spotify pisze: ↑29 mar 2024, 16:23
No i najgorsze - jeśli wejdziesz do nju subskrybcji, nie ma możliwości powrotu do Flexa, nju na kartę, OFNK itd - wówczas jedyna możliwość uratowania numeru to przeniesienie do obcej sieci niż Orange.
Nie wiedziałem. Dzięki. Nie betonuje to na amen ale zawsze utrudnia. Bo można w przyszłości przejść np do Plusha na miesiąc i wrócić do Flex?
Odpowiedz proszę jeszcze na to pytanie
Karlos20 pisze:spotify: a jak eSIM wysiądzie lub wymienisz telefon? Masz plan B? We Flexie masz kartę-klona i nie jest dodatkowo płatna.
Ale już nie przechodźmy w skrajność. A co zrobię jak wyjdę z domu i się wywalę na chodniku?
A jeśli gdybyś był szczęśliwcem, zaoszczędzisz jedynie 3 zł za łączenie usług, podczas gdy w Orange Love oszczędności sięgają kilkudziesięciu zł/mc.
No właśnie nad tym myślę, bo mam już światełko od Orange i gdybym przeniósł do pakietu numer telefonu, koszty zwiększają się o 30zł (dzisiaj mnie po podwyżce Flex będzie kosztował 35zł) i mam 100GB, pełny pakiet usług, 5G, eSIM itd.
Czyli Orange światłowód + abo wyjdzie mi taniej niż pakiet Orange Światłowód + Flex.
Ale oczywiście też trzeba najpierw na Orange na kartę bo z Flexa nie idzie....
Też mam dylemat, co dalej zrobić z Flexem, ale dzięki promocjom i utrzymaniu opcji kluczowych dla mnie (video pass i music pass nabytych z promocji) + wygodny social pass nie pozwolą mi odejść z tej oferty, tym bardziej, że mam jeszcze kartę-klona + numer dodatkowy za 15/mc + kolejny "do testów", który teraz jest zawieszony.
No i żeby była jasność - Orange może teraz w abonamencie usunąć plan za 19 w nju, aby podnieść sobie wyniki ARPU czyli średni koszt na klienta - więc ulepszając subskrypcje, obetną dużo liczny abonament.
Ależ oczywiście. Każdy ma inne potrzeby i nie ma uniwersalnej oferty i nie będzie.
Mi nie zależy na pass music, pass video itd bo tego nie wykorzystam. Nie ślęczę w telefonie godzinami, aby wykorzystywać setki GB. Pisałem o moim zużyciu danych. Ty masz inne potrzeby, ktoś inny ma inne.
Tak samo za pół roku możesz się dowiedzieć, że Flex najtańszy to już nie 35zł a 40zł.
Patrzymy na dzisiaj:
nju subskrypcja - bez umowy (zasada opłaty jak we Flex), 60GB na start, eSIM, 5G. Razem 29zł
Flex - to co wyżej, net 45GB i cena 35zł. A już dwie podwyżki skurczybyki zrobiły a nju jak widać od lat się trzyma magicznych 29zł.
Sociale mnie nie interesują. Kogoś mogą ale nie mnie.
Również mam teraz dylemat ale zaczyna się Flex coraz mniej opłacać. Oczywiście zaleta w stosunku do nju że mozna mieć we Flex MultieSim, jeśli ktoś potrzebuje
PS. Przypomnę, że nju subskrypcja kosztuje 29 zł przy jednym numerze telefonu, czyli o 6 zł więcej niż Flex.
Chyba Flex kosztuje więcej o 6zł przy jednym numerze
Założyłem wątek z pytaniami i dylematem, co dalej. Pewnie nie jedna osoba o tym myśli, więc taka nasza rozmowa na pewno się przyda
Viking odpadają, bo to na zasięgu Play. Dzięki, postoję