DAJ CYNK
  • Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 73 z 136
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 136

#735944  autor: OlekFajny
 29 lip 2014, 19:09
Witam!

Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze najbardziej odpowiadającej mi oferty...

Korzystam obecnie z oferty na kartę Play Fresh, gdyż ta ma dość niskie ceny, jeśli chodzi o SMSy i połączenia. Ponadto każde doładowanie przedłuża ważność konta o 365 dni i daje jakies darmowe SMSy i połączenia w Play.

Ostatnio zacząłem korzystać z pakietów internetowych, które ta taryfa oferuje, i niestety stwierdzam, że wydaję za dużo, bo 15 zł za 500 MB internetu miesięcznie. Przez to nie korzystam z niego cały czas i raczej korzystam z niego dość oszczędnie.

Tydzień temu doładowałem więc konto na 30 zł, po czym od razu 15 przeznaczyłem na internet. Po wykonaniu kilku rozmów telefonicznych okazuje się, że pozostało mi już tylko ok. 4 zł, czyli okazuje się, że ta oferta jest dość niekorzystna dla mnie.

Jaką ofertę mi polecicie, jeśli zaznaczę, że z telefonu korzystam raczej dla internetu, a dzwonię i piszę SMSy rzadziej? Znalazłem Red Bull Mobile i jest tam całkiem fajny abonament No Limits II, który za 29 zł meisięcznie daje 2 GB i nielimitowane rozmowy, jednak bez SMSów.

Czy Red Bull Mobile korzysta tak jak Play (którego RBM jest chyba alternatywną ofertą) z nadajników wszystkich operatorów w Polsce? Czy łatwo się przenosi do nich numer?

A może potrafilibyście znaleźć mi jakąś jeszcze lepszą ofertę o podobnych kosztach?
Proszę o pomoc, zaznaczam, że LTE nie ma dla mnie znaczenia, gdyż nie mam możliwości korzystania z niego.

#735947  autor: KC-KARLOS
 29 lip 2014, 19:22
OlekFajny pisze:Ostatnio zacząłem korzystać z pakietów internetowych, które ta taryfa oferuje, i niestety stwierdzam, że wydaję za dużo, bo 15 zł za 500 MB internetu miesięcznie. Przez to nie korzystam z niego cały czas i raczej korzystam z niego dość oszczędnie.
Teraz masz nowe 3 pakiety:
> 300 MB za 5 zł
> 1 GB za 9 zł
> 3 GB za 20 zł.
Przekroczysz pakiet w czasie jego ważności, prędkość spada bez ekstra kosztów.
OlekFajny pisze:Znalazłem Red Bull Mobile i jest tam całkiem fajny abonament No Limits II, który za 29 zł meisięcznie daje 2 GB i nielimitowane rozmowy, jednak bez SMSów.
Wykupisz SMS/MMS bez limitu za dodatkowe 9 zł.
OlekFajny pisze:Czy Red Bull Mobile korzysta tak jak Play (którego RBM jest chyba alternatywną ofertą) z nadajników wszystkich operatorów w Polsce?
To taryfa Playa, czyli masz wszystko to, co w Play.
OlekFajny pisze:Czy łatwo się przenosi do nich numer?
Są problemy, jeśli jesteś w taryfie macierzystego operatora.
Pamiętaj też, że aktywacja z pierwszą fakturą to 49 zł, ale umowa na czas nieokreślony.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥

#736034  autor: OlekFajny
 29 lip 2014, 23:18
A może polecacie jeszcze jakąś inną ofertę, która by mi podpasowała?

#736036  autor: słoneczny
 29 lip 2014, 23:26
Startówki VM, będą na 100% w Żabkach. Doładowania w Żabce, Traffiice, Kauflandzie.
Doładowania obsługuje Dobrypunkt. W mieście raczej nie powinno być problemów z doładowaniami. Gorzej na wsi i małych miasteczkach.

#736042  autor: buba1234
 29 lip 2014, 23:41
Jak korzystasz z neta? Same strony do czytania?

