Kabel, o którym mowa, to nie hybryda, tylko zwykły szeregowy. Końcówka USB służy tylko do pobrania zasilania potrzebnego do fleshowania telefonu zamiast baterii 9V. Żaden Windows go raczej nie wykryje, ponieważ jak wspomniałem USB służy tylko do pobrania napięcia, a część logiczna jest nie wykorzystywana, więc nawet gdyby Windows wykrył, że jakieś urządzenie pobiera napięcie, to i tak nie byłby w stanie zidentyfikować jakie to urządzenie bez części logicznej. Uważam, że jest to dobre rozwiązanie, ponieważ nie musimy kupować dodatkowej baterii, co zmniejsza koszty oraz nie ryzykujemy rozładowaniem się tej baterii podczas wielokrotnego flashowania telefonu.Neutrine Ray pisze:Kabel ktory mi pokazywlaes wczesniej w linku byl inny, ty dostales jakas hybryde COM i USB, z ktora sie powiem szczerze wczesniej nie spotkalem
Tak czy owak nie powinno byc problemow z instalacja. Wsadz koncowke USB do kompa (najlepiej centralnie w gniazdo na plycie), wyskoczy okno, o znalezieniu nowego sprzetu, wtedy podaj mu lokalizacje do sterownikow, ktore Ci dalem.
Też mam taki kabel i działa bez problemu...
Pozdrawiam.