To zależy jakie sprzęt masz obecnie bo może będzie w stanie obsłużyć 5G700 i tylko będzie potrzebna aktualizacja oprogramowania.
Osobiście mam MC888 i powinien 5G700 obsługiwać a nawet agregować z 5G3600.
To zależy jakie sprzęt masz obecnie bo może będzie w stanie obsłużyć 5G700 i tylko będzie potrzebna aktualizacja oprogramowania.
Czy dobrze rozumiem, że to udostępnianie 5G będzie stopniowe w okresie 23.08 - 5.09? Jeśli tak to będzie jakieś info SMSem że mogę używać 5G?5G udostępnimy Ci w okresie od 23.08.2024 r. do 5.09.2024 r., będziesz mógł z niej korzystać do 31.10.2024 r.
Mam odu idu ale LTE. W mojej lokalizacji myślę że z 5G to tylko 700 miałoby tutaj szanse, ale zastanawiam się jakie osiągi mogą być w Polsce i czy nie będzie to pasmo zapchane jak LTE 800.
Pasmo ma być szerokie na (tu może być różnie bo jeszcze jest część z 800MHz, nie wiadomo jak to UKE rozegra), 20-25MHz a to może zaoferować ładne szybkości np. 200-300Mb.
Zeusek: Jak? Na głupich 5 MHz szerokości L800 jak wyciągniesz 10 mbps to jest dobrze, a do 20 mega przy 10 MHz to cud.Pasmo ma być szerokie na (tu może być różnie bo jeszcze jest część z 800MHz, nie wiadomo jak to UKE rozegra), 20-25MHz a to może zaoferować ładne szybkości np. 200-300Mb.
Coś chyba nie za bardzo w tym rozumowaniu.
https://www.telko.in/udostepnienie-700- ... -na-2024-rUKE chce udostępnić 40 MHz widma z tego zakresu.
Ja od dzisiaj mam wjazd do 5G na dodatkowej karcie internetowej, także ruszyli z aktywacją.
Nie tylko, cofnij się i tam jest wykaz, jest m.in. na kartę oDNowa.
https://www.play.pl/pomoc/dokumenty/komunikatyLista taryf objętych akcją: SOLO S II, TakJakLubie2, Virgin Mobile S, BIZNES START - karta do internetu, SIM BIZNES START, GRUPA S, GRUPA M, GRUPA L, SOLO S, SOLO M, SOLO L, Telemetryczna 100, Internet Elastyczny, RBM SieMa, Play Internet S, GRUPA S II, SIM STANDARD dla Firm, BIZNES BOX ULTRA - internet do biura, SIM BIZNES BOX ULTRA, STANDARD dla Firm - karta do internetu, GRUPA PLAY S, SOLO PLAY S, Play Internet, Play Internet L, S dla Firm - karta do internetu, SIM S dla Firm, SIM S dodatkowa dla Firm, Virgin Mobile Net, Telemetryczna 20, Play na Kartę Rok Ważności Konta, Play na Kartę, Darmowy starter Play na Kartę, Fakt Mobile, FORMUŁA MIX S, FORMUŁA MIX M, FORMUŁA MIX XS, Elastyczna FORMUŁA MIX S, Elastyczna FORMUŁA MIX M, ChcęWszystko, Play na Kartę odNOWA, Play na kartę 2.1, Play na kartę PL 2.1, MIX S EXTRA GB, MIX M EXTRA GB, MIX ELASTYCZNY S EXTRA GB, MIX ELASTYCZNY M EXTRA GB, Internet na Kartę 2.0 9 zł, Internet na Kartę 2.0 1 zł, Internet na Kartę 2.0 5 zł, Internet na Kartę 2.0 19 zł, Play na Kartę Start, Play na Kartę Lubię to!, Formuła Play na Kartę, Play na Kartę 3.0.
Chyba nie do końca rozumiem to postprepaid? Rozumiem, że masz na myśli i oferty postpaid, jaki prepaid? Zresztą w komunikacie jest wykaz taryf objętą tą "promocją", w tym też taryfa OdNowa.
Również dziękuję za informację. Myślałem, że im to trochę szybciej pójdzie Może rzeczywiście oferty postpaid mają pierwszeństwo. Myślę do nich napisać na czacie, czy konsultant może już włączyć. Ale z drugiej strony jestem ciekawy, kiedy sami by włączyliKC-KARLOS pisze:U mnie tylko na jednej karcie (PNK 2.1 PL) świeci się 5G - z powodu aktywnej promocji "Nielimitowany internet 5G na 31 dni". Inne dalej są na LTE, również Fakt i 3x Virgin.
Dobry rollout to wolny rollout. Stopniowo i z obserwacją. Lepiej tak niż zrobić sobie niespodziankę i wycofywać dla milionów IMSI. Toteż myślę, że dostęp zostanie z nami na zawsze. Teoretyczny termin "do 31 października" to raczej tylko zabezpieczenie.Zeusek pisze:Myślałem, że im to trochę szybciej pójdzie