Coś się zepsuło w tej ofercie.
Od wielu lat korzystam z oferty Internet na Kartę 50 zł.
Na początku było tak, jak wszyscy opisywali - doładowanie za 50 lub 100 zł, wpadało kilkadziesiat GB jako bonus za doładowanie, potem dzień-dwa przed ważnością bonusu aktywowałem pakiet 12 x 2 GB na rok. Wszystkie pakiety danych się sumowały, co miesiąc dobijało kolejnymi 2 gigabajtami.
Natomiast od 3 lat coś się zepsuło.
Opiszę to na przykładzie ostatniego doładowania. 10 marca doładowałem za 100 zł. Dostałem za to 72 GB czy jakoś tak. Ważność bonusu 4 miesiące.
6 lipca aktywowałem pakiet 12 x 2 GB na rok. Na koncie miałem 105 zł i jakieś 64 GB pozostałego z bonusu. 10 lipca sprawdzam, a stan konta to 55 zł (tu się zgadza, bo aktywacja pakietu kosztuje 50 zł) i 12 GB, mimo że zużycie (według Play24) w ostatnich 30 dniach (od 14 czerwca do 12 lipca) wyniosło 73 MB (tj. ok. 0,073 GB!).
Nie dość, że zajumali 52 GB, to jeszcze zostawili 12 GB - nie mam pojęcia czemu akurat tyle. Przy założeniu, że aktywując pakiet 12 x 2 bonus już wygasł (a nie wygasł, bo aktywowałem 3 dni przed upływem ważności bonusu), to powinienem mieć 2 GB, a nie 12 GB
I to nie jest pierwsza tego typu sytuacja. Znalazłem reklamację, którą składałem w styczniu 2022. Wtedy doładowałem za 50 zł, bonus 24 GB, po doładowaniu stan konta wyniósł 39 GB, dzień przed upływem ważności aktywowałem pakiet 12 x 2, stan konta wzrósł do 41 GB. Po kilku dniach zorientowałem się, że mam na koncie 19 GB, podczas gdy zużycie wg Play24 było poniżej 1 GB. Czyli ukradli mi 22 GB. Reklamację odrzucili, twierdzili, że w momencie doładowania w listopadzie 2021 musiałem mieć wyzerowane konto (ze złotówek i z GB), czego rzekomo nie byli w stanie sprawdzić (a ja nie miałem jak udowodnić), dlatego nie mogłem mieć 39 GB i na pewno źle zapamiętałem, a i sama aktywacja pakietu 12 x 2 na rok też wg nich była po upłynięciu ważności bonusu (terefere, ponad dobę przed aktywowałem). Nie potrafili wykazać, czemu, skoro ich zdaniem obie te operacje wykonałem na wyzerowanym koncie, skąd się tam wzięło 19 GB, powinny być tylko 2 GB z aktywowanego pakietu.
Co robić? Nie mam pojęcia. Czy jest ktoś, komu naprzemienne doładowania i aktywowanie pakietu powoduje kumulację pakietów danych w nieskończoność, tak jak i ja to miałem przed 2022 rokiem?