matek451 pisze: ↑14 lis 2022, 08:48
Faktycznie, nie dojrzałem.Ale to jest dramat, RSRP praktycznie szczątkowe, SINR niski. LTE2100 bez agregacji, z BTS-A NetWorks Lidzbark-Główny Dworzec 3. Masz do niego 5 km? Przy tych parametrach sygnału na pasmach pojemnościowych LTE w tym na LTE2100 nie masz żadnych szans na większe prędkości, na dodaek bez agregacji pasm LTE.
Ten Mikrotik spisuje się u ciebie bardzo słabo, Lidzbark otoczony jest lasami, pytanie jak to wyglada u ciebie z tego dachu w kierunku BTS-A?
Niestety jest las w stronę nadajnika na dodatek jestem w lekkim dołku, mikrotik wisi na wysokości 10 metrów nad gruntem na wysokości koron drzew. Dodatkowo w stronę nadajnika mam delikatny przesmyk między drzewami i właśnie na ten przesmyk jest ustawiony sprzęt. Uważam że jest skierowany dość precyzyjnie w stronę nadajnika na ul. Dworzec Główny w Lidzbarku.
@matek451 sądzisz, że w takich warunkach zmiana sprzętu coś pomoże? Dodam, że internet według mnie działa stabilnie, wszystkie usługi, z których korzystamy działają, oprócz streamingu 4K. Na razie korzystamy z żoną we dwoje tylko z tego internetu więc jakieś oszałamiające wyniki nie są mi potrzebne. Dodam, że blokowałem sobie każda z częstotliwości z osobna i mimo delikatnie lepszego sygnału LTE1800 oraz znacznie lepszego sygnału LTE800 wyniki na każdej z tych częstotliwości z osobna były gorsze. Jak ustawie wszystkie dostępne częstotliwości to sprzęt się loguje do B20 i tam pozostaje. Dodam, że raz udało mi się złapać agregację B3 z B7 ( nie wiem czy to możliwe dla tego sprzętu, ale taki mi winbox pokazał). Po chwili jedna agregacja zniknęła. Samego B7 nie jestem w stanie złapać.