Cześć
Jestem trochę zielony w te klocki.
Kończy mi się umowa w UPC i mam możliwość zmienić na światełko w Orange.
Nie gram po sieci. Korzystam głównie z przeglądania neta, od czasu do czasu z p2p, oglądam filmy na Netflix oraz na Amazon. Poza tym namiętnie muzyka na YT oraz zwykle przeglądanie neta.
Kompa stacjonarnego mam podłączonego po kablu i tak ma być. Do tego Wifi - 3 telefony, TV ze Smartem, BluRay oraz Amplituner. I jeszcze dwa lapy.
Czy warto się przenosić? Z UPC jestem zadowolony ale może w Orange będzie lepiej?
W rachubę wchodzi również poza światełkiem TV w Orange - gdzie potrzebuje pełny pakiet kanałow a z dodatkowych tylko Eleven.
Więc jak działa Orange?
1) Jakość obrazu (słyszałem, że można po łączu oglądać)?
2) Awaryjność?
3) Stabilność neta?
4)Jak z tym wyjściem na świat np. przez telia.net?
5)Jak z działaniem YT, bo wiem że kiedyś Orange miał problemy?
6)Jak z p2p?
7)Jaki sprzęt wybrać? (stabilność działania urządzenia, możliwości nagrywania kanałów itd)
8 ) Czy można mieć światełko i TV czy trzeba jeszcze jakieś pierdoły domawiać?
9) Jak wygląda instalacja? Dzisiaj mam instalację UPC schowaną za listwami, żeby kable nie były na wierzchu
10) I ogólnie - czy warto zmieniać czy lepiej zostać przy sprawdzonym UPC? Obecnie mam 250Mb/s i w zupełności mi wystarcza.
No i przypominam - komp stacjonarny ma być na kablu, reszta po Wifi.
Jestem trochę zielony w te klocki.
Kończy mi się umowa w UPC i mam możliwość zmienić na światełko w Orange.
Nie gram po sieci. Korzystam głównie z przeglądania neta, od czasu do czasu z p2p, oglądam filmy na Netflix oraz na Amazon. Poza tym namiętnie muzyka na YT oraz zwykle przeglądanie neta.
Kompa stacjonarnego mam podłączonego po kablu i tak ma być. Do tego Wifi - 3 telefony, TV ze Smartem, BluRay oraz Amplituner. I jeszcze dwa lapy.
Czy warto się przenosić? Z UPC jestem zadowolony ale może w Orange będzie lepiej?
W rachubę wchodzi również poza światełkiem TV w Orange - gdzie potrzebuje pełny pakiet kanałow a z dodatkowych tylko Eleven.
Więc jak działa Orange?
1) Jakość obrazu (słyszałem, że można po łączu oglądać)?
2) Awaryjność?
3) Stabilność neta?
4)Jak z tym wyjściem na świat np. przez telia.net?
5)Jak z działaniem YT, bo wiem że kiedyś Orange miał problemy?
6)Jak z p2p?
7)Jaki sprzęt wybrać? (stabilność działania urządzenia, możliwości nagrywania kanałów itd)
8 ) Czy można mieć światełko i TV czy trzeba jeszcze jakieś pierdoły domawiać?
9) Jak wygląda instalacja? Dzisiaj mam instalację UPC schowaną za listwami, żeby kable nie były na wierzchu
10) I ogólnie - czy warto zmieniać czy lepiej zostać przy sprawdzonym UPC? Obecnie mam 250Mb/s i w zupełności mi wystarcza.
No i przypominam - komp stacjonarny ma być na kablu, reszta po Wifi.