Karlos20 pisze: ↑17 sty 2023, 09:38
babciagienia1p: może doprecyzuj wszelkie info, zanim je sprawdzisz?
1) Plush: zasilamy 4x po 5 zł = na głównym 20 zł + 5 na promocyjnym. Jeśli mamy kupiony starter, sytuacja występuje następująco: 21 na głównym + 5 z promki 4. doładowania + 4 zł starterowe. Wysyłamy ZGODA na 80066 i dostajemy kolejne promocyjne 5 zł - akurat na opłacenie RWK. Wówczas po aktywacji promki i RWK na saldzie zostaje 0 zł i unikamy "daniny", bo skąd ja pobiorą?
Dodatkowo mamy jeszcze promocje - 200 GB na start + 10 GB z akcji Ukraina- po 30 dób.
2) Do Faktu trzeba dopowiedzieć, że usługa limitu wydatków działa zawsze od 1go do ostatniego dnia miesiąca kalendarzowego. Pakiety min/SMS z kodów spowolnią osiągnięcie limitu wydatków, a jeśli go osiągniemy, środki z kodów nie będą zużywane, więc istnieje ryzyko ich utraty.
3) 10% do doładowania jest wyłącznie od zasilenia 35 zł i tylko ze strony Doładowań T-Mobile. Trzeba tak dobrać doładowanie, aby zbyt szybko nie przepadły środki internetowe bonusowe, a po ich skróceniu, promka nie jest atrakcyjna.
Ad 1) Sam oświeciłeś mnie wcześniej, że nie wystarczy mieć 30,- zł jako sumę na koncie głównym i promocyjnym, aby można było aktywować pakiet. Trzeba mieć 30,- na KG.
W związku z tym doładowanie 4x6,- zł + 1x6,- zł = 30,- zł - wpada 10,- PromoZł. Po aktywacji zostaje 10,- zł na KG. Kupno pakietu zwalnia z kary w pierwszym miesiącu Reszta - 5, zł za zgody oraz 200 GB to nieistotne drobiazgi. @onifer2 nie potrzebuje GB. Owszem 5,- zł może zmniejszyć koszt RWK. Kolejne doładowania 4x6,- zł nie rzadziej niż co 29 dni zwalnia z kary i powoduje dodanie 10,- PromoZł po trzecim doładowaniu. Zakup kolejnego pakietu po 90 dobach pozostawia stan KG - 14,- zł. Do momentu uszczelnienia zabawę można kontynuować. Faktyczny koszt długoterminowy to 6,67 zł za 30 dób.
Ad 2) Wyraźnie napisałam "15,- zł w miesiącu kalendarzowym".
Ad 3) Odpowiednie wartości doładowania, aby dostać +10%, można dobrać bezproblemowo. Ważność konta wydłuża się automatycznie, jeśli na sumie KG i PromoZł jest minimum 20,- zł. @onifer nie potrzebuje GB. Dobitnie to napisał. Poza tym ma promocję (pewnie związaną z wyłączaniem 3G). Koszt - 18,- zł za 30 dni.
onifer2 pisze: ↑17 sty 2023, 13:07
Zależy mi na dwóch kartach, widzę, że trzeba będzie wyłożyć te 20zl.
Czyli dobrze rozumiem, że w tym Fakt Mobile po doładowaniu za 15zl i wpisaniu kodu, jest no limit na rozmowy i smsy?
Tak, dobrze rozumiesz. W Fakcie wystarczy mieć 15,- zł przed kolejnym cyklicznym odnowieniem pakietu, nie trzeba wpisywać kodu. Wystarczy pierwsza aktywacja. W T-Mobile analogicznie - 20,- zł. W Plushu trzeba uruchamiać pakiet ręcznie co 90 dób.
Koszty:
1) Plush - 6,67 zł za 30 dób.
2) Fakt - 15,- zł za miesiąc kalendarzowy.
3) T-Mobile - 18,- zł za 30 dni.