Karlos20 pisze: ↑14 cze 2019, 14:12
Każda się ma "coś":
> a2mobile ma tani no-limit, ale po 5 GB, prędkość spada dość mocno, a po 10 GB masz 1 mega, po 15 już tylko 0,5 mega
Wstępnie wygląda OK. Mam taką kartę od jakichś 2-3 lat doładowaną niewielką kwotą aby mieć zapasowy internet na wszelki wypadek. Jeszcze nie korzystałem ale potrzebuję takiego czegoś na wszelki wypadek. Zasięg PLUSA u mnie nie jest chyba rewelacyjny ale musiałbym sprawdzić.
> Orange w OFNK ma mnóstwo neta
Korzystałem kiedyś ale ze 2 lata temu poszło w odstawkę na korzyść RBM.
Widzę, że troszkę się pozmieniało. Ile by kosztowało używanie w tej taryfie numerów z niewielką ilością rozmów, SMSów oraz 1-2GB internetu?
> nju: uczy cierpliwości i ewentualnej oszczędności, za staż więcej GB, a jak wydasz mniej to płacisz mniej, a kasa jest ważna minimum 6m (promo "Konto po wieki"),
Druga opcja wraz z a2mobile do rozważenia, koszt nawet nieco niższy, bo 4x19PLN.
Chyba, że może być jeszcze taniej, bo nie bardzo rozumiem sformułowań "a jak wydasz mniej to płacisz mniej" oraz "a kasa jest ważna minimum 6m (promo "Konto po wieki")".
Pozostałe przytoczone oferty są chyba droższe lub znacznie droższe niż 80PLN/mies. za 4 numery.
W chwili obecnej za 4 numery w RBM i Play płacę około 30-40PLN/mies. więc wzrost wydatków około 100%. Problemem jest tylko jeden numer, na którym zużywane jest sporo internetu (za ostatnie 30 dni blisko 26GB - głównie Instagram, Snapchat, Messenger, Facebook). Przy okazji da się jakoś ograniczyć zużycie internetu w tych aplikacjach? Co one w ogóle robią? Przesyłają jakieś pliki wideo?
I jeszcze coś - może w PLAY lub pochodnych jest coś do 20-25PLN z SD i większą ilością internetu albo darmowymi aplikacjami społecznościowymi ?
Znalazłem jeszcze coś takiego:
Virgin Mobile Oferta Rodzinna: 29PLN + 3x14,50PLN = 72,50PLN.
Ale w Sieci mnóstwo narzekań na zasięg...