@SomalijskiWluczega: nie polecam Lyca z powodów jakościowych, a wprowadzaniem klientów w błąd ("nielimitowane rozmowy i SMS", które mają limit 3000 jednostek) oraz braku regulaminów poszczególnych ofert, proponowanych na stronie lycamobile.pl - do tego mała ilość punktów rejestracji (Klucz pozwala zarejestrować numer w placówce Grupy CP i przy kurierze po zamówieniu startera na Allegro [oficjalny kanał sprzedaży], a a2mobile ma też swoje punkty, w których sprzedaje usługi Premium Mobile + rejestracja w punktach, gdzie kupisz ich startery).
@Zacksu22: co złego widzisz w lejkach internetowych? Masz za przekroczenie paczki neta wyczyścić sobie saldo bądź wkurzać się, że net nie działa i niepotrzebnie dopłacać np. 10 zł za kilka GB neta, które niewykorzystane wraz z odnowieniem paczki no-limit z netem, przepadną?
Miałem kiedyś taką fajną ofertę z 10GB z późniejszym lejkiem 1 mega bez limitu danych. Abonament w Play za 25 zł (miałbym go nadal, ale ten operator olewa stałych klientów). Owszem, wolniejszy net uprzykrza życie, ale wiele apek i stron na 1 megabitowym lejku działa bezproblemowo. No i nie dopłacasz nie wiadomo ile.
Sam mam Flexa od Orange, bo mam skonkretyzowane potrzeby internetowo-rozrywkowe. Ulubione serwisy nie zjadają GB podstawowych, a nawet działają na pełnej prędkości, gdy zużyje GB podstawowe, podczas gdy u innych masz lejek lub odcinają neta. No i nie przepłacam. Bez sztuczek, jakie stosuje Lyca, jest no-limit i paczka GB w UE to jest. Chcę dokupić Pass lub paczkę minut międzynarodowych - robię to. Czasem warto przygotować swoje potrzeby telekomunikacyjne i mieć je pod ręką, płatne co miesiąc, niż topiąc wiele złotówek na pakiety półroczne czy roczne w samym OFNK. Nie spodoba się, idziesz gdzie indziej.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam