Niestety mam KWR aktywne. Czy jest jakiś inny sposób na przedłużenie GB z doładowań?(inny niż doładowanie kolejne lub opcja za 29zl)?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
@telesmart14
1) Dezaktywacja usługi KWR, w ostatnim dniu ważności lub wcześniej (uwaga! KWR ma ważność z dokładnością do minuty!) powoduje skrócenie/wydłużenie ważności konta na wychodzące i GB z doładowań do 30 dni.
2) Aktywacja NL-u za 1,- zł według opisu w poście wyżej. Maksymalny roczny koszt wydłużania wyniesie 12,- zł. Warunek - brak usługi KWR.
1) Dezaktywacja usługi KWR, w ostatnim dniu ważności lub wcześniej (uwaga! KWR ma ważność z dokładnością do minuty!) powoduje skrócenie/wydłużenie ważności konta na wychodzące i GB z doładowań do 30 dni.
2) Aktywacja NL-u za 1,- zł według opisu w poście wyżej. Maksymalny roczny koszt wydłużania wyniesie 12,- zł. Warunek - brak usługi KWR.
babciagienia1p: to był wyjątek, że wiosna wydłużyła KG i GB z zasileń do 36 dni, przy starym NL nie było przedłużenia. Dodatkowo KG wydłuża też 10-dniowa promka z 20 GB EPI (trwa do 31 marca).
W pozostałym przypadku niepromocyjnym aktywne KWR nie wydłuży o miesiąc KG + GB z zasileń, chyba, że ważność KG + GB z zasileń byłaby krótsza niż ważność aktywowanego wariantu no-limitu - wówczas: KG+GB są ważne ZAWSZE o 31 dłużej niż ważność NL.
Można się też tak "pobawić" również, gdy mamy aktywną usługę "darmówek" w Orange czyli "Za darmo w Orange" i wydłużać KG+GB, choć w tym przypadku skuteczniejsze jest odpłatne wydłużanie za 29 zł kodem *101*365# (zasilając do tego poziomu konto online/w MO), dzięki czeku mamy 4 pieczenie na 1 ogniu: KG+GB z zasileń, wydłużoną ich ważność + darmówki w Orange na rok czasu.
W pozostałym przypadku niepromocyjnym aktywne KWR nie wydłuży o miesiąc KG + GB z zasileń, chyba, że ważność KG + GB z zasileń byłaby krótsza niż ważność aktywowanego wariantu no-limitu - wówczas: KG+GB są ważne ZAWSZE o 31 dłużej niż ważność NL.
Można się też tak "pobawić" również, gdy mamy aktywną usługę "darmówek" w Orange czyli "Za darmo w Orange" i wydłużać KG+GB, choć w tym przypadku skuteczniejsze jest odpłatne wydłużanie za 29 zł kodem *101*365# (zasilając do tego poziomu konto online/w MO), dzięki czeku mamy 4 pieczenie na 1 ogniu: KG+GB z zasileń, wydłużoną ich ważność + darmówki w Orange na rok czasu.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
A skąd taka pewność??? Przecież to nie plus!... Jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi... To pewne i sprawdzone?babciagienia1p pisze: ↑23 mar 2024, 18:02@telesmart14
uwaga! KWR ma ważność z dokładnością do minuty!
macqmacq: Takie rozliczanie ważności ma Flex, ale nie OFNK. Tam ważność jest do godz. 23:59:59.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
Ważność KWR do godz. 23:19. Baaardzo stary numer. Karta micro SIM.
---------------Edycja_1-----------------
@macqmacq
Też wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Nawet wątpiłam w informacje @biala1991, aczkolwiek u niej usługa KWR, nominalnie, była ważna do 23:59.
biala1991 pisze: ↑10 mar 2024, 08:02Kończy mi się KWR, wg MO było włączone 11.03.23. godz. 10 i jest ważne do 10.03.24. godz. 23.59. Z praktyki wiem, że KWR nie będzie ważne do końca dnia tylko wyłączy się o godz, o której było aktywowane rok temu a więc u mnie około godz. 10. Nie pamiętam tylko dokładnie dnia, czy to będzie 10.03. o 10 czy 11.03. o 10? Jeśli pierwsza opcja to by znaczyło, że jestem stratna praktycznie cały dzień. Czy to możliwe, że KWR wyłączy się jednak zgodnie z drugą opcją, czyli 11.03. o godz. 10, pomimo daty ważności w MO 10.03. godz. 23.59?
Drążyłam ten temat i moje wnioski są takie, że konto będzie ważne do 31.03. do końca dnia ale sama usługa KWR pozostanie aktywna w MO tylko do godź. 17-18, bo została włączona rok temu właśnie o godź 17.47. Ważność konta do 23.59. nic nam nie da jeśli zgaśnie zielony guzik w MO, który potrzebujemy przecież wyłączyć
Kiedyś miałam dwa numery z KWR aktywowanym tego samego dnia, czyli z tą samą datą ważności konta tylko na jednym numerze KWR było uruchomione rano a na drugim po południu. Sugerowałam się samą datą ważności (że do północy mam czas) a rano tego dnia dostałam smsa o wygaśnięciu/wyłączeniu usługi KWR. Nie pamiętam dobrze treści smsa (to było dawno) ale dotyczyło samej usługi a nie ważności konta. O ile pamięć mnie nie zawodzi (trzeba brać na to poprawkę ) to w MO na numerze, który dostał smsa (KWR uruchamiane rano) nie było możliwości dezaktywacji a na drugim numerze, na którym usługa była uruchamiana po południu guzik KWR nadal był zielony i go wyłączyłam.
Edit.
Znalazłam stary zrzut i okazuje się, że sytuacja w MO się zmieniła, wcześniej godziny włączenia i ważności KWR się pokrywały, czyli tak jak pisałam, KWR włączone o godź. 17.47 było ważne przez rok do godź 17.47. i zgodnie ze wskazaną w MO godziną usługa się wyłączała. Tak było dawniej, teraz MO pokazuje inaczej, KWR włączone u babciagienia1p o 17.47. a u mnie o 10 wg MO jest ważne do końca tego dnia a nie do konkretnej godziny. Nie wiadomo czy to tylko zmiana sposobu prezentacji w MO a usługa nadal wyłącza się o dokładnej godzinie odpowiadającej momentowi włączenia czy jednak zmienił się sposób działania i KWR jest ważne do końca danego dnia tak jak pokazuje MO. Obstawiałabym jednak zmianę działania, bo gdyby usługa wyłączała się wcześniej niż wskazuje MO to byłoby to ewidentne kłamstwo
Kiedyś miałam dwa numery z KWR aktywowanym tego samego dnia, czyli z tą samą datą ważności konta tylko na jednym numerze KWR było uruchomione rano a na drugim po południu. Sugerowałam się samą datą ważności (że do północy mam czas) a rano tego dnia dostałam smsa o wygaśnięciu/wyłączeniu usługi KWR. Nie pamiętam dobrze treści smsa (to było dawno) ale dotyczyło samej usługi a nie ważności konta. O ile pamięć mnie nie zawodzi (trzeba brać na to poprawkę ) to w MO na numerze, który dostał smsa (KWR uruchamiane rano) nie było możliwości dezaktywacji a na drugim numerze, na którym usługa była uruchamiana po południu guzik KWR nadal był zielony i go wyłączyłam.
Edit.
