DAJ CYNK
  • Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
  • Strona 2 z 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

#380114  autor: Xy
 11 sty 2010, 17:46
Bravehearta mam. Leży na półce kilka lat i... ani razu go nie obejrzałem. Pora nadrobić zaległości ;)
Rocky i inne naparzanki mnie nie interesują, naprawdę ;)
"Królestwo..." z opisu ciekawe. Zapoznam się z nim. Dzięki za propozycję! :)
(Szkoda, że tu nie ma pomagajek :D)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#380120  autor: telemaniak93
 11 sty 2010, 18:06
Xy - zalecam przed obejrzeniem KwN, obejrzeć Zmierzch (o ile nie oglądałeś).

#380125  autor: telemaniak93
 11 sty 2010, 18:28
hettman pisze:no to ja polecam "Na zachodzie bez zmian"(ksiazke tez nalezy przeczytac bezwzglednie-tylko 220 str. :-D (taki samp jezeli nie widziales: http://www.youtube.com/watch?v=sKNlnOXr ... re=related ) no i ""Miasto Boga" - samp.: http://www.youtube.com/watch?v=E5rnO-oJDS0
Tylko 220 to faktyczne tylko w porównaniu np. Zmierzch ~400 a Księżyc w Nowiu ~500 :) A jeszcze są dwie i piąta w drodze :)

#380402  autor: adiq1033
 13 sty 2010, 13:16
Ejże panowie, czy któryś z was ceni sobie kino japońskie? Mogę podrzucić dość interesujący tytuł, wczoraj leciała premiera na Canal+, mianowicie "Czyngis-chan: Na podbój świata", druga ekranizacja wraz z udziałem bodajże Belgii i Rosji to porażka. Mowa o "Czyngis-chan - droga do imperium", gdzie w kadrze są np. brzozy, które chyba nie występują w Mongolii (proszę mnie upewnić, są to tylko domysły), konie są podkute i za wysokie (powinny być małe, z krótkimi nogami). "Droga do imperium" nie ma absolutnie żadnego powiązania z "Na podbój świata". Fabuła poprzekręcane, bieg wydarzeń zmieniony (młodość bohatera). Ucieka kilka razy swoim prześladowcą, ale ci go łapią i wsadzają do niewoli. Po 15 minutach zwątpiłem i wyłączyłem odbiornik. Niesmak pozostał. Dlatego Czyngis-chan: Na podbój świata - TAK, Czyngis-chan: Droga do imperium - NIE.

#380417  autor: barcafan88
 13 sty 2010, 14:24
Avatar spoko ale tylko w wersji 3d.
Z ostatnich fajnych filmów które widziałem to:
23 z Carreyem (thriller!), Seven(staroć z Pittem)

Jeżeli chodzi o filmy z Deppem to:
-Beksa- stary ale bardzo fajny film. Mnie się podobał:)
-Blow- bardzo dobry film. Klimat dillerów narkotykowych.
-Dziewiąte wrota- polecam:) też spoko.
- Secret window- w mojej opinii najlepszy film z Johnnym:)

Motorola D520=>Bosch 509=> Siemens C35i=>Nokia 3210=>Nokia 3310=>Nokia 8210=>Nokia 3650=>Nokia 5510=>Siemens C65=>Motorola V3=> Nokia N-gage=>Motorola V3=>Nokia N93=>SE K810i=>Nokia 6310i=>E51=>Iphone 3gs ==>Samsung Galaxy SII==>Iphone 4

#380820  autor: forumiak
 15 sty 2010, 11:06
Byłem na Avatarze w 3D kilka dni temu i było to niesamowite przeżycie, które polecam dosłownie każdego fanowi kina. 2 godziny o 40 minut mijają w mgnieniu oka ;-)

