Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest godzina graniczna złożenia wiosku o przeniesienie numeru w trybie jednodniowym (stacjonarnie w salonie)? Kolejny raz przenoszę zupełnie inny numer w godzinach wieczornych w trybie jednodniowym (np. wniosek złożony 7 sierpnia w godzinach wieczornych) i przeniesienie nastąpi NIE na dzień następny tylko na jeszcze kolejny (w opisanym przypadku jest to dzień 9 sierpnia).
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
lukjac: ogólnie polecam przyjść do salonu operatora przed południem, np. po jego otwarciu (godzina 9 lub 10), wówczas numer będzie działać w nowej sieci już po północy kolejnego dnia (MNP nawet w 12h - jest to możliwe). Im później południa, tym wydłuża się czas realizacji przeniesienia na kolejny dzień roboczy (nieliczony zegarowo).
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
KC_KARLOS, nie bij, ale zadam tutaj te dwa krótkie pytania, bo tamten mój długaśny temat zaraz przepadnie w odmętach forum.
Te pytania to ciąg dalszy tego wątku, gdzie jest bardziej szczegółowo opisane:
viewtopic.php?f=22&t=134146
Czy ktoś próbował przenosić do innej sieci numer z Play, który był już odłączony (karta sim nie działa) i z jakim skutkiem?
Czy są sieci gdzie można bez wizyty w salonie zdalnie złożyć wniosek o przeniesienie bez smsa weryfikacyjnego, np. przez infolinie?
Podobno w a2mobile tak można, ale czy ktoś to testował i się udało? A może gdzieś jeszcze się da?
Te pytania to ciąg dalszy tego wątku, gdzie jest bardziej szczegółowo opisane:
viewtopic.php?f=22&t=134146
Czy ktoś próbował przenosić do innej sieci numer z Play, który był już odłączony (karta sim nie działa) i z jakim skutkiem?
Czy są sieci gdzie można bez wizyty w salonie zdalnie złożyć wniosek o przeniesienie bez smsa weryfikacyjnego, np. przez infolinie?
Podobno w a2mobile tak można, ale czy ktoś to testował i się udało? A może gdzieś jeszcze się da?
Jeśli chodzi o duplikaty to brałem ich kilka i nic nie płaciłem. Po odłączeniu numeru tylko raz ale też nic nie kosztowało. Jeśli chodzi o przeniesienie numeru to teoretycznie do 30 dni powinno się dać ale tylko salon lub infolinia.
@HappyBoy, ponownie dzięki za odpowiedź. To dobrze wróży z tymi opłatami, może zależy też to od miejsca i pracownika.
Cześć.
Czy ktoś z Czytelników ma aktualne doświadczenie, ile trwa przeniesienie nr kom. przez stronę www do Orange na kartę?
Formularz wypełniłem, nr zamówienia dostałem, nr kom. tymczasowy też, tak samo kod weryfikacyjny i trzeci dzień status zamówienia NOWE.
Pani konsultantka na *100 nie może już dzisiaj pomóc, bo ekipa która robi w przeniesieniach pracuje ponoć do 19.00. Mam zadzwonić ponownie w poniedziałek...
Czyżby czuła, że do poniedziałku sprawa się dalej nie potoczy?
Pozdrawiam.
driver
Czy ktoś z Czytelników ma aktualne doświadczenie, ile trwa przeniesienie nr kom. przez stronę www do Orange na kartę?
Formularz wypełniłem, nr zamówienia dostałem, nr kom. tymczasowy też, tak samo kod weryfikacyjny i trzeci dzień status zamówienia NOWE.
Pani konsultantka na *100 nie może już dzisiaj pomóc, bo ekipa która robi w przeniesieniach pracuje ponoć do 19.00. Mam zadzwonić ponownie w poniedziałek...
Czyżby czuła, że do poniedziałku sprawa się dalej nie potoczy?
Pozdrawiam.
driver
driver
Ja też zgłosiłem chęć przeniesienia NR do FREE 22.08 po 17.00 i nic się nie dzieje dalej.
Jedynie to dziś o 17.12 dostałem potwierdzenie złożenia zamówienia o treści ''kropka w kropkę'' jak 22 sierpnia.
Jedynie to dziś o 17.12 dostałem potwierdzenie złożenia zamówienia o treści ''kropka w kropkę'' jak 22 sierpnia.
Nie ma na to reguły. Chociaż teoretycznie operator ma obowiązek odpowiedzieć w ciągu max 4 godzin na wniosek - ale z doświadczenia wiem, że odpowiadają dużo później. Niemiej jednak może się zdarzyć, że nawet po 18 numer będzie przeniesiony następnego dnia.lukjac pisze: ↑08 sie 2024, 01:07Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest godzina graniczna złożenia wiosku o przeniesienie numeru w trybie jednodniowym (stacjonarnie w salonie)? Kolejny raz przenoszę zupełnie inny numer w godzinach wieczornych w trybie jednodniowym (np. wniosek złożony 7 sierpnia w godzinach wieczornych) i przeniesienie nastąpi NIE na dzień następny tylko na jeszcze kolejny (w opisanym przypadku jest to dzień 9 sierpnia).
Tak, trochę trwało, ale w końcu przetrawili w Orange i moje zamówienie i we wtorek poszło do realizacji, a wczoraj , w środę i do mnie dotarł kurier DPD z kartami SIM.
