Serio w Lyca Mobile jest w pakiecie za 19,90zl nolimit rozmow i pakiet 30 GB netu??
Serio serio:
https://www.lycamobile.pl/pl/bundle/to-all-s/
Choć 10 groszy drożej.
Np. nie możność grania albo utrudnione granie w różne gry na smartfonie wymagające być cały czas online, zauważyłem też że grafika się wolniej wczytuje na stronach www i same strony www sie wolniej wczytują w smartfonie a i o dziwo jest to przeszkodą czasem w oglądaniu streamingu na youtube a nie powinno mieć wpływu. Mam to przetestowane z kartą Lycamobile PL ponieważ używam też tej sieci jako zapasowej karty międzynarodowej.
Tak, w Lyca PL działa prawdziwy RLAH czyli jak pojedziesz za granice do krajów UE to będziesz wykonywał połączenia do Polski i odbierał tam bezpłatnie w ramach no limitu i smsował też bezpłatnie pod warunkiem że masz właśnie wykupiony np. PAKIET DO WSZYSTKICH S. Mam to przetestowane to wiem. O dziwo internet też mi schodził z tej paczki 30GB jak byłem za granicą gdzie normalnie nie powinien więc miałem cały pakiet do dyspozycji za granicą równieżNorbas pisze: ↑30 maja 2019, 20:25Ok, ale w użytkowaniu z wyłączeniem gier czyli typowo, facebook, messenger z rozmowami video, www to się lycamobile sprawdzi?
Bo się dalej zastanawiam czy przenosić numer do nich czy najpierw kilka miesięcy przetestować.
No i jak jest z tymi pakietami Do wszystkich S - mogę dzwonić do Polski z zagranicy bez dodatkowych kosztów czy to działa tylko w PL a jak jestem poza krajem to płacę za każde połączenie wychodzące?
Za odbieranie za granicą chyba nie płaci się nic?
Z tego co mi wiadomo tethering w Lyca PL jest zabroniony ale sam tego nie testowałem to się nie wypowiem bo nie chcę ryzykować blokady transmisji danych na karcie sim. Najlepiej jak zadzwonisz na infolinie Lyca i dopytasz czy zmienili stanowisko w tej kwestii.
RLAH - ROAMING LIKE AT HOME czyli roaming jak w domu - to jest to o czym Ci pisałem czyli rozmawiasz i smsujesz z UE do PL bezpłatnie w ramach swojego pakietu i odbierasz też gratis.Norbas pisze: ↑30 maja 2019, 22:55OK. A jak jest z tą nieszczęsną "polityką uczciwego korzystania"?
Bywa że w roku 50-55% czasu spędzam poza PL i czy Lyca zaczyna wtedy pobierać dodatkowe opłaty za rozmowy i internet? Komuś się to zdarzyło?
Znajomy ma abonament firmowy w Plusie i w takim przypadku dostaje smsa i zaczynają mu pobierać nawet za odebrane...
PS. Co to jest RLAH?
Dodam jeszcze, że konsultant powiedział mi że najlepiej jakbym pierwszy raz pakiet aktywował będąc w PL.... dlaczego? To znaczy że jak teraz jestem poza PL to coś może pójść nie tak jak aktywuję Do Wszystkich S ?