Witam.
Może to pytanie jak każde w tym temacie, ale każdy przypadek jest odosobniony.
Jestem aktualnie w Play z taryfą LongPlay II 49.
Czyli bodajże 240 min do wszystkich również stacjonarne.
Aktualnie jak patrzę, w play nie ma satysfakcjonującej mnie oferty, chyba że play 4.0 unlimited za 60 parę zł, w tym nielimitowane rozmowy na stacjonarne i do innych sieci.
Moje wymagania to, około 250 min do innych sieci i STACJONARNE [musi być].
Kwota miesięczna jaką mogę wydać to 50zł.
Najkorzystniej wychodzi chyba T-mobile z taryfą:
-Oferta za 39,99 zł - taryfa BASIC [250min]
-Oferta JUMP! z internetem LTE za 49,99 zł - dla przenoszących numer z innej sieci lub dokupujących kolejny numer [nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne]
Ale mam pytanie, w podsumowaniu pisze opłata na start, za co ona jest i rzeczywiście będę musiał na początek zapłacić ook 200zł?
Jaką inną ofertę polecacie? z telefonem oczywiście [np. lg g2mini, htc 310, albo alcatel idol 2 mini s] ?
Ewentualnie dobry telefon o rozmiarze min 4,7 cal.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Witam. Mam już serdecznie dosyć tego comiesięcznego haraczu, który muszę płacić. Moje wymagania co do oferty nie są jakieś specjalnie wyśrubowane:
Miesięcznie:
No limit rozmowy na komórki
Max 30 minut na stacjonarne
No limit sms
Max 5 MMS
1GB transferu
Coś takiego oferuje Nju (57zł) i RBM (38zł). Znajdę tańszy prepaid? Nie boję się pakietów, pilnowania terminów itp.
Miesięcznie:
No limit rozmowy na komórki
Max 30 minut na stacjonarne
No limit sms
Max 5 MMS
1GB transferu
Coś takiego oferuje Nju (57zł) i RBM (38zł). Znajdę tańszy prepaid? Nie boję się pakietów, pilnowania terminów itp.
RBM nie ma prepaidu z no limitem. Poza Nju na kartę, to Play formuła mini-max: http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/
Ostatnio zmieniony 26 lip 2014, 20:11 przez Emsi, łącznie zmieniany 1 raz.
RB prepaid ma,ale nie no limit na pre paidze tak dla ścisłości,i są problemy z podpisaniem umowy w tej ofercie abonamentowej podobno coś z systemem jest nie tak.Emsi pisze:RBM nie ma prepaidu. Poza Nju na kartę, to Play formuła mini-max: http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/
Na kartę jednak mini maxa polecam bo masz tańszy net tj 1gb za 9zł lub 3b za 20zł .Nju co prawda oferuje też pakiety neta ale wychodzą one drożej niż te w mini maxie.. a no limit na rozmowy i smsy za tyle samo jest w obu ofertach.Chyba że nju na kartę poprawi pakiety netowe od sierpnia (a abonamencie ma dać 3g za 19zł)
Najlepiej wyjdzie Minimax. Doładowujesz za 41 zł, dostajesz w sumie 47,15 zł (zawsze 15% więcej do doładowania, a raz w miesiącu w promocji nawet 100% więcej). Kupujesz pakiet 1GB za 9 zł. Za resztę masz no limit rozmowy/sms/mms do końca danego miesiąca.
Ewentualnie jakby interesowała cię umowa na czas nieokreślony w abonamencie, to wtedy najlepiej wyjdzie RBM. Za 38 zł/miesiąc masz no limit rozmowy/sms/mms 2GB neta i nieograniczony dostęp do youtube.
Ewentualnie jakby interesowała cię umowa na czas nieokreślony w abonamencie, to wtedy najlepiej wyjdzie RBM. Za 38 zł/miesiąc masz no limit rozmowy/sms/mms 2GB neta i nieograniczony dostęp do youtube.
Tak sa ma rację, o to mi chodziło, że nie ma prepaidu z no-limitem. Jakieś przesilenie pogodowe, meteoropatia i te sprawy, przez co nie umiałem się sprecyzować.
Zaleta Nju: nie ma konieczności pilnowania ważności konta (patrz promocja "Po wieki"). Zaleta Mini-Maxa - darmowe połączenia w Play (głosowe+SMS+MMS).