#381730  autor: grzesio wypizd
 20 sty 2010, 12:16
forumiak pisze:Byłem na Avatarze w 3D kilka dni temu i było to niesamowite przeżycie, które polecam dosłownie każdego fanowi kina. 2 godziny o 40 minut mijają w mgnieniu oka ;-)
bez przesady. tak szybko nie mijaja wcale :P
bylo tez kilka momentow 'klasycznego hollywodzkiego chlamu'; no bo jak zrobic mega produkcje bez watku milosnego? mimo ze ograniczony do minimum to jednak musial sie pojawic.
ale generalnie tez polecam ale tylko w imaxie. po filmie stwierdzilem ze nie chce juz ogladac filmow nigdzie indziej tylko tam. oczy troche bolaly ale wcale nie zaluje. szkoda tylko ze napisow polskich nie zrobili 3d :/
efekt 3d szczegolnie widoczny byl w kilku momentach ale w ogole grafika zmiadzyla, te stwory latajace, te krajobrazy. cos pieknego.

#381736  autor: aizo
 20 sty 2010, 12:45
Avatar tylko w Imaxie . Czyli duze kino 3d.Niestety w Polsce jest tlyko 5 takich kin

Tutaj macie pokazaną różnice między Imaxem a zwykłym kinem Klik

Połączenie nie może być zrealizowane.

#381743  autor: roni_
 20 sty 2010, 13:29
A był ktoś na Parnassusie, albo nowym Sherlocku?

#381751  autor: thonka
 20 sty 2010, 14:16
bylem na Epoce lodowcowej 3d w systemie dolby 3d, i oczy az mnie bolaly od tego... dlatego tez Avatara obejrzalem wczoraj w normalnej wersji.
po za bardzo dobrym wykonaniem niestety film strasznie przewidywalny. no i obowiazkowo watek milosny i happy end. jak dla mnie troche przekolorowane.

choc od czasu Wladcy Pierscieni czekalem na cos z dobrymi efektami, a Transformersi jakos mnie nie przekonywali.

imax do mnie nie przemawia.
technologia tego jest juz stara. proporcje ekranu 3:4 (choc spotykalem 2:3), glosniki za ekranem. jedyna zaleta to wielkosc ekranu i jego wkleslosc, co poteguje efekt 3d.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#381753  autor: aizo
 20 sty 2010, 14:27
roni_ pisze:Sherlocku?
Film ponoć ok.Ja jeszcze nie widziałem ale mam zamiar w najbliższym czasie
thonka pisze:max do mnie nie przemawia.
technologia tego jest juz stara
Pokaż mi lepszą w Polsce.
thonka pisze:3d, i oczy az mnie bolaly od tego
Nom wiadomo ze to cos innego i każdy może być wrażliwy na to. Ale jak chodzi o EPokę wiele osob narzekało na 3d.

#381758  autor: grzesio wypizd
 20 sty 2010, 14:48
na parnassusa czekam juz od konca lata. mam juz nawet jakas wersje na kompie ale nie wiem czy chce w takiej wersji ogladac.
jak widzialem trailer to chyba jednak chcialbym to zobaczyc w kinie.

ze swojej strony polecam dom zly. dla mnie rewelacja. szczegolnie koncowka. ten rezyser dorobil sie juz swojego stylu i moim zdaniem wyrasta na jednego z najlepszych polskich rezyserow.
jak ktos jeszcze nie widzial wojny polsko-ruskiej to tez polecam ale tu dalbym ogranicznie <30lat.
widzialem tez niedawno 2 dobre dramaty;

a moment to remember - film koreanski. moim zdaniem poruszy nawet najwiekszego twardziela. poczatkowo wydaje sie nudny i nie wiadomo w ogole jaki jest glowny watek. oglada sie go jak film obyczajowy czy romans ale potem sie zaczyna robic smutno. fajnie jakby go ktos obejrzal zanim przeczyta opis tego filmu

black - indyjskie kino ale daleko mu do 'bollywood'. tez poruszajacy.

no i jeszcze bekarci wojny - fajnie sie oglada. nie potrafie podac ani jednego powodu ale bardzo mi sie podobal i powiem szczerze ze chcialem jeszcze!

pozdrawiam

#381864  autor: vinc
 20 sty 2010, 22:01
W końcu znalazłem czas by wybrać się do kina :-) wybór padł na film pod tytułem: "Wszystko, co kocham". To trzeba zobaczyć. Polecam.

