O limicie nic nie wiem, chociaż jeśli takowy by był, to pewnie jakiś absurdalnie wysoki. Natomiast jeśli myślisz o przeniesieniu stu
numerów, to jakoś nie wierzę w bonus za free na wszystkich
Osobiście przeniosłem już jakieś 10 numerów (zawsze w celach promocyjnych), niekiedy nawet 2 równocześnie i żadnych problemów nie było.
koszalineo941268 pisze:
Co z przypadkiem, gdy wniosek o przeniesienie skutecznie złożę w okresie pasywnym karty, a datę przeniesienia ustawię na ponad 30 dni od wygaśnięcia numeru? Z jednej strony numer jest zarezerwowany na mnie, z drugiej teoretycznie mógłby wrócić do puli.
Moim zdaniem jeśli termin przeniesienia wypada już po wygaśnięciu numeru to do przeniesienia nie dojdzie, ale myślę że to problem szerszy, dotyczący wszystkich operatorów, więc może ma ktoś z tym jakieś doświadczenia.
babciagienia1p pisze:@zulu144dwa @koszalineo941268
Dołączę z kolejnym pytaniem. Czy jest możliwe przeniesienie numeru z a2 do Plusa/Plusha? Adres KRS-owy Premium Mobile Sp. z o.o. to budynek Blue Point z wielkim logo Plusa, gdzie Polkomtel jest głównym najemcą.
Oczywiście. To są dwaj różni operatorzy. Nawet ktoś na forum (chyba @neotele???) chwalił się, że czyni takie operacje metodą "w kółko" - do Plus/ha na 3mies., do A2m na 1 mies. i z powrotem, bo wpadł mi w ostatnim czasie w oko post z info o problemie aktywacji bonusa w Plusie przy takich zmianach.