Zaleta Nju: nie ma konieczności pilnowania ważności konta (patrz promocja "Po wieki"). Zaleta Mini-Maxa - darmowe połączenia w Play (głosowe+SMS+MMS).
Emsi,
tak 10 zł / 7 dni. Nieopłacalna oferta. [Heyah]. Jump to dokladnie to samo, tylko bezpośrednio u madżenta.
Rozmowy wyłacznie do sieci komórkowych.
[ Dodano: 2014-07-26, 22:46 ]
noproblem,
Mimo wszystko zastanowiłbym się nad płaceniem comiesięcznego haraczu w Red Bull Mobile.
Po przeniesieniu numeru:
- nielimitowane rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych oraz głosowe i wideorozmowy do sieci komórkowych oraz 2 GB internetu za 29,00 zł miesięcznie
- nielimitowane SMSy i MMSy do sieci komórkowych za 9,00 zl miesięcznie
Łącznie: 38 złotych miesięcznie.
Umowa na czas nieokreslony (wypowiedzenie 1 miesięczne).
Jeśli chodzi o prepaid:
Play Formuła MiniMax
= 29,00 złotych za rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych i głosowe i wideorozmowy do sieci komórkowych
= 9,00 złotych za SMSy i MMSy do sieci komórkowych
= 9,00 zlotych za 1 GB internetu [bez lejka, lejek + 5 zł]
Razem: 47,00 zł miesięcznie.
Nju na kartę:
= 29,00 zlotych za rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych i komórkowych
= 19,00 zł za 1 GB [bez lejka] lub 7,00 zł za 350 MB [bez lejka]
Razem: 57,00 zł miesięcznie [1GB], 45,00 zł / mc [350 MB], 52,00 zł [700 MB]
tak 10 zł / 7 dni. Nieopłacalna oferta. [Heyah]. Jump to dokladnie to samo, tylko bezpośrednio u madżenta.
Rozmowy wyłacznie do sieci komórkowych.
[ Dodano: 2014-07-26, 22:46 ]
noproblem,
Mimo wszystko zastanowiłbym się nad płaceniem comiesięcznego haraczu w Red Bull Mobile.
Po przeniesieniu numeru:
- nielimitowane rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych oraz głosowe i wideorozmowy do sieci komórkowych oraz 2 GB internetu za 29,00 zł miesięcznie
- nielimitowane SMSy i MMSy do sieci komórkowych za 9,00 zl miesięcznie
Łącznie: 38 złotych miesięcznie.
Umowa na czas nieokreslony (wypowiedzenie 1 miesięczne).
Jeśli chodzi o prepaid:
Play Formuła MiniMax
= 29,00 złotych za rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych i głosowe i wideorozmowy do sieci komórkowych
= 9,00 zlotych za 1 GB internetu [bez lejka, lejek + 5 zł]
Razem: 47,00 zł miesięcznie.
Nju na kartę:
= 29,00 zlotych za rozmowy głosowe do sieci stacjonarnych i komórkowych
= 19,00 zł za 1 GB [bez lejka] lub 7,00 zł za 350 MB [bez lejka]
Razem: 57,00 zł miesięcznie [1GB], 45,00 zł / mc [350 MB], 52,00 zł [700 MB]
Masz tylko dwie opcje:
Play Minimax i Nju na kartę z usługą ,,Miesio".
Powinieneś polować na bonusy doładowań.
W Play jest to zwykle 70-100 % na konto promocyjne (nie kupisz za to pakietów danych)
W nju poprzez aplikację mPotwór bonus na konto główne wynosi prawie zawsze 80% (raz czy dwa dali 50%)
zwykle jest tak, że do doładowania 2 razy 25 zł dają 40 zł gratis (czyli 80%).
Teraz wady:
W nju nie masz darmowych wewnątrzsieciówek, ale przy nolimicie to nie ma to żadnego znaczenia,
no i pakiety danych są tylko 350 MB za 7 zł lub 3 GB za 19zł ( ten pakiet będzie dopiero od sierpnia w nju na kartę)
Wad Minimaxa jest jednak więcej:
-największa (wg. mnie) to rozliczanie nolimitu i pakietów od pierszego do ostatniego dnia miesiąca
- ograniczona ważnoś konta
- wiadomo Play to Play, jednym pasuje roaming innym nie.
U mnie ten roaming od kilku dni działa w miarę znośnie,
szybko przełącza na T-mobile i nie trzyma się usilnie własnego zasięgu.
