Witam szanownych forumowiczow
Potrzebuje pilnie netu dla seniora (1 osoba)
Zastosowanie:
-zwykłe przegladanie stron
-filmy gł. YT lub podobne strony (z racji wieku raczej o majsterkowaniu, popularnonaukowe, muzyka/teledyski/ jakieś czy niekiedy filmy fabularne) - bez Netflixow, HBO i innych takich - w podziałce do max.720 (niewiem jak to policzyć ale przyjąłem taki coś, średnio co 2 dni: pare filmików max.10min + 1 większy np 60min)
-bez grania w gry
-bez pobierana dużych plików (poza jakimiś aktualizacjami do programów)
-bez pracy zdalnej
Cena: ok.30zl (więcej jeśli będzie takie uzasadnienie, ale max.50zl)
Jakby była kumulacja GB byłoby super
Wykorzystanie: 50/50 (pół roku działa, pół leży)
WAŻNE-aby ją jak najtaniej utrzymać gdy będzie leżakowała
Ilość: Trudno mi okreslić ale min. te 40-50GB a max. 100/150 i więcej i więcej ...itd. wszystko zależy od ceny(oferty)
Sieć: każda (wszystko sprawdzone prosze polecać każdą możliwość)
UWAGI:
1. Znalazłem kilka ofert ale przeraził mnie lejek 1Mb do którego schodzi net po wykorzystaniu określonej paczki GB, dlatego mam 2 pytania:
- czy jest gdzieś większy lejek niż 1 Mb
- do praktyków, co i ile realnie da się obejrzeć (korzystać z netu) przy 1 Mb
2. Po wyczerpaniu ofert na karte prosze o polecenie jakiś abonamentów ale bezterminowych
Dzięki za każdy wpis
Potrzebuje pilnie netu dla seniora (1 osoba)
Zastosowanie:
-zwykłe przegladanie stron
-filmy gł. YT lub podobne strony (z racji wieku raczej o majsterkowaniu, popularnonaukowe, muzyka/teledyski/ jakieś czy niekiedy filmy fabularne) - bez Netflixow, HBO i innych takich - w podziałce do max.720 (niewiem jak to policzyć ale przyjąłem taki coś, średnio co 2 dni: pare filmików max.10min + 1 większy np 60min)
-bez grania w gry
-bez pobierana dużych plików (poza jakimiś aktualizacjami do programów)
-bez pracy zdalnej
Cena: ok.30zl (więcej jeśli będzie takie uzasadnienie, ale max.50zl)
Jakby była kumulacja GB byłoby super
Wykorzystanie: 50/50 (pół roku działa, pół leży)
WAŻNE-aby ją jak najtaniej utrzymać gdy będzie leżakowała
Ilość: Trudno mi okreslić ale min. te 40-50GB a max. 100/150 i więcej i więcej ...itd. wszystko zależy od ceny(oferty)
Sieć: każda (wszystko sprawdzone prosze polecać każdą możliwość)
UWAGI:
1. Znalazłem kilka ofert ale przeraził mnie lejek 1Mb do którego schodzi net po wykorzystaniu określonej paczki GB, dlatego mam 2 pytania:
- czy jest gdzieś większy lejek niż 1 Mb
- do praktyków, co i ile realnie da się obejrzeć (korzystać z netu) przy 1 Mb
2. Po wyczerpaniu ofert na karte prosze o polecenie jakiś abonamentów ale bezterminowych
Dzięki za każdy wpis