Pakiety jednorazowe zyskują najwięcej, cykliczne dostaną kumulację danych. Oczywiście trzeba pamiętać o aktywacji usług pakietów w aplikacji mój Orange lub konto mój Orange na stronie www.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
sylwekZolkusza: kumulacja też będzie możliwa, aktywując no-limity krótkimi kodami. Oczywiście operator będzie zachęcał do ich aktywacji w Mój Orange, bo jest korzystniej pod względem paczki GB (2x więcej).
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Pakiet 100gb uzyskany przy pierwszej rejestracji w mój orange ważny 30 dni jak można przedlużyć????
bxx1: promocyjne GB przedłużysz usługą za 9 zł na 31 dni, dokupione 31 dni dopisują się do bieżącej ważności.
Źródło: blog Orange Polska https://biuroprasowe.orange.pl/blog/wie ... ocyjne-gb/W ofercie Orange na kartę dostępna jest już usługa umożliwiającą przedłużenie ważności gigabajtów zgromadzonych m.in. w ramach promocji „120GB na całe lato”. Wystarczy wysłać SMS o treści AKT31 pod bezpłatny numer 811. Ważność promocyjnych gigabajtów zostanie przedłużona o 31 dni licząc od końca obecnej daty ważności środków. Opłata za przedłużenie o dodatkowe 31 dni wynosi 9 zł i jest pobierana ze środków z doładowań. Z usługi można skorzystać wielokrotnie. Kolejne dodatkowe dni ważności będą się sumować. Aktualną ilość i ważność promocyjnych środków w ramach portfela promocyjnych gigabajtów można sprawdzić wysyłając ILE DANYCH pod 901
Od reguły są wyjątki. Usługa nie przedłuża ważności GB przyznanych w ramach:
> Doładowań konta w Orange Free na kartę (standardowych i online)
> Bonusów na start
> Stałych usług płatnych typu „Elastyczne Pakiety Internetowe”, „Bez limitu” itp.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2021, 13:18 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 2 razy.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Po co przedłużać 100GB, jeśli wystarczy zamknąć konto Mój Orange, odczekać 2 dni aż usuną. Potem zarejestrować się ponownie. Bonus wskoczy ponownie w ciągu 2 dni. Przynajmniej u mnie to działa
Janusz internetu
Czysto informacyjnie gdzie znalazłeś opcję kasacji konta, bo nijak nie mogę jej wyszukać w tym sajgonie?
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155.
Pytanie do tych lepiej siedzących w regulaminach, bo ja już tego nie ogarniam. Obecnie mam starą taryfę YES i pakiet cykliczny za 25 zł, uzbierane już mam 95GB + 1GB co miesiąc więcej i 3TB na koncie do wykorzystania. Czy jeżeli teraz przejdę do Free, to stracę te wszystkie bonusy i staż mi się będzie liczył od zera, czy nic się nie zmienia?
Raczej wszystko stracisz.
PawlusG: w regulaminach jest informacja, że stracisz zgromadzone bonusy, gdy przejdziesz do oferty, w której nie są one dostępne.
Obecnie tak naprawdę przechodząc z Orange POP i YES do Free (OFNK) nie stracisz no-limitów z GB.
Więc przechodząc do OFNK zachowujemy to co nabyliśmy.
> abonament
> NJU
> FLEX
> iOT na kartę.
Mamy jeszcze taryfę Zawsze Bez Limitu. Tam mając wcześniej włączone no-limity z GB przechodząc do ZBL zachowujemy je i łączą się ze środkami, nabytymi z doładowań konta w ramach taryfy, ale gdy wyjdziemy z ZBL - tracimy je bezpowrotnie.
Obecnie tak naprawdę przechodząc z Orange POP i YES do Free (OFNK) nie stracisz no-limitów z GB.
Więc przechodząc do OFNK zachowujemy to co nabyliśmy.
usługa promocyjna dostępna dla Abonentów taryf Orange Free na kartę, Orange YES oraz Orange POP.
Rzeczą jasną jest utrata bonusów i promocji, gdy przejdziemy do następujących ofert:W przypadku zmiany taryfy na taryfę, w której Usługa nie jest dostępna lub zmiany na ofertę abonamentową bądź mix Usługa zostanie wyłączona.
> abonament
> NJU
> FLEX
> iOT na kartę.
Mamy jeszcze taryfę Zawsze Bez Limitu. Tam mając wcześniej włączone no-limity z GB przechodząc do ZBL zachowujemy je i łączą się ze środkami, nabytymi z doładowań konta w ramach taryfy, ale gdy wyjdziemy z ZBL - tracimy je bezpowrotnie.
Dzięki za wyjaśnienie. Na infolinii trafiłem na konsultanta, który nie do końca chyba ogarniał ofertę na kartę i za wszelką cenę chciał mi zaproponować przejście na abonament, a nie rozwiązać problem. Pomijam już to, że znalezienie teraz czegoś na stronie Orange, to po prosty duże wyzwanie.
PawlusG: regulaminy ofert są łatwe do ogarnięcia. Na samym dole strony Orange jest link "dokumenty i cenniki", potem klikamy Mobile > Oferta na kartę i wyświetlą się regulaminy. Szukamy opcji: "Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich + pakiet GB" lub "Rozmowy, SMSy i MMSy bez limitu do wszystkich + pakiet GB" w wersji jednorazowej lub cyklicznej.
Przedwczoraj w południe przyszła do mnie karta od Orange (przeniosłem z play). W dołączonej korespondencji napisali ze aktywują w ciągu 24h od doręczenia. We wniosku który składałem mogłem zaznaczyć żeby aktywowali najwcześniej w piątek, czyli dziś. Natomiast w również dołączonej umowie jest rubryka z datą przeniesienia numeru - 05.11.2021. Podpowie ktoś kiedy będę mógł korzystać z nowej karty?
Będziesz pewnie miał aktywny numer tymczasowy.
Karta jest aktywna z numerem tymczasowym, można już z niej korzystać, po zakończeniu procesu, przeniesiony numer będzie tym docelowym na aktualnie nowej karcie Orange. Zostaniesz o tym powiadomiony SMSem.
Czyli mogę już doładować? Pytanie tylko czy na ten tymczasowy czy stary jeszcze...
Dziękuje za odpowiedzi
Dziękuje za odpowiedzi
Daammk1: do momentu pełnego przeniesienia, saldo zasilasz na numer tymczasowy, po nim podajesz swój numer ze starej sieci.
Nie zaszkodzi jednak poczekać na zakończenie procesu.
Nie zaszkodzi jednak poczekać na zakończenie procesu.
jeżeli potrzebujesz "już" korzystać, to doładuj minimalnym nominałem.
Przecież wszystkie usługi i wszystko przejdzie na nowy numer.
Więc w czym problem ?
Więc w czym problem ?