To ja mam szczęście
Testowy numer przeniosłem do Orange na kartę w dniu 02-07 br. Jeszcze przed przeniesieniem numeru, na tymczasowym numerze, aktywowali mi RWK. Po przeniesieniu numeru włączyłem 200 GB za zgody marketingowe. Nie wiedziałem jeszcze o tej promocji. I patrzę a tu standardowy SMS o przyznaniu 200 GB za wyrażenie zgód marketingowych. Następnie mały szok dla mnie, a tu drugi SMS: "Niespodzianka..." aż 800 GB i trzeci SMS: "Hurra..." i włączone RWK. I moje szczęście polega na tym, że GB, teraz ponad 1.1 TB, są też ważne ponad rok czasu.
Nie byłbym sobą, gdybym jeszcze nie włączył NBL i potem przedłużył ważność konta i paczki GB usługą: "Więcej czasu na Internet", ale akurat odpowiednio o 31 dni i następnie 7 dni
Mimo, że P4 jest moim głównym operatorem z moją ulubioną taryfą, to będąc obiektywnym, dla intensywnie korzystających "użyszkodników"
to chyba znów Orange ma najlepszą ofertę na kartę/pre-paid z tzw. "W4"...
Ale nie jest idealnie, bo jednak nawet mimo braku wyrażonych zgód marketingowych te usilne reklamy w MO i aplikacji, aby przejść na abo, nie są fajne - delikatnie pisząc. Do tego brak połączeń oczekujących i przekierowań w pre-paid Orange i coś też się sypie, bo raz na jednym numerze (w MO i aplikacji), raz na drugim teraz (w aplikacji) dane o numerze nie chcą się załadować. Na wcześniejszym numerze im to zgłaszałem. Czekałem około miesiąca i nic nie poprawili. Także jednak u fioletowych, jak dla mnie, jest o wiele lepiej z innymi kwestiami.