Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Wczoraj dostałam ofertę od T-mobile:StanS pisze: ↑03 lut 2023, 22:4895% użytkowników Internetu nie potrzebuje publicznego IP, ale jak już będziesz potrzebowała, albo coś nie będzie trybić bez publicznego, a operator nie daje w standardzie, to będziesz się z nim szarpała.
Ten T-mobile dla Ciebie to wychodzi średnio ~55,66PLN/m-c brutto - dla zabudowy jednorodzinnej nic tańszego nie znajdziesz, chyba że też w ramach rabatu za korzystanie z innych usług.
Ja mam Nju bo najtańsze, na routingu mi nie zależy, ale na jednorodzinnej to chyba nie dostaniesz.
Plus/Netia nie rozróżnia typu zabudowy i daje uśrednioną cenę 75PLN, jakbym był w domku to bym brał, ale w bloku jakoś mało atrakcyjne.
Co to była za oferta, że net masz symetryczny? Aktualnie w t-mobile przy pobieraniu 300mb upload jest tylko 50mb.
Zobacz mój post TUTAJ. Co prawda inna spółka u mnie robiła POPC, ale zasada podobna.Monika1982 pisze: ↑15 lut 2023, 11:40T-mobile nikt nie wie jak wygląda instalacja, jakie gniazda, gdzie można doprowadzić kabel itp.
Ulotek to mamy fullVieslav pisze: ↑15 lut 2023, 20:10Zobacz mój post TUTAJ. Co prawda inna spółka u mnie robiła POPC, ale zasada podobna.Monika1982 pisze: ↑15 lut 2023, 11:40T-mobile nikt nie wie jak wygląda instalacja, jakie gniazda, gdzie można doprowadzić kabel itp.
Nie miałaś żadnych ulotek od lokalnych przedstawicieli handlowych żeby zapytać o ofertę?
No to podobnie jak było u mnie. Zamawiasz usługę w T-Mobile i oni się zajmują umawianiem instalacji, nie Inea. Jest tak, jak kolega wyżej napisał. W moim przypadku (światłowód jednej ze spółek Inei), jak zamawiałem Orange, to właśnie Orange wszystko koordynował. Technicy, którzy robili przyłącze mówili, że mają jeszcze umowy z innymi operatorami, a inni operatorzy mają jeszcze z kimś innym umowę. Także instalacją się nie przejmuj. Ważne, żebyś była dostępna w momencie instalacji i z technikami sobie uzgodnisz co i gdzie instalować.Monika1982 pisze: ↑15 lut 2023, 20:30
Dzwonię do T-mobile i pytam jak z instalacją. T-mobile mówi, że oni dają tylko modem i samą usługę. Przyłącze robi właściciel kabla - u mnie INEA. T-mobile tylko umawia wizytę instalatora.
Dzwonię do INEA. Oni nic nie wiedzą. Zrobią jak dostaną wytyczne od T-mobile.