Dzień dobry, mam problem/pytanie w związku z kolejnością rozliczenia internetu w ramach roamingu w taryfie odNOWA. W weekend wybrałem się na teren Słowacji. W czasie wycieczki zużyłem około 160 MB danych. Mam aktywne pakiety danych w roamingu w ramach "limitu GB w roamingu UE" (1,91GB) za zakupione bezterminowe pakiety internetu po 5 zł za 1GB. Mam też wykupione pakiety "paczka roaming internet UE 1GB" (1,65GB). Do tej pory wielokrotnie operator rozliczał dane w pierwszej kolejności z przysługującego limitu za wykupienie "polskiego" pakietu (1GB za 5 zł) jeżeli dane te były dostępne. Tym razem stało się inaczej i został uszczuplony pakiet roamingowy bezterminowy (1GB za 10 zł). Jaka powinna być kolejność? Nie potrafię znaleźć takiej informacji w dostępnych na stronie Play regulaminach.
Regulaminów próżno szukać, bo Play ma ogromny w nich bałagan jeśli chodzi o te pakiety.
Odkąd znam pakiety roamingowe, to schodziły one zawsze w pierwszej kolejności, bo takie są zresztą zasady RLAH (limit wykorzystywany jest, o ile nie posiadamy dedykowanej oferty roamingowej). Dziwi mnie więc to co napisałeś, że w przeszłości miałeś inaczej, bo ja się z tym nie spotkałem.