Karlos20 pisze: ↑24 lis 2023, 22:00
Po zalogowaniu się mailem, okazało się że miałem dostęp do obsługi numeru telefonu i usługi tv innego klienta (mojego numeru już tam nie było, a konto nie zostało usunięte).
Nie ogarniam, miałeś abo w TM, konto założone na maila i dostęp do numeru innego klienta?! Piszesz, że po zalogowaniu mailem Twojego numeru już tam nie było tylko nr kogoś innego, jakim cudem nr tego gościa został podpięty do Twojego maila?
Tego to już kompletnie nie rozumiem:
Zapewnili, że rozwiążą problem i ktoś podpiął do mojego maila ten sam numer tymczasowy, użyty do mojego abo w T, w trakcie procesu MNP z Play.
Rozwiązaniem problemu (dostępu do numeru innego klienta) miało być podpięcie do Twojego maila jakiegoś numeru tymczasowego?
Próbuję to jakoś posklejać i widzę to tak, przeniosłeś nr z Play do abo w TM. Dostałeś nr tymczasowy i założyłeś konto mailowe a kiedy nr docelowy się przeniósł zrezygnowałeś z tego abo (przeniosłeś swój stały nr do innego operatora?) Nr tymczasowy, który dostałeś podczas przenosin z Play i który był podpięty pod Twojego maila, TM przydzielił komuś innemu ale konto nie zostało usunięte i dlatego miałeś dostęp do tego numeru.
Nadal za diabła nie wiem o co chodzi w tym:
Zapewnili, że rozwiążą problem i ktoś podpiął do mojego maila ten sam numer tymczasowy, użyty do mojego abo w T, w trakcie procesu MNP z Play.
Sytuacja z dostępem przez osobę nieuprawnioną jest skandaliczna. Intryguje mnie jak ten gość logował się na konto, pewnie numerem telefonu a konta mailowego nie zakładał. Wniosek-warto założyć konto mailowe choćby po to, żeby sprawdzić czy konto na dany numer już nie istnieje i ktoś może mieć do niego dostęp.
Ciekawe też co z adresem mailowym, który TM od jakiegoś czasu podaje na fakturze. Gość dostawał fakturę z adres mailowym, który do niego nie należał i się tym nie zainteresował? Chociaż mógł faktury wcale nie oglądać, jeśli kwota abo się zgadzała to płacił bez analizowania szczegółów.
Edit.
Jednak gość nie mógł tego zweryfikować, ten adres mailowy podawany na fakturze to adres do wysyłki faktury a nie mail, na który jest zakładane konto TM, chociaż często są to te same adresy dlatego mnie zmyliło.
Masakra, że takie sytuacje się zdarzają i ktoś może mieć wgląd w nasze konto.