Obrazek

#381929  autor: elrond
 21 sty 2010, 08:47
vinc pisze:W końcu znalazłem czas by wybrać się do kina wybór padł na film pod tytułem: "Wszystko, co kocham". To trzeba zobaczyć. Polecam.
Aktualnie czekam na ten film u siebie w mieście. Ponoć bardzo dobre kreacje polskiej młodzieży aktorskiej...

Z tego co widziałem ostatnio polecam dla każdego kto jest związany z Podkarpaciem - Wino Truskawkowe. Naprawdę magiczny film, wspaniałe widoki moich rodzinnych stron, momentami trochę przerysowana rzeczywistość, ale jeden z lepszych jakie ostatnio widziałem, choć wiem, że nie każdemu podejdzie...

Sierota - dawno nie widziałem dość dobrego thrillera i oto jest! Świetna rola dziewczynki grającej główną bohaterkę. Jak na tego typu film to dość ciekawa historia. No i przerażający dzieciak :wink:

Piątek 13-ego - radziłbym sobie odpuścić. To już widzieliśmy setki razy, nic nowego i okropne zakończenie...

Nieproszeni Goście (The Uninvited) - thriller z lekkimi elementami horroru, ciekawa historia choć dla wielbicieli gatunku - prawdopodobnie dość przewidywalna. Ogląda się nie najgorzej.

#382028  autor: Xy
 21 sty 2010, 19:25
Został mi polecony film http://www.filmweb.pl/f243760/Hell,2006 Oraz kino skandynawskie. Mam zamiar zacząć zbierać filmy i zorganizować sobie duuuży seans :) Kilka filmów polecanych na innym forum: http://forum.pclab.pl/t351569.html

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#382033  autor: vinc
 21 sty 2010, 19:49
elrond pisze:vinc napisał/a:
W końcu znalazłem czas by wybrać się do kina wybór padł na film pod tytułem: "Wszystko, co kocham". To trzeba zobaczyć. Polecam.

Aktualnie czekam na ten film u siebie w mieście. Ponoć bardzo dobre kreacje polskiej młodzieży aktorskiej...
Dokładnie. Zaznaczam, że reklamówki nie oddają całkowicie klimatu i charakteru tego filmu.

Obrazek

#382117  autor: roni_
 22 sty 2010, 10:31
Byłem wczoraj na Sherlocku. Taki... amerykański strasznie. I momentami z Indianą Jonesem mi się bardzo kojarzył.
Ale nie zmienia to faktu, że bardzo przyjemnie się go ogląda. Po proste dobre kino przygodowe z ciekawie wykreowanymi postaciami i świetną pracą kamery.
Zdecydowanie polecam.

Natomiast jeśli chodzi o Parnassusa to dowiedziałem się, że nie będzie wyświetlany w Rzeszowskim Heliosie :/ A przynajmniej nie w najbliższym czasie. Przyznam szczerze, że zszokowało mnie to trochę. Ktoś podejrzewa jaki jest tego powód?

#382123  autor: aizo
 22 sty 2010, 10:57
thonka pisze:Sierota - dawno nie widziałem dość dobrego thrillera i oto jest! Świetna rola dziewczynki grającej główną bohaterkę. Jak na tego typu film to dość ciekawa historia. No i przerażający dzieciak :wink:
Film byl by ok gdyby nie sama końcówka. I nie chodzi mi tutaj o wyjaśnienie o co chodzi a końcowe ,,załatwienie sprawy,,Nie moge napisać wprost bo nie chce komuś zepsuć filmu.

• Strona 2 z 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4