DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 51
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
 #1172325  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 10:46
Ten Match za 25 jeszcze ma sens (dla oszczędnych), ale od opcji 30 tracą jakikolwiek sens w porównaniu do Subskrypcji.
Mega oszczędni nie wybiorą Vikingów, na łączach Playa są alternatywy - i to liczne.
MV ma kumulację zamiast lejka po wyczerpaniu GB, a wiele osób chciałoby mieć bezpiecznik przed biciem licznika transmisji z cennika. Kiedyś mieli 32 kbps ale z niego zrezygnowali (poważny błąd).

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1172328  autor: dkol
 30 maja 2024, 12:10
Z odpowiedzi pod wpisem na FB wynika, że oferta Match może liczyć w najbliższym czasie także na nowości (podejrzewam ilości GB, bo co innego).

Mi ruch z podwojeniem GB bardzo się podoba, bo kilka zaproszonych osób, rachunek stosunkowo niski a otrzymuję dodatkowy bonus.

Poza tym też przypomnę właśnie o programie lojalnościowym, gdzie każda nowa osoba dodaje 10% zniżki a 5 osób daje 100%. Jest to sposób na obniżenie rachunku. Dla kolekcjonerów gadżetów i jednocześnie gigabajtów są gadżety w ich Viking Store - oraz okazyjnie paczki gadżetów lub akcje charytatywne polegające na wspieraniu określoną ilością zbędnych GB.
 #1172332  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 12:38
dkol: operator niedawno "ulepszył" pakiety Match i dodał do nich wstęp do 5G. Przy tak małych paczkach nie nacieszysz się lepszą jakością 5G w paśmie C (dlatego Subskrypcja jest dużo lepsza, płacisz tyle samo a oferuje więcej, np. pełny roaming w UE).
Mówisz o programie poleceń - 100% rabatu możesz pozyskać od 5 osób regularnie płacących, a wartość rabatów nie może przekroczyć 200 zł, więc są limity w polecaniu. Takich np. nie widziałem we Flexie, który rozdaje kasę za polecanie swojej oferty. Zachęcam przeczytać regulamin programu > https://legal.mobilevikings.pl/current/ ... ikings.pdf
Swoją drogą ilu Abonentów dostaje taką dotację za posiadany plan za polecajki?

🌟To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam🔥
 #1172336  autor: dkol
 30 maja 2024, 13:31
KC-KARLOS: Oczywiście, są to małe paczki aktualnie i dlatego wspomniałem, że szykują się nowości (swoją drogą kolejne są wypisane na stronie rejs2024.pl).

Była mowa o osobie, która chce zaoszczędzić a nie starać się dosięgnąć limitu jednorazowego doładowania 200 zł. Przy 15 zaproszonych osobach (regularnie płacących) można mieć 3 numery z planem za 45 zł co daje 135 zł względem limitu. Więc z mojego punktu widzenia to coś o co nie trzeba się martwić. Realniejsza jest sytuacja w której dostąpimy limitu GB który wynosi 931,32GB, przy najwyższym planie zajmie to ok. 5 miesięcy, ale tu na szczęście jest ich sklep i akcje charytatywne do upłynnienia GB. Podejrzewam, że podniosą limit.
 #1172337  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 13:47
dkol: podniosą/zniosą limit jeśli MV wprowadzi zupełnie nową taryfę na platformie billingowej, którą im udostępnia Play, bo Vikingowie mają 2 profile na taryfie "min+sms+net" (Match i Subskrypcja) oraz dedykowaną taryfę data z samym netem (Pokłady Internetu, Viking NET). I tak kombinują jak wiele ofert na kartę w Play dając na start, reklamacyjnie lub za dodatkową kasę paczki GB, które nie podlegają kumulacji (no i za te środki nie kupisz produktów w sklepie lub nie rozdasz neta innym), a limit maksymalny GB nadal nie jest zmieniony. Tworzy się bałagan, bo oferta miała być prosta, a nie jest.

#1172338  autor: dkol
 30 maja 2024, 13:59
KC-KARLOS: szczerze mówiąc jest mi dobrze, że nie obracam się już w bałaganie dużych sieci. Do szczęścia brakuje mi jedynie multiSIM abym mógł zrezygnować z Orange w tablecie (a o to trzeba póki co truć Play'owi, może ich pokusi). Co do technicznych spraw dot. platformy billingowej widziałem wypowiedzi pracowników w ich social media w tym temacie. Tak czy inaczej jestem zadowolony ze zmian i tych nadchodzących które są wypisane na stronie Rejsu. Kumulacja, luźne podejście supportu i uśmiech w stronę gadżeciarzy mnie trzyma najbardziej.
 #1172347  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 15:12
Dokładnie, dlatego neta bez limitu zaoferują nie w ofercie głosowej, a dedykowanej taryfie data, która wymaga osobnej karty. Oczywiście jest na to rozwiązanie - router czy funkcja dualSIM w smartfonie, lecz nie będzie to konkurencyjne, co we Flexie.

