Ubinoob pisze: ↑24 sie 2024, 18:56
Ja to się w ogóle dziwię, że zaczęli to w piątek i przez weekend. Praca przy core nauczyła mnie, że unikamy zmian w piątek, o weekendzie nie mówiąc. Najwyraźniej uznali, że to nic aż tak krytycznego i odpalili jakiś skrypt, który to po trochu sączy.
Zeusek pisze:Myślałem, że im to trochę szybciej pójdzie
Dobry rollout to wolny rollout. Stopniowo i z obserwacją. Lepiej tak niż zrobić sobie niespodziankę i wycofywać dla milionów IMSI. Toteż myślę, że dostęp zostanie z nami na zawsze. Teoretyczny termin "do 31 października" to raczej tylko zabezpieczenie.
Mój prepaid jeszcze wjazdu nie ma.
Również dziękuję Ci za relację. Trochę właśnie mnie zastanawia, czy to człowiek musi "załączać", czy jest - jak piszesz - jakiś skrypt.
I racja - też mam nadzieję, że ta data 31-10 br. będzie przesuwana i oby jak najdłużej. Chwalę P4 za dużą ilość stacji bazowych, nie tylko w miastach, ale i na wsiach. Jeśli jednak chodzi o "prawdziwsze" 5G, to mogliby mieć więcej ich odpalonych. Choćby mam na myśli przykład POZnan*
Wiem, że i tak nie jest najgorzej. Przecież jest "lepszy" operator, który stacji w paśmie C ma... całą jedną na Polskę