IC_Current pisze:- okrada twórców z ich zarobku, wykorzystując brak konkurencji i płacąc im ochłapy
Dla mnie to skomplikowany temat i tak łatwo bym tego nie generalizował. Bo z drugiej strony dzięki YT w ogóle taki "twórca" (celowo użyty cudzysłów) istnieje
Tak wiem, każdy chce być celebrytą jak najmniejszym kosztem :-] Także tak na prawdę to tylko i wyłącznie dzięki YT jest w stanie w ogóle zaistnieć. YT daje możliwość banalnie prostego i w zasadzie nic nie kosztującego pokazania się. Więc i za to się płaci jakąś cenę. Jak się chce dużo zarabiać, no to trzeba uderzać wyżej, np do TV ze swoimi pomysłami na program... No i tu już się zaczynają schody, no bo przecież każdy by chciał zarabiać kokosy najlepiej nic nie robiąc (a w zasadzie to robiąc pierdoły), a w TV nie puszcza filmików za przeproszeniem o d... Maryny (chociaż i to już schodzi na psy) :-] Wypromować się nie jest łatwo - ale czy kiedyś było łatwiej? Myślę że jeszcze trudniej. Kiedyś co prawda nie było takiego dostępu do mediów, za to teraz jak ktoś ma coś ciekawego do zaoferowania to ginie w całym szambie wrzucanego g...