Musisz najpierw przetestować jak jest u ciebie.
Play Minimax i Nju na kartę z usługą ,,Miesio".
Powinieneś polować na bonusy doładowań.
W Play jest to zwykle 70-100 % na konto promocyjne (nie kupisz za to pakietów danych)
W nju poprzez aplikację mPotwór bonus na konto główne wynosi prawie zawsze 80% (raz czy dwa dali 50%)
zwykle jest tak, że do doładowania 2 razy 25 zł dają 40 zł gratis (czyli 80%).
Teraz wady:
W nju nie masz darmowych wewnątrzsieciówek, ale przy nolimicie to nie ma to żadnego znaczenia,
no i pakiety danych są tylko 350 MB za 7 zł lub 3 GB za 19zł ( ten pakiet będzie dopiero od sierpnia w nju na kartę)
Wad Minimaxa jest jednak więcej:
-największa (wg. mnie) to rozliczanie nolimitu i pakietów od pierszego do ostatniego dnia miesiąca
- ograniczona ważnoś konta
- wiadomo Play to Play, jednym pasuje roaming innym nie.
U mnie ten roaming od kilku dni działa w miarę znośnie,
szybko przełącza na T-mobile i nie trzyma się usilnie własnego zasięgu.
Musisz najpierw przetestować jak jest u ciebie.
Do wad Nju należy dodać jeszcze koszt ewentualnego duplikatu karty SIM 25zł (nie wiem jak z kosztami przesyłki) + oczekiwanie. Natomiast w Play duplikat od ręki za friko. Kolejna kwestia, nie wiem jak u Was, ale dla mnie jakość połączeń w Nju o wiele gorsza niż w Play, m.in. dlatego pożegnałem się z kartoflem. Kilku znajomych też jest tego zdania.
Co do darmowych wewnątrz-sieciówek, to nie ma znaczenia dla tych, którzy dzwonią zawsze po różnych sieciach. Natomiast jak ktoś wykorzystuję no-limit nieregularnie i ma sporo znajomych w Play (przypuśćmy akurat w danym miesiącu będzie dzwonił tylko po sieci, to ma za free). Albo wydzwania te 29zł, ale ma akurat dziewczynę w Play i piszę z nią SMS-y za darmo. Także te darmówki są sporą zaletą jakby nie patrzeć.
No i wreszcie najważniejsza kwestia, w Nju dochodziło do "przekroczenia limitu" i wypowiadaniu umowy (numer przepada bezpowrotnie). Użytkownicy, którzy w ten sposób utracili numery twierdzą, że używali normalnie do rozmów. Nie znam sprawy, może ktoś się wypowie na ten temat. A w Play też były takie jaja?
Co do darmowych wewnątrz-sieciówek, to nie ma znaczenia dla tych, którzy dzwonią zawsze po różnych sieciach. Natomiast jak ktoś wykorzystuję no-limit nieregularnie i ma sporo znajomych w Play (przypuśćmy akurat w danym miesiącu będzie dzwonił tylko po sieci, to ma za free). Albo wydzwania te 29zł, ale ma akurat dziewczynę w Play i piszę z nią SMS-y za darmo. Także te darmówki są sporą zaletą jakby nie patrzeć.
No i wreszcie najważniejsza kwestia, w Nju dochodziło do "przekroczenia limitu" i wypowiadaniu umowy (numer przepada bezpowrotnie). Użytkownicy, którzy w ten sposób utracili numery twierdzą, że używali normalnie do rozmów. Nie znam sprawy, może ktoś się wypowie na ten temat. A w Play też były takie jaja?
W ofercie na kartę.Emsi pisze:Do wad Nju należy dodać jeszcze koszt ewentualnego duplikatu karty SIM 25zł (nie wiem jak z kosztami przesyłki) + oczekiwanie. Natomiast w Play duplikat od ręki za friko. \
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Emsi,
nju nie ma wiele do stracenia, więc może sobie pozwolić na gorsze traktowanie użytkownikow. O ile sporo użytkownikow wie, to nadal większość nie ma pojęcia, że nju to Orange [więc traci w razie takiej sytuacji zaufanie nju, a nie orange]. Z kolei nawet jeśli coś, Orange ma znacznie gorszą opinię [przynajmniej wśród moich znajomych], niż jakikolwiek inny operator.
Play jest raczej postrzegany bardziej jako prokonsumencki, więc bezzasadne [czytaj: ktoś korzysta za dużo] wyłączanie numerów byłoby dla nich bardziej szkodliwe.