Do stron do czytania uzywaj Opery Mini mocno oszczędza transfer, lub działa dobrze na samym lejku.

Jak mało dzwonisz i smsujesz to wybierz Virgin mobile i zarejestruj sie w na ich stronie, przy doładowaniu 3 razy po 10zł dostaniesz 50% bonusu na konto główne, czyli w sumie dostaniesz 45zł i 3 razy po 100MB transferu [300MB], lejek w virgin działa zawsze. Ważność pakietu tych 300MB mozesz przedluzac jakimkolwiek pakietem neta np. 2zł za 25MB. Efektywne stawki virgin [po uwzglednieniu 50% bonusu] to 13gr/min, 4 gr za sms i 8zł za 1GB lub 6 zł za 500MB. Szykuja też coś nowego na wrzesień. Konto wazne rok.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2014, 23:49 przez buba1234, łącznie zmieniany 2 razy.

#736043  autor: cyanoone
 29 lip 2014, 23:42
OlekFajny, Mobile Vikings 19 zł.
>19 zł na rozmowy i smsy ważne rok.
>lejek ważny rok po doładowaniu.
>2 GB internetu. (30/31 dni)
>2000 SMS do wszystkich. (30/31 dni)
>29 gr za minutę.
>9 gr za smsa

Mobile Vikings 29
>wszytko jak wyżej tylko 19 gr za minutę.

Virgin mobile
>19 gr za minutę.
>6 gr za smsa.
>rok ważności konta.
>lejek przez rok po doładowaniu.
>50% ekstra każdego doładowania za rejestrację w klubie, a ta jest za free.
>100 MB na pełnej prędkości za free do doładowania od 10 w górę.
>dostępny pakiet np 1 GB za 12 zł lub pół giga za bodajże 9 zł. Tutaj szczególnie w tej ofercie ważny (atrakcyjny) jest bonus 50%.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#736051  autor: perdos1
 29 lip 2014, 23:59
darek638 pisze:Bo nie kumam. Można im płacić przez internet? Z konta lub kartą?
Można przelewem ale jak miałeś konto w innym banku to musiałeś czekać aż im przelew dojdzie. Teraz ogarnęli temat i od 4 sierpnia będą już płatności natychmiastowe (przelewy24 albo coś) i będzie można płacić natychmiastowo przelewem lub kartą.

#736052  autor: OlekFajny
 30 lip 2014, 00:00
Wydaje mi sie, że ten Mobile Vikings jest fajny... Czy da się przenieść do nich w jakimś punkcie stacjonarnym czy tylko przez internet?

#736053  autor: KC-KARLOS
 30 lip 2014, 00:03
OlekFajny, tylko przez neta. Wiadomo, to sieć wirtualna.

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥

#736057  autor: OlekFajny
 30 lip 2014, 00:18
Ok, to możliwe, że się na nich zdecyduję, ewentualnie na Red Bull Mobile, bo chyba najbardziej mi pasują. Dzięki za pomoc :)

#736207  autor: cyanoone
 30 lip 2014, 14:29
fanatyklech, Plus na kartę więcej smsów i internetu 30 zł (wartość doładowania).
>1000 sms do all.
>29 gr za rozmowę w Plusie.
>29 gr za minutę poza Plusa.
>9 gr za smsa po wykorzystaniu pakietu.
>30 zł do wykorzystania.

Plus abo z duk 29 zł
>no limit do wszystkich sieci komórkowych.
>no limit sms do wszystkich sieci.
>umowa na 12/18 miesięcy

Jeśli chcesz ofertę z duk to złóż wypowiedzenie umowy, będą dzwonić z tą ofertą między innymi.

Jeśli nie musi być Plus
Play na kartę formuła MiniMax
>bez limitu rozmowy i smsy do Play.
>29 gr za minutę do wszystkich (poza play, bo tam za darmo) , ale nie więcej niż 29 zł w danym miesiącu.
>9 gr za smsa do wszystkich(do play za darmo) , ale nie więcej niż 9 zł na miesiąc.

