Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Sieć
wszystkie po trochu
Konsultantka
Co mogę dla Ciebie zrobić?
mkkot
Dzień dobry, ostatnio pojawia mi się problem, którego dawno nie było. W miejscach, gdzie powinien być zasięg dostaję powiadomienie o nieodebranym połączeniu. Przykładowo dzisiaj z +48XXX o XX:XX.
Konsultantka
Już sprawdzam
próbowałeś resetować telefon?
mkkot
Tak, to się dzieje od jakiegoś czasu i w tym czasie restarty były robione
Konsultantka
z tego co wiem ostatnio były awarie przez pogody
mkkot
Akurat to było w Sopocie, więc tutaj nic się nie działo.
A możesz przyjąć zgłoszenie do sprawdzenia tego połączenia?
Może coś z kartą albo telefonem, może technicy coś wymyśla. Albo wina obcięcia częstotliwości na 5G
Konsultantka
technicy już pracują nad tym, może to trochę potrwać
mkkot
Nad tym zgłoszeniem?
Konsultantka
Nad tą awarią, co może być przyczyną
mkkot
Ale jaką awarią? Jest jakaś awaria w Sopocie?
Przecież normalnie wszystko działa tylko od czasu do czasu w różnych miejscach w Trójmieście nie dochodzą połączenia
Konsultantka
Przepraszam mój błąd, dostałam informację, że wszystko jest dobrze, w takim razie musi to być jakiś błąd w telefonie
Mogę jeszcze jakoś pomóc ?
mkkot
Tak, przyjąć zgłoszenie do działu technicznego, żeby sprawdził. Bardzo proszę.
Konsultantka
Wszystko jest dobrze
Przeprowadzę na karcie SIM synchronizację ustawień w celu poprawy działania usług. Proszę za 15 minut wyłączyć urządzenie i włączyć ponownie. Wprowadzone zmiany mogą nastąpić maksymalnie do 24 godzin.
mkkot
No cóż, jeśli problem będzie się powtarzał, zobaczymy czy inny operator też będzie miał problem z moim telefonem. Jeśli nie, to u niego zostanę po prostu.
Konsultantka
Przykro mi Miłego dnia
Konsultanci dzielą się na doświadczonych i świeżaków. Świeże mięso ma swoich opiekunów, czyli tych z długim stażem. Tak mniej więcej się uczą. Dużo odchodzi i koło zaczyna się od nowa. Zawsze trafiasz na świeżaka
W Play next nie ma opcji wyłączenia roamingu krajowego. Korzystam korzystam z Play next już prawie półtora roku. Na szczęście za darmo.pakierhakierxd pisze: ↑26 lut 2020, 20:42napisalem do nich tak naprawili ze wcale wylaczyli roaming krajowy -tzn dzialal tylko jak nie bylo zasiegu wybralem recznie operatora ,nigdy wiecej Play Next ! ,jutro z kurierem
Mi samo wybiera Playa. Mam karte w modemie i antena patrzy w jeden kierunek. 50GB to trochę mało na miesiąc, ale daje radę. Od tygodnia mam internet bez limitu. Status dostepnych GB sie zaciął i już pobrałem ponad 100GBpakierhakierxd pisze: ↑27 lut 2020, 16:23to się zdziwsz ale mi zrobili tak że wybierało na auto tylko Playa