Z tego co się orientuje, numer przepada, jeśli nie jest zarejestrowany. W przeciwnym wypadku, są bardziej ostrożni, a ty zawsze możesz złożyć odwołanie.
W wypadku MiniMaxa [przypuszczalnie dotyczy też innych ofert Play (abo), w tym RBM], nie zauważylem także jakiejś reguły, by numery były blokowane po dużej ilości połączeń.
Nawet w takich sytuacjach, gdy wydzwoniono kilka tysięcy minut.
W nju z kolei [buzz], dwie znajome miały zablokowany numer po wygadaniu 600 i 1000 minut. W obu wypadkach, numer został odblokowany, z czego jedna z nich, numer miała już blokowany trzykrotnie [aż zrezygnowala z nju na poczet Formuły jakiejś w Play, gdzie do takich cyrków nie dochodzi (nie chciala RBM, ani prepaida)].
Aczkolwiek moi znajomi nie są jakąś sensowną grupą kontrolną, więc równie dobrze, może się okazać, że także nju nie jest "złe" dla dużo korzystających.
Edit: muszę się nauczyć w końcu pisać bardziej zwięzłe posty :<
nju nie ma wiele do stracenia, więc może sobie pozwolić na gorsze traktowanie użytkownikow. O ile sporo użytkownikow wie, to nadal większość nie ma pojęcia, że nju to Orange [więc traci w razie takiej sytuacji zaufanie nju, a nie orange]. Z kolei nawet jeśli coś, Orange ma znacznie gorszą opinię [przynajmniej wśród moich znajomych], niż jakikolwiek inny operator.
Play jest raczej postrzegany bardziej jako prokonsumencki, więc bezzasadne [czytaj: ktoś korzysta za dużo] wyłączanie numerów byłoby dla nich bardziej szkodliwe.
Z tego co się orientuje, numer przepada, jeśli nie jest zarejestrowany. W przeciwnym wypadku, są bardziej ostrożni, a ty zawsze możesz złożyć odwołanie.
W wypadku MiniMaxa [przypuszczalnie dotyczy też innych ofert Play (abo), w tym RBM], nie zauważylem także jakiejś reguły, by numery były blokowane po dużej ilości połączeń.
Nawet w takich sytuacjach, gdy wydzwoniono kilka tysięcy minut.
W nju z kolei [buzz], dwie znajome miały zablokowany numer po wygadaniu 600 i 1000 minut. W obu wypadkach, numer został odblokowany, z czego jedna z nich, numer miała już blokowany trzykrotnie [aż zrezygnowala z nju na poczet Formuły jakiejś w Play, gdzie do takich cyrków nie dochodzi (nie chciala RBM, ani prepaida)].
Aczkolwiek moi znajomi nie są jakąś sensowną grupą kontrolną, więc równie dobrze, może się okazać, że także nju nie jest "złe" dla dużo korzystających.
Edit: muszę się nauczyć w końcu pisać bardziej zwięzłe posty :<
Witam. Moja dziewczyna, która korzysta obecnie z Plusa na kartę, poszukuje nowej oferty, która pozwoliłaby jej zminimalizować wydatki. Zaznaczam że przeczytałem różne tematy znajdujące się na forum które mogłyby mi pomóc w mojej sytuacji, ale nie znalazłem odpowiedzi która byłaby dla mnie odpowiednia.
Mojej dziewczynie zależy na jak największej ilości smsów do wszystkich sieci oraz do jak najtańszych rozmów do wszystkich sieci. Chciałaby się również zamknąć w 30zł miesięcznie.
Zastanawiałem się nad Nju Mobile albo 4w1 w Play, aczkolwiek nie jestem w pełni przekonany do żadnej z tych dwóch opcji.
Czy obecnie jest jakaś oferta spełniająca powyższe warunki czy jednak trzeba będzie pójśc na kompromis?
Mojej dziewczynie zależy na jak największej ilości smsów do wszystkich sieci oraz do jak najtańszych rozmów do wszystkich sieci. Chciałaby się również zamknąć w 30zł miesięcznie.
Zastanawiałem się nad Nju Mobile albo 4w1 w Play, aczkolwiek nie jestem w pełni przekonany do żadnej z tych dwóch opcji.
Czy obecnie jest jakaś oferta spełniająca powyższe warunki czy jednak trzeba będzie pójśc na kompromis?
