Coś ostatnio cicho w tym wątku, a zaglądam tutaj co dwa lata aby sprawdzić dostępne opcje przedłużeniowe.
Sam jednak skontaktowałem się z infolinia, zostałem przełączony do SUK i to mi zaproponowano:
Obecna oferta biznesowa:
- telefony 2x Magenta M (limit 20mb/s) = 2x20 netto
- 1x internet Magenta L (limit 60mb/s) = 1x 35 netto
- 1x e-sim = 1x 7,32 netto
Warunki przedłużenia SUK wraz z urządzeniem:
- Magenta M (limit 30mb/s): 25 netto (100 zł brutto zniżki na telefon) / 30 netto (400 zł brutto zniżki na telefon)
- internet - to samo co mam
- e-sim - to samo co mam
Mam umówioną rozmowę na czwartek, dopytam wtedy jeszcze o ofertę bez urządzenia, chociaż zakładam, że nie zejdą poniżej 25 zł netto za abonamenty tel.
W moim przypadku wychodzi więc praktycznie taka sama oferta jak w Orange Flex:
- 1x 65,04 netto (bez limitu danych) (dodatkowe 2 karty sim: do zegarka i do routera)
- 1x 24,39 netto (30gb limit - w zupełności wystarczy)
W Orange Flex połączenia do UE dodatkowo płatne, 10 min = 5 zł lub 100 min = 15 zł, w ciągu 2 lat aktywuję ok. 6/8 tańszych pakietów. Na plus są 3 miesiące za 1 zł przy przeniesieniu numeru.
Na plus dla T-mobile:
- mam więcej minut na połączenia zagraniczne co miesiąc, bez konieczności dokupywania pakietów,
- nie muszę bawić się w przenoszenie numerów,
- gdybym chciał wrócić po opuszczeniu sieci to już nigdy nie dostanę takich preferencyjnych warunków,
- zamrożenie ceny na kolejne 2 lata (gdyby Flex wprowadził podwyżki)
Minusy:
- umowa na kolejne 2 lata (chociaż to może być też plusem)
- mniejsza liczba danych w roamingu 5,75GB w T-mobile vs 15,34 GB w Flex bez limitów