3G pisze: ↑07 sie 2024, 12:03
Po pierwsze, to że ktoś ma "lekką gadkę", nie oznacza z automatu, że ma rację.
Po drugie - chyba najważniejsze - panowie moderatorzy za bardzo się rozpędzacie i rozdajecie kary na prawo i lewo za inny punkt widzenia. Myślisz jak moderator, chwalisz niecne praktyki operatora X - wszystko OK. Masz inne zdanie - dostajesz ostrzeżenia albo bany.
Obie kwestie wyjaśniłem w swoim poprzednim poście:
1. Masz inne zdanie, to Twoje prawo - przedstaw kontrargumenty (na tym polega dyskusja), Ty tymczasem odpowiedziałeś wyłącznie obraźliwym komentarzem i kilkoma odmowami uzasadnienia Twojej tezy.
2. Ostrzeżenie dostałeś nie za inne zdanie, lecz za złośliwy komentarz pod adresem innego uczestnika dyskusji. Złośliwość była Twoją jedyną odpowiedzią na jego argumenty.
Nazwałem Twoje postępowanie dziecinadą, bo wg mnie jest to sposób prowadzenia dyskusji na poziomie dzieci z podstawówki. Konieczność powtórzenia tego samego co już wcześniej wyjaśniłem - też moim zdaniem do poważnych nie należy.
K-L pisze:Sorry, @Remington, ale trochę sam sobie zaprzeczyłeś.
Ton niestety ostatnio bywa tu nieciekawy. I moderatorzy nie są tu całkowicie bez winy ("wypraszanie sobie", posługiwanie się skrótami myślowymi, a potem lekka arogancja, gdy ktoś nie zrozumie - NIE MNIE to dotknęło, ale obserwuję i nowi lub okazjonalni użytkownicy forum nie mają tu łatwo). Tak jak w TM nie ma opcji wyłączenia tej Usługi , tak i tu przydałaby się opcja usunięcia konta. Chyba bym dziś skorzystał.
Słusznie - pierwsze słowo się liczy, posty przeniesione.
Co do pozostałych Twoich uwag, najlepiej jakbyś przywołał przykłady naszych postów, które w Twojej opinii mają taki wydźwięk. Po to jest ten dział, aby właśnie zwracać nam uwagę. Bez bicia przyznaję się, że często zmuszam pytających do szukania odpowiedzi na forum - gdy z posta wynika, że jego autorowi nie chciało się nawet przejrzeć forum (gdzie znalazłby rozwiązanie), tylko oczekuje, że ktoś poświęci swój czas i dostarczy mu gotową odpowiedź. Zgoda, nie mamy Wiki, ale funkcja szukania działa całkiem dobrze.