Znalazłam stary zrzut i okazuje się, że sytuacja w MO się zmieniła, wcześniej godziny włączenia i ważności KWR się pokrywały, czyli tak jak pisałam, KWR włączone o godź. 17.47 było ważne przez rok do godź 17.47. i zgodnie ze wskazaną w MO godziną usługa się wyłączała. Tak było dawniej, teraz MO pokazuje inaczej, KWR włączone u babciagienia1p o 17.47. a u mnie o 10 wg MO jest ważne do końca tego dnia a nie do konkretnej godziny. Nie wiadomo czy to tylko zmiana sposobu prezentacji w MO a usługa nadal wyłącza się o dokładnej godzinie odpowiadającej momentowi włączenia czy jednak zmienił się sposób działania i KWR jest ważne do końca danego dnia tak jak pokazuje MO. Obstawiałabym jednak zmianę działania, bo gdyby usługa wyłączała się wcześniej niż wskazuje MO to byłoby to ewidentne kłamstwo
biala1991 pisze: ↑24 mar 2024, 07:13...Tak było dawniej, teraz MO pokazuje inaczej, KWR włączone u babciagienia1p o 17.47. a u mnie o 10 wg MO jest ważne do końca tego dnia a nie do konkretnej godziny. Nie wiadomo czy to tylko zmiana sposobu prezentacji w MO a usługa nadal wyłącza się o dokładnej godzinie odpowiadającej momentowi włączenia czy jednak zmienił się sposób działania i KWR jest ważne do końca danego dnia tak jak pokazuje MO. Obstawiałabym jednak zmianę działania, bo gdyby usługa wyłączała się wcześniej niż wskazuje MO to byłoby to ewidentne kłamstwo
Nie do końca jest jak piszesz. U mnie ważność jest do godz. 23:19. To inna wartość niż godz. 23:59.
Zerknij jeszcze raz na mój zrzut.
Ma ktoś aktualny poradnik aby wycisnąć jak najwięcej GB w ofertach bez limitu w Orange Free na Kartę?
Moim zdaniem godź. 23.19. to jest jakiś błąd i albo KWR wyłączy się o północy (jeśli zmieniło się działanie systemu) albo o wiele wcześniej, przed godź. 18, o ile system działa po staremu. Dlaczego KWR włączone o 17.47. miałoby wygasnąć akurat o godź. 23.19? to nie ma sensu, dla mnie realne są tylko dwie opcje: albo 23.59. albo 17.47. czyli godź odpowiadającą momentowi aktywacji usługi a ponieważ nastąpiła zmiana i teraz MO nie pokazuje tak jak wcześniej, że KWR włączone o 17.47. jest ważne przez rok dokładnie do godź 17.47. a zamiast tego wskazuje godź. 23.59 (w Twoim przypadku, zakładam że błędu godź. 23.19.) to bardziej prawdopodobny wydaje mi się koniec dnia.babciagienia1p pisze: ↑24 mar 2024, 14:35Nie do końca jest jak piszesz. U mnie ważność jest do godz. 23:19. To inna wartość niż godz. 23:59.
Zerknij jeszcze raz na mój zrzut.
W aplikacji mobilnej od dziś przez 5dni do zdobycia po 5GB(każdego dnia) ważnych 14dni(pewnie wskoczą bo bonusu za doładowanie więc...) za rozbicie jajka. Jak się nie pojawi promocja po zalogowaniu to w Dla Ciebie powinna być. Z tego co sprawdziłem jest podobnie jak z szukaniem serc na Walentynki i wystarczy na 1 numerze z danego PESELu rozbić jajko aby zdobyć po 5GB każdego dnia dla wszystkich swoich numerów(próba zagrania na innym swoim numerze pokazuje planszę sugerującą wzięcie już w niej udziału więc to potwierdza tezę o 1 grze na PESEL aby wygrać dla wszystkich numerów).
Dodanie 5GB do 48godzin, a ich ważność 14dni(pewnie tyle ile bonus za doładowanie w praktyce będzie).
Dodanie 5GB do 48godzin, a ich ważność 14dni(pewnie tyle ile bonus za doładowanie w praktyce będzie).
Ostatnio zmieniony 25 mar 2024, 16:11 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155.
W odróżnieniu od serduszek na Walentynki zabawić się można na wszystkich numerach (nawet w OP) przypisanych do konta.
