg, więc zasięg Orange nie równa się zasięgowi T-Mobile (i odwrotnie). Możesz przetestować, jest w sklepach starter Orange SMART, w którym masz za darmo 500 MB neta (pomijając koszt startera - 5 zł, możesz to oczywiście wygadać/wypisać/aktywować pakiety).

#733852  autor: cyanoone
 20 lip 2014, 22:29
LFC93, Zobacz sobie LycaMobile. Sieć działa na Plusie i ma atrakcyjne pakiety danych np. 2 GB za 10 zł.
Flash999, Orange chyba coś poprawił. Podczas mojego ostatniego dnia w Orange (powód w podpisie) pobrałem prawie 2 GB bez przerwy internet był szybki i nie zamarzał. Może to była awaria :mrgreen:, ale i tak mnie nie zatrzymuje u nich.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#733858  autor: Flash999
 20 lip 2014, 23:30
Lyca ma dobre pakiety, ale cały ruch idzie przez ich angielskie serwery, przez co jest raz 1 Mb/s, a innym razem 100 Kb/s. W macierzystym plusie prędkość stabilna.

W Orange jest lepiej, ale to nadal za mało. Maksymalna prędkość w Białymstoku na LTE to około 20 Mb/s, widziałem wyniki w tym mieście na T-Mobile abo i oscylowały w górnych granicach ich posiadanego pasma (ok. 70 Mb/s).
Nie razi mnie już taki wynik jak 10 Mb/s w H+DC, tylko to że prepaid jest w głębokim poważaniu spółki Orange Polska. Jeżeli ktoś traktuje mnie gorzej niż sąsiada, to przechodzę do konkurencji i nie pozwalam być postrzeganym jako klient trzeciej kategorii.

#733956  autor: Horacy
 21 lip 2014, 14:03
Ale tylko do internetu to ma być? Bo jak tak to przemyśl pakiety T-M/Heyah, 1/3/6 GB za 10/20/30 zł, prędkości przyjemne, nie zrzuca, nie przerywa sesji. Jest okej.
  • Strona 69 z 136
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 136
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69