"Pięknie" zadałeś pytanie, nie ma co. "Jak największej" to znaczy jakiej, ile? Bo albo mówisz, że chcesz bez limitu, albo konkretna wartość, która może wyjść taniej niż oferty bez limitu...
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Faktycznie dałem ciała z opisaniem sytuacji, przepraszam. Miesięcznie 1200-1500 smsów oraz około 360 minut do wszystkich sieci.Sig pisze:"Pięknie" zadałeś pytanie, nie ma co. "Jak największej" to znaczy jakiej, ile? Bo albo mówisz, że chcesz bez limitu, albo konkretna wartość, która może wyjść taniej niż oferty bez limitu...
Ja bym brał formułę 4w1 z uwagi na niską stawkę za minutę oraz pakiet złotówek z programu doładowań. Twoja ukochana będzie ładować kartami za 100 zł i aktywuje wspomniany program doładowań to dostanie 50 zł na rozmowy. Dodatkowo ładując ze strony play masz 15% ekstra na bonusowe. Polecam aktywować pakiet 10 za 5 który będzie się sumować z tym bonusem. Za przeniesienie do Play masz 60 zł na bonusowe.
Pozdrawiam
PS Niech jakiś playowiec potwierdzi to przedłużanie i mnie ewentualnie poprawi
PS2 @autor tematu, nie bierz Nju/Orange, bo będziesz miał (być może) to co ja w podpisie. Nie tylko ja miałem z nimi problem wystarczy forum poczytać.
Pozdrawiam
PS Niech jakiś playowiec potwierdzi to przedłużanie i mnie ewentualnie poprawi
PS2 @autor tematu, nie bierz Nju/Orange, bo będziesz miał (być może) to co ja w podpisie. Nie tylko ja miałem z nimi problem wystarczy forum poczytać.
Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Żeby się nie powtarzać, to ja polecę dwie opcje:
Play formuła MiniMax, wyjdzie drożej - 29zł nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci + 9zł nielimitowane sms. Razem 38zł. Ale za to bez żadnych kombinacji. Ewentualnie można się wspomagać promocyjnymi doładowaniami.
T- Mobile Jump na kartę. Nielimitowane rozmowy (uwaga bez stacjonarnych) i sms-y za 10zł na 7 dni. Wyjdzie trochę ponad 40zł na miesiąc.
Nie są to najtańsze opcje, ale na pewno są proste i nie wymagają włączanie i kontrolowania wielu pakietów. A poza tym też chodzi o to żebyś miał z czego wybierać.
Play formuła MiniMax, wyjdzie drożej - 29zł nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci + 9zł nielimitowane sms. Razem 38zł. Ale za to bez żadnych kombinacji. Ewentualnie można się wspomagać promocyjnymi doładowaniami.
T- Mobile Jump na kartę. Nielimitowane rozmowy (uwaga bez stacjonarnych) i sms-y za 10zł na 7 dni. Wyjdzie trochę ponad 40zł na miesiąc.
Nie są to najtańsze opcje, ale na pewno są proste i nie wymagają włączanie i kontrolowania wielu pakietów. A poza tym też chodzi o to żebyś miał z czego wybierać.
Ta opcja nie działa w tej taryfie.cyanoone pisze:Ja bym brał formułę 4w1 z uwagi na niską stawkę za minutę oraz pakiet złotówek z programu doładowań. Twoja ukochana będzie ładować kartami za 100 zł i aktywuje wspomniany program doładowań to dostanie 50 zł na rozmowy.
Ja widzę 3 opcje, albo 4w1, ładujesz za 30 zł przez fb, do tego kupujesz pakiet 10za5, w rezultacie masz 18,50 zł do wygadania czyli 205 min do wszystkich sieci. Do tego no limit play, smsy i pakiet 1GB.
Druga opcja to Minimax, ładujesz za 34 zł przez fb i masz no limit smsy/rozmowy do wszystkich (także stacjonarne).
W obu przypadkach można znacząco obniżyć koszty jednodniowymi promocjami na fb (przykładowo - promocja 100% - w minimaxie zapłaci około 20 zł/miesiąc)
Jeśli nie dzwoni na stacjonarne i może jednak wziąć abonament, to oferta NJU z rachunkiem, 28 zł miesięcznie za no limit komórkowe + no limit sms.
T-Mobile Jump jest bez sensu, bo w NJU za to samo zapłaci 15 zł mniej.