Karlos20 pisze: ↑22 sie 2023, 17:15
czy karta loguje się jeszcze do sieci Play czy już nie? Jeśli tak, to nadal masz możliwość doładowania numeru za 5 zł drogą online i uratowania numeru, pomimo, iż kody USSD pokazują komunikaty o błędzie.
Dziś numer przestał się logować.
Wczoraj bez problemu się logował, ale infolinia nic nie mogła... standard.
Działanie ich infolinii to zjawisko: mamy ładunek wybuchowy i taktujący go zegar odliczający czas do godziny 0:00, ale całość została zamknięte w sejfie i nikt nie zna kodu do sejfu, by go otworzyć i zatrzymać zegar odliczający. Musi najpierw wybuch rozwalić cały sejf, by dopiero po fakcie zbierać odłamki w całość i uzdrawiać i ponosić dodatkowe zbędne koszty, zamiast przed godziną zero zatrzymać durne odliczanie.
Logikę tam ktoś na wysokich stołkach ustawił pożal się. Sami sobie gałąź swoją podcinają na której siedzą.
Próbę doładowania sima robiłem w poniedziałek 21 sierpnia, ale już doładowanie było odrzucane (mimo, że 20 sierpnia można był na tego sima jeszcze się bez bólu dodzwonić). W poniedziałek 21 sierpnia numer się jeszcze logował bez zgrzytu do sieci, ale na doładowania już się wypiął wtedy.
A że dziś numer 23 sierpnia już nie loguje się do sieci, to nie widzę już nawet możliwości przeniesienia go do innego operatora z oferty FM, bo praktycznie każda próba przenoszenia wymaga odebrania sms na numerze przenoszonym, by potwierdzić, że to ja przenoszę, a nie ktoś mi kawał robił i przenosi.
Dziś na infolinii FM dowiedziałem się, że numer mi wskrzeszą, ale jak to w skostniałych systemach Play na których wisi też FM, nie da się podnieść tego sima wg ich durnej ideologii. Infolinia generuje zgłoszenie podnoszące i trzeba dreptać do ich salonu i za skromne 20zł wydają nowego sima (inni podnoszą bez opłat dotychczasowego sima jak to niedawne odłączenie od sieci)
I to ma być nowoczesna sieć? Gdzie w skansenach podnoszą bez żadnych opłat wyłączonego nawet 2 tygodnie wcześniej sima. Ręce opadają.
Działanie tej sieci i wszystkich ich wirtualnych operatorów przypomina zjawisko: płonie dom (czyli karta zablokowana) straż pożarna dziś nie przyjedzie, bo lepiej niech dom się spali zamiast ugasić pożar (czyli odblokować kartę, która jeszcze się logowała do sieci).
Sima wywalam do śmieci, obraz operatora beznadziejny. Jeden dzień przegapisz i nic nie mogą jakby to wiele miesięcy temu godzina 0:00 wystąpiła. Zachowanie jakby simami u nich zarządzała jakaś zewnętrzna firma z kosmosu i oni nic nie mogą... Taki sam cyrk jak masz starego sima, który nie wspiera nowszych standardów to tu też play każe sobie płacić za wymianę, bo to przecież twoja wina że masz starego niekompatybilnego sima................... (inni wymieniają z pocałowaniem ręki bez opłat na nowsze wersje sim). Czas u tego operator i jego wirtualnych zatrzymał się w głębokim PRL. Niby prywatna firma, a działanie jak typowa chora budżetówka, gdzie na każdym kroku schody nie do przejścia. Robimy kombinacje alpejskie generujące koszty, zamiast mądrą, prostą procedurą wychodzić ze ślepej uliczki. Za trudne jak widać dla niektórych korpo. Chcąc wejść do domu wybijamy szybę w oknie, zrywamy dach i wchodzimy drabiną przez strych, zamiast wejść przez drzwi z podwórka.