Karlos20 pisze: ↑20 lis 2021, 08:00
rsig: Dobrze, LT ma bonus za zasilenie + lejek 32 kbps cennikowy, a co jeśli jesteś w innej taryfie, bo masz PNK RWK? Powstaje wtedy problem. Taryfa Formuła PNK to mniejsze zło, ale z konta zje nawet 5 zł za megabajty pomiędzy odnawianą usługą cykliczną. I tak źle i tak niedobrze.
Prepaid to nie cyrograf jak abonament, można się przenieść w dowolnej chwili. Używając pakietów cyklicznych w Play praktycznie zbędne staje się RWK, bo każda aktywacja pakietu automatycznie wydłuża ważność konta do końca tego pakietu (+1 dzień).
Sam dłuższy czas używałem SOLO M na Formule, ale niedawno przeniosłem się do LT, właśnie dlatego że praktycznie bezpłatnie mam "ochronę" konta w tym krytycznym czasie między 0.00 a 1.00. A że jeszcze na Formule i tak doładowywałem konto stówą raz na 4 miesiące, to teraz dzięki temu mam 3.5 GB extra do wykorzystania.
Fakt Mobile = Play. Tak samo działają odnowienia pakietów. Z tym, że FM ma 3 "bezpieczniki": lejek 32 kbps cennikowy
Przejrzałem regulamin tego pakietu za 25 zł i nie znalazłem informacji o lejku.
darmową usługę z limitem wydatków 15 zł za rozmowy i SMSy
Tak mi teraz przyszło do głowy - nie ma jakiegoś sposobu żeby w Play zablokować wszelkie płatności (inne niż zakup pakietów) z konta? Tzn. jeśli skończy się termin to po prostu przestanie działać internet i połączenia wychodzące na te kilka/dziesiąt minut, do czasu reaktywacji pakietu?
alternatywnie środki z kodów na minuty / SMSy / dodatkowe MB.
One nie mają ważności 3 dni?