Do rozmów za granicą jeśli to w UE :
Lebara mobile
>19 gr za minutę w UE
>38 gr za SMS w UE.
>19 gr za mb w UE.

Poza UE :
Karta tani roaming pl, stawka zależna od kraju, ale też tanio :D

Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#736268  autor: vaha
 30 lip 2014, 17:26
Czy w RBM No Limits II jest też internet LTE czy tylko zwykłe 3G?
Czy w ramach abonamentu 29zł są też rozmowy wideo?
I czy wszystkie zasoby YT nie są pobierane z pakietu danych czy tylko te ze Świata RB?

#736272  autor: L
 30 lip 2014, 17:33
vaha pisze:Czy w RBM No Limits II jest też internet LTE czy tylko zwykłe 3G?
Czy w ramach abonamentu 29zł są też rozmowy wideo?
I czy wszystkie zasoby YT nie są pobierane z pakietu danych czy tylko te ze Świata RB?
jest LTE
wideo rozmowy wliczone w abonament
darmowy YT po uruchomieniu usługi kodem *111*427*1#

#736309  autor: vaha
 30 lip 2014, 19:23
L, dzięki za info. No właśnie w ofercie RBM nie ma tak jasno napisane o LTE jak w ofertach Playa. Chociaż tam jest też info, że LTE będzie darmowy tylko do końca roku. Więc pewnie w RBM też.

#736326  autor: cezi1
 30 lip 2014, 20:39
Witam!

To mój pierwszy post na forum. Zostałem uraczony listem od T-Mobile z propozycją podwyżki abonamentu, w związku z powyższym dla zasady zmieniam operatora, zwłaszcza, że umowę mam na czas nieokreslony. Proszę o pomoc w doborze najlepszej/najtańszej dla mnie oferty abonamentowej.

Potrzebuję tylko:

Około 250 minut do wszystkich sieci/wymiennych na SMS'y
brak internetu
oferta bez telefonu

Najlepiej, żeby operator nie był wirtualny, ale nie jest to warunek sine qua non
Oczywiście zmiana operatora wiąże się z przeniesieniem numeru.

Dodam tylko, że jestem klientem Cyfrowego Polsatu i płacę abonament w kwocie 89,90, a więc łapię się (chyba) na jakąś promocję w Plusie

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Cezi

#736331  autor: usiu128
 30 lip 2014, 20:59
Pierwsze się dowiedz w T-Mobile jak to jest z przeniesieniem numeru do innego operatora.
Bo o ile bez problemu umowę możesz rozwiązać, migrować na kartę to o tyle wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora nie jest już tak oczywisty ponieważ we wszystkich wnioskach (wzorach dokumentu) nie ma opcji - rozwiązanie umowy bez naliczenia kary w związku ze zmianą cennika/regulaminu - i jeśli będziesz składał standardowy wniosek to T może bawić się w naliczanie kar - a niestety wyjaśnianie wszystkiego spadnie na Ciebie...

#736342  autor: cezi1
 30 lip 2014, 21:47
Ale za co miałbym dostać karę, jeśli umowę mam na czas nieokreślony??

#736382  autor: pakierhakierxd
 31 lip 2014, 06:56
Lte będzie ciągle chodzić ,chodzi o to że do końca roku nie liczy ci jak jesteś na tym zasięgu transferu :)

Rbm najlepsza oferta :) ,prawdziwy no limit za 38zł ,nie ma sobie równych :D

Pozdrawiam :)

#736411  autor: vaha
 31 lip 2014, 09:38
pakierhakierxd, no to pozostaje mi przejść drogę migracyjną T-M -> T-M karta -> RBM i znów będę szczęśliwy :)

#736415  autor: KA
 31 lip 2014, 09:50
Oczywiście, że obecnie RBM za 38zł rules!
Tylko nie daj się ponownie wkręcić w Orange. W tym roku na Mazurach (okolice Morąga) nadal to jedyna sieć, która rozłączała rozmowy i na której nawet szczątkowo nie działał mi net.
  • Strona 73 z 136
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 136
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73