@Cage - pytanie: jak przedłużałeś ważność konta?
Więcej czasu na wszystko czy
Więcej czasu na internet? Obie opcje kosztują tyle samo, ale
ta druga daje więcej, bo wydłuża wszystko, razem z bonusem za doładowania.
Nie bardzo rozumiem sens przedłużania ważności karty z niskim stanem konta lub pustym kontem internetowym na lata
- taka mała dygresja o dziwnym wydawaniu środków.
Jeśli musisz korzystać z jednej i tylko tej właśnie karty to dwa doładowania online 5zł dadzą 25GB (za 10zł łącznie, które zostanie na koncie). Za 1zł/dziennie dostaniesz też przy aktywacji w Mój Orange 1GB wraz w no limitem na min/sms/mms. Jest wiele sposobów uzyskania więcej/na dłużej GB, ale piszesz że kartę masz od lat i nie wiemy z jakich bonusów skorzystałeś w ostatnim okresie oraz na ile znasz usługi we własnej taryfie. Opisywanie tego wszystkiego wielokrotnie przez dużo bardziej obeznane ode mnie osoby może być nużące. Wystarczy przejrzeć wątki tu>
viewforum.php?f=76 i ten>
viewtopic.php?f=22&t=83319, żeby znaleźć wiele odpowiedzi w nurtującej cię kwestii.
Osobiście, dla korzystania "masowego" z internetu mobilnego mam drugą (trzecią....dziesiątą) kartę w drugim slocie sim, oprócz tej podstawowej (użytkowanej jako "numer") i mam w.... ile kosztuje GB, bo zawsze mam go dużo taniej niż 1GB/1zł. Dzisiaj bez trudu można mieć bez żadnej magii dziesiątki GB za 1zł
Dla ciebie najprostszą opcją będzie nowy numer (druga karta) z promo 300GB/rok. Za 60zł wydane przez rok przy doładowaniu online dostaniesz 450GB samoprzedłużających się danych w "porcjach" po 37,5GB/mies./5zł. Niewykorzystane dane przechodzą dalej. Kasa zostaje i można za nią np. przedłużyć wszystko na 2 lata. That's all.