Wg mnie bardzo dobra usługa. 19.50zl po sieci TM? Brakuje rzecz jasna Volte i Wifi Calling ale wszystkiego mieć nie można. To jest przecież średnio poniżej 20zł miesięcznie przez rok.
Natomiast trochę mnie śmieszy płakanie, że przez rok. Przecież to oferta nie wiążąca. Korzystasz rok. Przedłużą promocję - fajnie. Nie przedłuża - znikasz gdzie indziej.
I też nie dla każdego. Jeśli ktoś zużywa trochę więcej niż 10GB miesięcznie a dużo mniej jak 20GB to brak lejka nawet nie odczuje.
Ludzie - jest wybór.
A jeszcze pisanie o jakimś Play i na kartę.... za 15zł więcej bo jest wifi calling Volte i lejek... Masakra. Wymagać w cenie Dacii (TM 19.50) komfortu Passata (Play na kartę)
Teraz na koniec. Dlaczego wybieram Flex. Bo mnie zależy na Wifi Calling i Volte. Nie interesują mnie opcje poczty, smsa, że ktoś w sieci albo dzwonił do mnie. Mam w Plusie służbowy i tam też to w kratkę działa. Flex to nowa platforma. Jeszcze się uczą, docierają. Chyba już ktoś zapomniał, jak się Orange męczył z WifiCalling i miał ciągle awarie ogólnopolskie z tego powodu.
Play teraz ciągle goni awarię za awarią. A to znowu smsy nie działają. A to niedawno jazda z WifiCalling. A to Volte się wysypie. itd.
Wybieram Orange Flex bo mam usługi wyżej wymienione łącznie z 15GB neta za 25zł lub 30GB za 30zł. Mogę mieć lepiej i wziąć TM only SIM za 55zł. Lub Orange w abo za 55zł. Wtedy działa mi wszystko. Ale ludzie - będę płacił we Flex 25/30zł czyli połowę tego co w normalnym abonamencie i to jeszcze bez umowy wiążącej z eSim. Nie mogę wymagać od Flexa Mercedesa w cenie Dacii.
Na TM przez ponad 6 lat może raz czy dwa narzekałem - głównie na działanie. Ale to kosztuje 2x więcej niż Flex. (Heyah odpada przez braki usług w/w). U nawet jak będzie mi net wolniej działał we Flex czy jakieś połączenia zerwie - who cares? Będę płacił ponad dwa razy mniej.
A ponadto patrząc po znajomych, którzy są w jakiś a2mobile, virginach, vikingach - to mam gdzieś tym bardziej. Im nie zależy na jakości połączeń, zasięgu i usługach. Im zależy wyłącznie na niskich rachunkach. Więc po co płacić 100% więcej, jak druga strona po drugiej stronie ma to w poważaniu.
Nie mniej - powiew świeżości od TM
Jeśli komuś nie zależy na VoLTE czy wifi Calling bo telefon nie ma takiej usługi i starczy mu neta 20GB - oferta marzeniowa. I to jeszcze po nadajnikach TM bez umowy wiążącej i ze cenę poniżej 20zl na miesiąc przez co najmniej rok
Ktoś chce VoLTE Wifi Call bierze Flexa
I to dwie obecnie najlepsze moim zdaniem oferty na rynku do dwóch różnych klientów - technologie od Orange czy cena od TM
Wolałbym jednak aby TM zrobił ofertę na poziomie Flex łącznie z technologiami (w tym eSIM, EVS itd)
I nawet gdyby odpowiednio każda taryfa była droższa (maks 5zlociszy) np 30zl za 15GB, 35zl za 30GB itd to z dwojga wybrałbym jednak TMobile
Najważniejsze, że się coś rusza. Trochę szkoda, że Play nie rozwija Next. I pytanie - kiedy Solorz wystartuje z ofertą podobną do Flex