--------------------------------
NL za 1 zł rządzi w OFnK
NL za 1 zł rządzi w OFnK
Dzisiaj straszne skoki prędkości na LTE nawet do 6 kilobajtów/s ZGROZA poczułem się jak w TP w latach 90tych. Co prawda stronki były wtedy dużo uboższe graficznie i skryptowo więc się zbytnio nie narzekało. Może to przez te jajoprezenty.
kazik20: jajoprezenty przyznają w ciągu 48 godzin, więc to nie jest przyczyna Twojego rzekomego spowolnienia netu.
Przeglądając temat widziałem Wasze wpisy o tym, że stare sim mają pewne "benefity" w porównaniu z nowymi. Możecie przybliżyć jakie one sa i jak stary musi być taki sim?
Praktycznie mając startówkę aktywowaną przed 19.09.2019 można jeszcze aktywować stary cykliczny NL bez MMSów za 25 zł na 31 dni z pakietem 2OGB zwiększającym się o 1GB przy każdym automatycznym odnowieniu.
Mając aktywny stary cykliczny NL od wielu lat, szczególnie ten za 7 zł na 7 dni na liczbę GB nie można narzekać.
https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 68b6828cee
--------------------------------
NL za 1 zł rządzi w OFnK
NL za 1 zł rządzi w OFnK
Na jednym z numerów nie dostałem 5 GB z jajka. Ten numer ma chyba włączone darmówki w Orange - wygląda na jakąś kolizję w takiej sytuacji.
https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
Świeżo odebrany (wczoraj), od kuriera, numer tymczasowy dla przenoszonego numeru.
Po aktywacji startera ważność konta +32 dni, za to przyznane 2GB na +365 dni (jakaś niekonsekwencja?). Brak numeru w www MO.
Wysłanie START na 814 zwróciło
Niestety, po kolejnych czterech minutach, aktywowała się też - automatycznie - usługa KWR na +366 dni.
Szkoda, że nie da wycisnąć się, opisywanych przez @darekka, 430 dni...
Może powinnam błyskawicznie wysyłać kolejne SMS-y z porady @darekka? Teraz już za późno...
Wniosek - nie zawsze daje się jechać na ważności +32 dni i reklamacji...
--------Edycja_1----------
Może trzeba było aktywować starter natychmiast po odbiorze od kuriera, jak tylko pojawiła się e-mailowa informacja, że numer tymczasowy jest aktywny?
Po aktywacji startera ważność konta +32 dni, za to przyznane 2GB na +365 dni (jakaś niekonsekwencja?). Brak numeru w www MO.
Wysłanie START na 814 zwróciło
Ponowne wysłanie, po dziewięciu minutach, zwróciło już prawidłowy NL + 425 GB.Nie udało Ci się zarejestrować do promocji, ponieważ jesteś w nieuprawnionej taryfie
Niestety, po kolejnych czterech minutach, aktywowała się też - automatycznie - usługa KWR na +366 dni.
Szkoda, że nie da wycisnąć się, opisywanych przez @darekka, 430 dni...
Może powinnam błyskawicznie wysyłać kolejne SMS-y z porady @darekka? Teraz już za późno...
Wniosek - nie zawsze daje się jechać na ważności +32 dni i reklamacji...
--------Edycja_1----------
Może trzeba było aktywować starter natychmiast po odbiorze od kuriera, jak tylko pojawiła się e-mailowa informacja, że numer tymczasowy jest aktywny?
Mam pytanie: Potrzebuje doładować się w Poniedziałek Wielkanocny, bo tak terminy wskazują, czyli standardowa przedłużka gratis za doładowanie zależne od kwoty.
Jakie z waszego doświadczenia wyniknąć mogą problemy ze stronami doladowania.orange.pl i bankami z powodu świąt? Będą jakieś przerwy techniczne? Czy ryzyko jest duże?
Jakie z waszego doświadczenia wyniknąć mogą problemy ze stronami doladowania.orange.pl i bankami z powodu świąt? Będą jakieś przerwy techniczne? Czy ryzyko jest duże?