Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Jaka jest najlepsza oferta?
Potrzebuje karty sim do systemu alarmowego. Główne kryterium jak najniższe koszty oraz możliwość wysyłania i odbierania SMS (z różnych sieci)
Kolego nie jest ważna tylko oferta, lecz jakiej karty możesz użyć, jaką masz centrale alarmowa i modem, prawidłowo powinieneś używać karty telemetrycznej.
Możesz użyć dowolnej karty dowolnego operatora, ja używam w alarmach Play OdNowa bo jest darmowa i może wysyłać oraz dzwonić na numer Play bezplatnie a mój alarm dzwoni i wysyła powiadomienia sms, jeśli Twój tego nie robi to może być jakakolwiek.
PlayOdNowa, ALE kup pakiet SMS jeśli wysyłasz je tylko na numery PLAY, jeśli włączysz za darmo do PLAY, system policzy ci 2zł/mc... bo wtedy nie ma tzw. płatnej aktywności.
I do zastosowań amatorskich NIE musisz mieć karty do telemetrii...
alternatywa to virgin i pakiet 3zł/mc....
Karty z play nie są zalecane,oczywiście zależy jaka centrala i modem GSM, bywają jednak przypadki że występuje brak powiadomień lub, centrala się wiesza lub restaruje.... Lub powiadomienia (monitoring) są wysysylane w różnych godzinach... Tu moje pytanie do używających karty play czy u nich nie występują tego typu zjawiska?
Używamy w firmie telemetryczne karty Play w modemach dźwigowych czy alarmach i żadne problemy z ich działaniem nie występują. Pytanie co będzie po wyłączeniu roamingu krajowego i ewentualnym braku uruchomienia GSM 900
Dawniej na kartach Orange był problem ponieważ niektóre modemy wymagały do prawidłowego działania wyłączenia kodu PIN, co jak wiemy nie zawsze było możliwe. Obecnie karty telemetryczne Orange pozwalają już na wyłączenie kodu PIN.
Witam, proszę o podpowiedź dotyczącą alarmu - jaka oferta na kartę z internetem (500mb-1gb) miesięcznie, będzie najbardziej korzystna do przesyłania komunikatów z i do centralki, obecnie używam karty Play od Nowa. Pozdrawiam.
Czy gdzieś są jeszcze pakiety SMS w sensownych cenach? Potrzebuję pakietu ok. 300 szt. SMS. Chodzi tylko o SMS do różnych sieci, minuty i transmisja danych w tym zastosowaniu zbędna.
Pozdrawiam
24bis24: A co to za pytanie?
Da się, jedyna Formuła, której nie zlikwidowali / zmodyfikowali, bo ma wielu fanów. No i najtańszy pakiet nielimitowanych SMSów w opcjach na kartę.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Potrzebuję karty sim do alarmu. Zależy mi na maksymalnym czasie bez doładowań i ważności konta. Właściwie tylko SMSy by przychodziły i to w przypadku awarii lub włamania.
Jaka siec obecnie będzie miała dla mnie najlepszą ofertę?