Coraz bardziej skłaniam się do wymiany mojej wszystkomającej ale wysłużonej już Motoroli G6. Jeszcze niedawno uważałem, że następny telefon to będzie oczywiście kolejna Motorola bo żaden inny telefon nie ma takich genialnych gestów i aktywnych powiadomień na ekranie blokady, w dodatku czysty android...
Niestety każda kolejna generacja była coraz słabsza względem G6. A to wyświetlacz w gorszej rozdzielczości, a to brak NFC czy kompasu, jak w ostatniej serii G9. W dodatku coraz większy ciężar.
Wobec powyższego postanowiłem porzucić Motorolę i zacząłem poszukiwania. Moje wymagania to:
- lekka konstrukcja (poniżej 200 g i max. 6,5 cala),
- dobry aparat,
- NFC,
- sprawne działanie,
- jak najprostsza nakładka,
- cena max. 1200 zł.
Po dość szczegółowym przeglądzie rynku postawiłem na:
- Oppo Reno 4 lite,
- Xiaomi Mi 10T lite,
- Poco X3 Nfc,
- Motorola G 5G Plus (jednak Moto)
- a przede wszystkim Realme 7 Pro!
Niestety Xiaomi w większości przypadków nie spełniają moich wymagań dotyczących ciężaru i nakładki.
Co sądzicie o tym wyborze? Czy ktoś ma już dłuższe doświadczenia z tymi modelami (a może jakieś inne) i jak się sprawują po kilku miesiącach używania (szczególnie interesuje mnie Realme 7 Pro)?
Chciałem zadać pytanie o wrażenia z użytkowania w odpowiednim dziale ale widzę, że dział sprzętowy praktycznie zamarł już jakiś czas temu a marki Realme nie ma w nim do dziś.
Niestety każda kolejna generacja była coraz słabsza względem G6. A to wyświetlacz w gorszej rozdzielczości, a to brak NFC czy kompasu, jak w ostatniej serii G9. W dodatku coraz większy ciężar.
Wobec powyższego postanowiłem porzucić Motorolę i zacząłem poszukiwania. Moje wymagania to:
- lekka konstrukcja (poniżej 200 g i max. 6,5 cala),
- dobry aparat,
- NFC,
- sprawne działanie,
- jak najprostsza nakładka,
- cena max. 1200 zł.
Po dość szczegółowym przeglądzie rynku postawiłem na:
- Oppo Reno 4 lite,
- Xiaomi Mi 10T lite,
- Poco X3 Nfc,
- Motorola G 5G Plus (jednak Moto)
- a przede wszystkim Realme 7 Pro!
Niestety Xiaomi w większości przypadków nie spełniają moich wymagań dotyczących ciężaru i nakładki.
Co sądzicie o tym wyborze? Czy ktoś ma już dłuższe doświadczenia z tymi modelami (a może jakieś inne) i jak się sprawują po kilku miesiącach używania (szczególnie interesuje mnie Realme 7 Pro)?
Chciałem zadać pytanie o wrażenia z użytkowania w odpowiednim dziale ale widzę, że dział sprzętowy praktycznie zamarł już jakiś czas temu a marki Realme nie ma w nim do dziś.