Remington pisze:
W przeciwieństwie do ciebie, poparłem swoje wnioski konkretnymi twardymi danymi. System jest wspierany i to jedyny fakt jaki podałeś. Sprzedaż spadła rdr z 4 mln do 1 mln. Rozwoju nie widać, aplikacji (przynajmniej polskich) ubywa, nawet dwóch klientów firmy, gdzie pracuję, wycofało się z zamówień na apki dla Windowsa. Z 4 znanych mi osób posiadających Lumie, dwoje już się ich pozbyło przechodząc na Androida i iOS, właśnie ze względu na ubogość apek. Lumię nadal ma moja mama i zostanie z nią póki jej bank będzie wspierał apkę mobilną (ale jej już nie rozwija). HCE w Windowsie poza jednym wdrożeniem też ucichło, bo nikomu nie chce się w Win inwestować. Windows podąża śladami Symbiana i tak samo zapewne skończy.
Ale jak ktoś jest fanboyem Windowsa to i tak żadnymi faktami się go nie przekona, bo wie lepiej. Jesteś tego idealnym przykładem. Identycznie było z fanami Symbiana. Co z tego, że coś może i jest lepsze, skoro decydujący jest zawsze efekt skali.
Chlopie uspokoj sie. System w dalszym ciagu jest rozwijany. Zapoznaj sie moze z portalami branzowymi, traktujacymi o Windows 10 Mobile i dopiero sie wypowiadaj.
http://msmobile.pl/kolejna-duza-aktuali ... w-tym-roku
Sprzedaz czego spadla ? Systemu ? Czy moze raczej urzadzen z systemem, skoro w chwili obecnej produkuja tylko Alcatel, HP (premium) oraz 2 czy 3 chinskich producentow. Sprzedaz systemu na desktop ma sie dobrze. Mobilny - wciaz rozwijany. Docelowo unifikacja mobilnego z desktopowym. W przyszlym roku Surface.
Rzeczywiscie przedstawiles TWARDE DANE - "moja mama ma Lumie" i z 4 osob ktore znam z Lumiami - 2 zmienily". Ty juz lepiej takich twardych wnioskow nie przedstawiaj bo zatwardzenia dostaniemy tutaj wszyscy. Tylko ja sam mam na codzien 2 flagowce 930 i 950. W otoczeniu mam kolejne 6 Lumii, wiec chyba troszke lepiej wiem - jakie aktualizacje, czego i kiedy robie prawda ? Wez skoncz bo siejesz jakas propagande.
Czy ja twierdze gdziekolwiek ze Windows jest w czyms lepszy ? Poczytaj moze setki moich postow, bo pleciesz bzdury. Pisze ze obecnie mozna kupic w bdb cenach sprzet na Windowsie, jesli jest sie zaznajomionym z jego brakami (aplikacje), ktore sa do przezycia o ile nie jestem gimbusem. Proste. DO Biznesu W10m sprawdza sie doskonale ,ale nie chce sie po raz 100 powtarzac, bo nie mam na to czasu.
GreenRS bierz 950. Gadka o baterii to bzdura. Do 2 dni - i jedna i druga. XL wieksza bateria, ale i wiekszy ekran przeciez. Do tego mniej poreczna. Z 950tki bedziesz mocno zadowolony.