"bajkopisarstwo" To jest dokładnie ten fragment "Plus od 1,5 roku nie ustępuje pozostałym w modernizacji sieci" i nie napisałem go ja tylko ty.
Poruszając sprawę VoLTE tutaj nikt nie pisze o tym czy jest potrzebne czy nie. Ty stwierdzając w poście wyżej, że Plus jest z modernizacją tak jak i konkurencja powinieneś wiedzieć, że konkurencja od kilkunastu miesięcy ma VoLTE, a więc skoro Plus jest na takim samym poziomie jak konkurencja to VoLTE również powinien mieć. A to czy jest ono potrzebne czy też nie to sprawa drugorzędna, bo nie o tym jest tutaj dyskusja.
5G na paśmie, które uruchamia Plus też jest w obecnej chwili niepotrzebne, mała liczba urządzeń, oferta z ograniczeniem do sierpnia dostępu do 5G czy router, który w Plusie kosztuje prawie 4000 zł, a na wolnym rynku jest to o wiele mniej. A dziwnym trafem przy tym nie piszesz, że jest to zbędna rzecz. Ciekawe czemu?
Modernizacja sieci Plusa w Łodzi. Temat jak rzeka o czym wspomina matek. Co do 5G w Łodzi ile jest tych stacji? 20 jest czy nawet nie ma? Bo na 7 miast 100 stacji to śmieszna ilość tym bardziej sieci 5G.
W Plusie jest FUP owszem tylko w regulaminach nie ma jasno określonych limitów i gdzie tutaj jest to "fair"? Jeden klient pobiera 300 GB lejek ma, że z netu korzystać nie może, inny 500 GB i lejka nie ma. Ja w tym wypadku żadnej sprawiedliwości nie widzę.
Nie wiem, który człowiek, który potrzebuje oferty dla firmy wybiera jakąś do robienia testów. Wydaje mi się, że jak ktoś ma własną firmę to niestety ale ma dużo więcej ważnych rzeczy niż co chwilę testowanie sieci.
Skoro Plus ma taką super sieć jak piszesz to czemu nawet w ofertach firmowych nie mają prawdziwego internetu bez limitów i bez fupa? A nawet jest zmianka w regulaminie o płatnych pakietach pomimo tego, że jest informacja, że LTE jest niby bez końca. No to jakie to bez końca skoro jakieś płatne pakiety są do aktywacji? Przecież to się wzajemnie wyklucza.
W Plusie od dawna był dostępny Netgear M1, teraz za prawie 4000 doszedł ZTE. W T-Mobile od kilku dni masz jedynie B818. Nie wspomnę o ofercie prepaid z ograniczeniem 15/15 Mb/s, ofertą dla firm w której prędkość internetu jest ograniczona oprócz najdroższej opcji czy opcji jeszcze internetu domowego bez limitu.
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png