Remington pisze: ↑28 gru 2018, 23:24
PawlusG pisze:Telefon ma pełen zasięg, wybieram numer, a w słuchawce jest, że numer nieosiągalny, po kilku minutach przychodzi SMS z informacją o nieodebranym połączeniu.
To niestety przypadłość nie VM, tylko P4 i wszystkich operatorów działających w oparciu o jego sieć. Styki między P4 i innymi operatorami są zapchane i mimo bycia w zasięgu połączenie nie ma jak dojść do skutku. Fakt to taryfa P4, więc powyższy problem pozostanie.
Mam jeden numer typowo w Play i na to się nie natknąłem, ale używam go bardzo sporadycznie, więc może po prostu nie udało mi się z tym zetknąć. Trzeba jednak przyznać, że faktycznie dzwoniąc do znajomych, którzy mają numery z Play takie sytuacje się przytrafiają. Dzwonię do kogoś i słyszę, że numer poza zasięgiem, a za chwile znajomy oddzwania.
Do 10 zł jest chyba tylko Mini 9 w VM.
VM już odpada, mama nie chce już żadnej oferty od nich.
Wspomniane wRodzinie to 30 zł na 2 miesiące. Cena niezła, jednak ludzie co jakiś czas skarżą się na problemy z zasięgiem w a2m i wRodzinie (cykliczna chwilowa utrata zasięgu).
Z tym akurat nie ma problemu, mój tata miał telefon w a2m i był bardzo zadowolony. Nigdy nie miał problemu z zasięgiem, zawsze bez problemu można się było do niego dodzwonić. Plus jest też taki, że w miejscu gdzie mama mieszka i najczęściej przebywa są bardzo blisko nadajniki A2 (jakieś 300 m od niej jest nadajnik z LTE1800 i niedawno włączyli na nim jeszcze LTE900). Z tego co pamiętam, to jak zawoziłem rodziców w góry, to mama narzekała na zasięg w VM, ale tata nie miał z tym problemu w A2.
Za niecałe 17 zł miesięcznie wyjdzie Orange (doładowanie 50 zł co 3 miesiące da 25GB netu, a za 14 zł miesięcznie z doładowania kupisz automatycznie odnawiany pakiet 200 minut+200 smsów, zostanie więc jeszcze 3 zł miesięcznie na koncie).
Lepiej wychodzi jednak wRodzinie, tym bardziej, że mama nie wykorzysta nawet tych 10 GB w dwa miesiące co są w pakiecie, ale pewnie jak dowie się, że ma nielimitowane minuty, to zacznie z tego korzystać.
Za ok. 10 zł też da się, ale "rzeźbą". Plus lub Plush z promocją 5. doładowanie gratis i pojawiającymi się co jakiś czas krótkimi promocjami doładowań (można wtedy nakupować ich na zapas) lub zakupem od kogoś zasileń Teleprzelewem (to jednak comiesięczne zawracanie głowy).
Wtedy ja bym to musiał śledzić na bieżąco, a obawiam się, że po prostu bym mógł o tym zapomnieć, dlatego szukam czegoś co wystarczy doładować raz na kilka miesięcy i uruchomić pakiet, który sam się będzie odnawiał.