Coraz mniej ludzi do popychania spraw, coraz więcej niedopracowanych robotów, to i tematy wolniej realizują. Tylko spokój, cierpliwość, kontrola, na jakim jesteś etapie i najlepiej u dwóch konsultantów, dla porównania wersji.
Coraz mniej ludzi do popychania spraw, coraz więcej niedopracowanych robotów, to i tematy wolniej realizują. Tylko spokój, cierpliwość, kontrola, na jakim jesteś etapie i najlepiej u dwóch konsultantów, dla porównania wersji.
driver
Dostałem SMS ,ze mój NR do Orange przeniesie się 3.IX .Musiałem się u kuriera podpisać 2 x bo za pierwszym razem mówił ,że niewyraznie się podpisałem ale nie miało to być pismo drukowane.Podpisałem drugi wyrazniej i jednak przeszło to.
W międzyczasie P4 chciało mnie zatrzymać ''cudowną ofertą" No limit(SMS,MMS,rozmowy) i 35 GB/mies za 30 zł.
Oczywiście nie skorzystałem
W międzyczasie P4 chciało mnie zatrzymać ''cudowną ofertą" No limit(SMS,MMS,rozmowy) i 35 GB/mies za 30 zł.
Oczywiście nie skorzystałem
Do kogo można przenieść obecnie numer na kartę bezkosztowo i całkowicie online?
Na pewno da się do Orange (bezpłatnie kurier), do Lajta (ale tu kosztowało mnie to 16 zł)...
Gdzie jeszcze?
Na pewno da się do Orange (bezpłatnie kurier), do Lajta (ale tu kosztowało mnie to 16 zł)...
Gdzie jeszcze?
Ianus72: prawie bezkosztowo pozostaje też Red Bull Mobile i Heyah01 (zamówienie karty do Paczkomatu InPost) z aktywacją pierwszego miesiąca subskrypcji za 1 zł.
To już 14 rok na Forum TELEPOLIS.PL - wielkie dzięki za ten czas i nadal służę pomocą! Pozdrawiam
babciagienia1p: na serio? Poddając się weryfikacji finansowej postpaidowej, gdzie tego nie ma w subskrypcji?
Pamiętaj, oferta miesiąca z eSIM z netem nielimitowanym to postpaid - bez gwarancji, że taką ofertę otrzymasz.
To już lepszy jest RBM - online jest tylko 1 zł na pierwszy miesiąc, za to samo jak w abo 1m T i bez żadnej weryfikacji - również z eSIM (wszystko online).
Pamiętaj, oferta miesiąca z eSIM z netem nielimitowanym to postpaid - bez gwarancji, że taką ofertę otrzymasz.
To już lepszy jest RBM - online jest tylko 1 zł na pierwszy miesiąc, za to samo jak w abo 1m T i bez żadnej weryfikacji - również z eSIM (wszystko online).
@KC-KARLOS
Nie mam problemu z weryfikacją finansową.
Poza tym ona odbywa sie tylko jeden raz dla danego PESEL-u. Za pierwszym razem. Następne numery idą z automatu...
Nie mam problemu z weryfikacją finansową.
Poza tym ona odbywa sie tylko jeden raz dla danego PESEL-u. Za pierwszym razem. Następne numery idą z automatu...
Tak, czy inaczej ten sposób trochę wykracza co do clu tego wątku. Mówimy o prepaidzie, a wspomniana oferta eSIMu to postpaid - zachęta, aby w ciągu tego miesiąca rozliczeniowego przedłużyć u nich umowę, zanim ona wygaśnie po "testach".
Dodatkowo to eSIM, a co jeśli ktoś go nie ma? Albo nie chce weryfikacji w BIK? Dlatego polecam RBM czy H01, które lecą całkowicie online, bez zbędnych formalności.
Dodatkowo to eSIM, a co jeśli ktoś go nie ma? Albo nie chce weryfikacji w BIK? Dlatego polecam RBM czy H01, które lecą całkowicie online, bez zbędnych formalności.
@PiotrG-dz
W jakim celu chcesz podawać operatorowi serię i numer dowodu osobistego?
On nie powinien tego wymagać. Pewnie zapisał sobie z rozpędu przy okazji jakiejś rejestracji w salonie, ale do żadnych czynności nie jest to wymagane.
Chyba, że do abonamentu i kupna urządzenia na krechę.
Lepiej jak nie będzie miał Twoich aktualnych danych - akurat w tym, niewymaganym przez przepisy, obszarze.
W jakim celu chcesz podawać operatorowi serię i numer dowodu osobistego?
On nie powinien tego wymagać. Pewnie zapisał sobie z rozpędu przy okazji jakiejś rejestracji w salonie, ale do żadnych czynności nie jest to wymagane.
Chyba, że do abonamentu i kupna urządzenia na krechę.
Lepiej jak nie będzie miał Twoich aktualnych danych - akurat w tym, niewymaganym przez przepisy, obszarze.
Bo chcę przenieść NR z Play do Vectry.Jak przenosiłem NR do Plusa w salonie to na karcie rejestracyjnej serii i NRu dowodu nie żądano ale za to przy przenoszeniu przez kuriera w Orange dane takie już są.