Remington pisze: ↑16 kwie 2020, 23:28
Proszę bardzo. Napisałeś:
2,5% bez problemu na cały czas - da się, ale jest problem w postaci konieczności
- pilnowania terminu końca każdej edycji promocji
- stałego utrzymywania konta w innym banku
- w odpowiednim terminie wykonania dwóch przelewów w Millennium
- następnie trzeciego z tamtego banku
- a w przypadku większych kwot powtórzenia ww. przelewów z racji możliwości przekroczenia limitów dziennych w obu bankach
Potwierdzam powyższe - dla mnie wykonanie przelewu (a robię ich sporo) nie stanowi problemu, więc nawet nie wziąłem że dla Kogoś może to stanowić utrudnienie, problem
na wszystkie środki - to również nieprawda, ponieważ oprocentowanie w poszczególnych edycjach promocji zawsze jest zależne od kwoty (degresywne)
Niemniej faktem jest, że lepsze oprocentowanie od standardowego da się uzyskać, ale nie w równej wysokości dla każdej kwoty oszczędności, no i przy pewnym nakładzie pracy do wykonania w tym celu.
Potwierdzam powyższe - zbyt duża generalizacja z mojej strony, od długiego czasu jest to kwota do 100 tys. zł.
powyżej 100 tys. drastycznie spada, ale i tak jest wyższe niż w nie jednym banku jako podstawowe oprocentowanie (chyba teraz jest 0,5%).
Dla oszczędności powyżej 100 tys. warto mieć otworzone konta na członków rodziny
Porównując Konto Oszczędnościowe Millennium z Mega Oszczędnościowym w Alior to na + dla Millennium. Nie ma problemu z określeniem dnia kiedy weryfikowany jest stan konta (czyli tzw. będą nowe środki w stosunku do...). W Alior ten termin jest za każdym razem różny. Często zdarza się przegapić datę i można skorzystać z co drugiej promocji.