Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
sql pisze: ↑10 sty 2019, 21:38Samsung Galaxy Xcover 4
Android 8.0
T-Mobile abonament
Mam problem z WiFi calling. Działa bardzo losowo. Już na infolinii resetowali mi usługę. Było już kilka zgłoszeń technicznych. Co w związku z powyższym mam zrobić aby to działało ? Usługa oczywiście włączona w telefonie w oprogramowaniu. Internet stabilny LTE cat.6 z rutera z anteną zewnętrzną. Zasięg WiFi bardzo dobry wewnątrz pomieszczeń z rutera.
Na moim S8+ wifi calling jak i VoLTE działa bez problemu.abberline pisze: ↑12 sty 2019, 00:23U mnie w PLAY z VoWiFi jest podobnie. Również losowo działa. Połączenie rozpoczyna się zawsze tylko nie za każdym razem przez WiFi. Telefon przy routerze a do routera idzie FTTH (sprzęt od dostawcy) . Jak już zestawi się połączenie przez WiFi to nawet jest handover do VoLTE i znowu do VoWiFi. Na siłę wyłączałem i włączałem WiFi w telefonie żeby sprawdzić. Rozmowa się przełącza bez szwanku. Za to samo VoLTE to perfekcja. Co najlepsze (muszę się pochwalić ), mam te usługi aktywne na terminalu bez oficjalnego wsparcia naszych operatorów. OnePlus 5T. Być może ta losowość VoWiFi wynika właśnie z tego. Jak u Was z WiFi Calling obecnie? Pytanie do tych którzy mają telefony oficjalnie wspierane przez PLAY.
Ostatnio prowadziłem rozmowę przemieszczając się z LTE Play przerzuciło mnie na 2G Tmobile, rozmowa została przerwana a drugiej osoby była cisza musiał sam rozłączyć połączenie, jeszcze nie udało mi się sprawdzić jak wygląda sytuacja kiedy znika zasięg LTE Play a telefon loguje się do 3G Play jestem odrazu zrzucany do RK.
Jaki aparat HP20?Kryniczanin pisze: ↑12 sty 2019, 13:19Ciekawostka: Zrobiłem z ciekawości taki myk z T-Mobile
Przed świętami podpisałem drugą umowę z T-Mobile przez kuriera- migracja z karty. Gdy nr wszedł w abonament aktywowałem WoWIFI i WoLTE. Tydzień później odstąpiłem od umowy. Nr wrócił do karty - usługi są dalej aktywne - tylko pytanie na jak długo?
Oby tak dalej być może w końcu zatrudniają dobrych techników a nie zwykłych ludzi z ulicy, a zasięg Play teraz coraz mocniejszy nawet na wsiach można rozmawiać w VoLTE i w niektórych wioskach gdzie nawet konkurencja nie ma stacji w Zachodniopomorskim dobrze im idzie.piotrzet pisze: ↑13 sty 2019, 18:41Marysiateki
Niestety Play nie oferuje ogólnopolskiego zasięgu, a RK to badziewie. Jeśli będą mieli zasięg ogólnopolski to nie ma problemu. Po za tym odkąd zgłosiłem problem do BOK jak do tej pory nie mam problemu i VoWiFi działa jak należy. Max do 10 min pojawia się ikona.