kszaq pisze: ↑12 lip 2023, 07:31
@aster Z końcem czerwca Lyca Mobile UK zmieniła sieć z O2 na EE, stąd Twoja możliwość zalogowania się do EE
Lyca UK oferuje eSIM w prepaid, więc jest możliwość posiadania eSIM działającego na sieci EE.
To idealnie trafiłem z czasem bo już miałem podczas ostatniego pobytu zrezygnować z Lyca. A tu raptem dostęp do najlepszej sieci w UK i wszystko śmiga...
Od początku mam eSIM od Lyca, tak naprawdę to był to JEDYNY powód dla którego ich wybrałem bo nie chciało mi się już bawić w przekładanie kart (w szczególności dla 4 osób).
Teraz tylko martwię się, że jak nie będę latał przez UK przez dłuższy czas to wyłączą mi numer. Jak sprawdzałem inne sieci to do 6 mies. trzymają nieaktywny numer, a Lyca tylko trzy. A może regulamin jedno a praktyka to co innego...
fwitkowski17 pisze: ↑12 lip 2023, 09:08
I chyba też przez to karta LycaMobile z UK nareszcie pozwala na korzystanie z LTE w Polsce (na sieci Plus) - bo przed tą zmianą to maksymalnie 3G/HSPA+.
Muszę to przetestować bo jeszcze został mi tydzień na obecnym pakiecie. Natomiast dziwi mnie to, że jak sprawdzam swój IP to nie wyświetla UK tylko inne kraje, głównie Czechy ale raz mi chyba nawet Francję pokazało...