columbo pisze: ↑16 sie 2024, 22:29
MariuszY pisze: ↑16 sie 2024, 20:27
@Columbo: Nie jestem ekspertem, ale wygląda na to, że zwrot na konto spowodował "rozjechanie się" terminów ważności KG i BIzD.
Jest to jakieś sensowne wyjaśnienie. Nie pasuje tylko jedno - że nikt tutaj nie zgłosił podobnego problemu. Chyba nie tylko ja dostałem ten zwrot.
A co powiesz na to?
slawek8 pisze: ↑17 lip 2024, 01:02
KC-Karlos: Nie korzystam (na tej karcie) z KWR, ani promocji 300GB. Gdzieś się chyba zgubiliśmy (może ja w tłumaczeniu). To jeszcze raz.
Po prostu mam kartę, tylko do internetu, na której mi zostało kilkaset GB BIZD i wykorzystuję z tego kilkanaście GB miesięcznie. Przedłużałem to sobie przy pomocy NL za 1zł. W tym miesiącu zwrot z UOKIK mi popsuł daty ważności na kontach. Ale wychodzi na to, że wydając jednorazowo 3 zł na przedłużenie za 7 dni uratuje to spowrotem sytuację, i utrzymanie karty na kolejny rok będzie kosztować 12 zł (czyli razem 15, nadal taniej niż 29). O ile znowu mi czegoś nie popsują
KC-KARLOS pisze:Nie tylko ten czynnik może spowodować "rozjechanie" terminów - podejrzewam też promkę 300GB, gdzie wpada 25 GB co miesiąc do BIZD. Ktoś to może potwierdzić?
@KC-KARLOS: Tylko że promocja 300GB spowodowałaby wydłużenie ważności BIzD, a tutaj mamy wydłużenie ważności samego KG, bez wydłużenia ważności BIzD. Skoro był zwrot, skoro ważność KG została wydłużona - najprawdopodobniej do 62 dni, to myślę jak napisałem wcześniej. Nie rozumiem tylko na jakiej podstawie regulaminowej zwrot kasy (choćby 5zł) ustawia ważność KG na 62 dni. Pewnie kolejna sztuczka Orange pod tytułem "jak zwrócić kasę, żeby wyciągnąć więcej".
@columbo: W tej sytuacji, jeśli nie chcesz wydać 29zł za przedłużanie wszystkiego, pozostaje tylko doładowanie za 5zł (w ramach gwarancji zwrotu) i dalej jak do tej pory - o ile Orange nie zmieni zasad wydłużania ważności internetu w OFnK.