#1172357  autor: dkol
 30 maja 2024, 19:19
Na stronie Rejsu 2024 zaplanowanymi zmianami w MV są między innymi: "PROMOCJA NO LIMIT GB - Internet bez limitu danych tylko dla naszych Kapitanów z programu poleceń." oraz "NO LIMIT GB W SUBSKRYPCJI - Internet bez limitu danych.". Druga pozycja wskazuje jak rozumiem na aktualny plan Subskrypcji. Zastanawia mnie jak będzie się to łączyć z kumulacją GB i ich ewentualnym wydawaniem.
 #1172359  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 19:35
dkol: no jak wprowadzą nielimitowane GB i przejdziesz na ten plan lub zakupisz nową kartę z ofertą, to kumulacja pójdzie się bujać (bo z czego?), to oczywiste, prawda?
Przeczytaj jeszcze raz mój komentarz - dodatkowo: MV stosuje już rozwiązania Playa (i tak są od nich zależni ofertowo), w których sypią setki GB niepodlegających kumulacji, aby klient:
> przetestował możliwości Playa
> miał fun w pierwszym miesiącu
> w przypadku rozwiązania problemu, w celu zwiększenia zadowolenia klienta
> bardziej wymagający klient może odpłatnie dokupić sporą ilość GB na 31 dni
> aby klient po miesiącu (czy nawet kilku dniach) nie uciekł, a to jest wpisane w ryzyko operatora świadczący usługi przedpłacone.

#1172361  autor: dkol
 30 maja 2024, 20:01
KC-KARLOS: oczywiście, to podpowiada logika, że kumulacja wówczas nie ma sensu. Tylko pozostają kwestie: aktywuję no limit a mam zebrane X GB - znikają, przepadają czy wracają jak zrezygnuję z no limit. Jako nowy plan czy np. w formie takiej jak paczka internetu - jest najważniejsza i to z niej umykają najpierw GB. Do tej pory zmiany planów/ofert nie powodowały resetu GB (może poza jedną która nie miała kumulacji w przeszłości).

Wybiegam w przyszłość, interesuje mnie to tylko jako wieloletniego użytkownika tej sieci i ten temat jest świetny do takich rozważań. Podobieństwo w rozdawaniu paczek poza kumulacją jak najbardziej widzę i jest to dobry zachęcacz dla nowych - choć przyznam, że Play i inne większe sieci mnie odstraszają mnogością promocji, wariantów. Super jak mniejsze sieci są nieco mniej zawiłe w tym co oferują.
 #1172363  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 20:30
dkol: zobaczymy jak oni to zrobią, ale podejrzewam, że GB znikną (lojalnie informując o potrzebie ich wykorzystaniu), pamiętaj o uzależnieniu technicznym Playa, więc jak im foletowi zagrają, to tak musi być.

#1172365  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2024, 20:40
Ciupaga: to są plany MV - oferta jest w przygotowaniu (debatujemy o przyszłości oferty), po za tym mylisz pojęcia.

Flex ma nielimitowane GB i zawsze znajdzie się ktoś, kto obwieści, że za chwile to wycofają - siejąc fake newsy. A tymczasem ja swobodnie sobie z no-limitu na neta korzystam przez cały tydzień za friko w promocji - a oferta trwa już od 14 miesięcy.

#1172437  autor: kondziel
 31 maja 2024, 18:50
Mam 2 pytania dla użytkowników subskrypcji.
1. Wideorozmowy są bezpłatne? Cennik stanowi, że "połączenia do wszystkich krajowych sieci bez limitu na telefony komórkowe i stacjonarne". Wynika raczej, że video też.

2. Czy działa już EVS? Jest grafika HD+ przy połączeniach?

Dzięki za odpowiedzi!
 #1172439  autor: KC-KARLOS
 31 maja 2024, 19:01
kondziel: jeśli nie napisano inaczej, to połączenia video nie są objęte no-limitem. Play nie jest skory wliczać tą aktywność do nielimitowanych rozmów.
Jeśli masz kompatybilne urządzenia to tak. Miałem HD+ przy połączeniu Vectra > Play (czyli Play>Play) między Huawei P20 Pro (starszy kodek) a Realme 7 5G (RMX2111) ten model pokazywał znaczek. HD+ było też między Realme (Play) a iPhone 13 Pro (Orange Flex). MV korzysta z ustawień Playa.

#1172449  autor: kondziel
 31 maja 2024, 19:53
Nie ma EVS, taką odpowiedź dostałem na chacie z konsultantem.
 #1172454  autor: KC-KARLOS
 31 maja 2024, 20:31
kondziel: przetestuj to samodzielnie przy połączeniach do innych telefonów. MV ma HD/HD+ (ustawienia Playa, skoro mają ich IMSa).

#1172593  autor: kondziel
 02 cze 2024, 12:05
Preferowałbym po prostu zasięgnąć informacji od kogoś, kto po prostu ma ofertę xD
 #1172594  autor: KC-KARLOS
 02 cze 2024, 12:10
kondziel: korzystałem z Vikingów, to wiem jak jest - mają te same ustawienia sieciowe co w Play.

• Strona 49 z 51
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50