mariusz9a pisze: ↑24 sty 2024, 13:01
...PS. Ja nie miałem szkolenia z nacechowania słowa "dlaczego" negatywnymi emocjami i może dzięki temu wcale go nie odbieram jako nacechowanego negatywnie...
Wygląda to dla mnie tak, jakbyś na siłę chciał pokazać kto tu rządzi - zamiast odpowiedzieć na proste pytanie to musiałeś wbić szpilę... Ja bym się tu zastanowił kto tu był nastawiony negatywnie
Trochę szkoleń miałam... W pewnym momencie doszłam do wniosku, że zazwyczaj szkolącymi są osoby, które karuzela wyrzuciła z "
korpoobiegu" i przy pomocy szkolenia usiłują odnaleźć swoje miejsce w życiu. Często starali się być oryginalni i niczego ciekawego nie wnosili.
Na jednym ze szkoleń spotkałam się nawet z tezą, że słowo "
ale" (takie po przecinku), używane w dyskusjach wewnątrz zespołów, jest nacechowane negatywnie... Pewnie za kilka lat będziemy karani za "
myślozbrodnię" z powodu użycia słów "
ale" lub "
dlaczego"...
Nie zapomnę jak kiedyś, światowej sławy szkolący, przyszedł na szkolenie z rozpiętym rozporkiem. Pewnie chwilę wcześniej był w toalecie i śpieszył się... Nikt z uczestników nie dawał nic poznać po sobie. Jedynie ja, krztusząc się ze śmiechu, zwróciłam mu uwagę i w ten sposób szkolenie było rozbite już do końca dnia.
Odebrałam "
czepianie się" @Remington bardziej jako prowokowanie do odpowiedzi i chęć nabijania postów, a nie jako specyficzne aberracje umysłowe. Zupełnie nie przyszło mi do głowy, że słowo "
dlaczego" można odbierać negatywnie ("
dlaczego Ziemia krąży wokół Słońca?"). Miałam wrażenie, że "
drze łacha" ze mnie. Może rozliczają go ze statystyk?
Remington pisze: ↑24 sty 2024, 12:15
...BTW @babciagienia1p, czy zauważyłaś mój komentarz o linii oporu?
Tak widziałam. Bardzo dziękuję za doprecyzowanie definicji i zawrócenie mnie z manowców potocznego użycia...
Widziałam też
Remington pisze: ↑21 sty 2024, 23:18
...Co istotne - opłatę za cewkę pobierają z konta prepaid...
Zaciekawiło mnie czy chodzi o cewnik (w okolicach cewki moczowej). Chyba niemożliwe, bo cewnik jest refundowany przez NFZ...
W przypadku cewki (biernego elementu układu elektrycznego) też nie trzeba zasilać konta prepaid. Można kupić w zwykły sposób...,
ale już nie komentowałam...
Pzdr