Mam dość dziwny przypadek w 5G w Play na Kartę Rok Ważności Konta. Transfery w różnych porach i w różnych lokalizacjach (Opoczno w bezpośredniej widoczności nadajnika oraz Łódź) i w różnych aplikacjach testowych dostaję wyniki w granicach 40 Mbps pobierania, 10-30 Mbps wysyłania, utrata pakietów nawet 16% w aplikacji speedtest.net. Robiłem test na fake 5G i podobne wyniki gdzie w LTE na innym urządzeniu spokojnie można wyciągnąć ponad 200Mbps. Restart telefonu robiłem. Telefon to Samsung Galaxy A54 5G, w Orange Flex osiągam na tym urządzeniu wyniki 600 - >1000Mbps.
Teoretycznie mógłbym jeszcze przełożyć kartę Playa do slotu 1 ale nie sądzę że to może być przyczyna.
Czy Play na Kartę Rok Ważności Konta ma jakiś limit prędkości (w sumie trochę byłoby to dziwne w 5G chyba że 5G daje to że w mass eventach będę miał po prostu sieć a w LTE nie)? Do tej pory nie korzystałem z tej karty do sieci ponieważ pakietu internetu są słabe. Mam kartę starego Red Bull Mobile który automatycznie zmienił się w Play na kartę 2.0 (to na tej karcie testuję LTE) i mam tu dość dobry pakiet 40 zł za 100GB. Niestety na tej stronie
https://www.play.pl/pomoc/dokumenty/komunikaty taryfa ta nie jest ujęta do 5G, jest za to ujęta taryfa Play na kartę 2.1 na którą mogę zmigrować, zastanawiam się tylko czy nie stracę możliwości uruchamiania pakietu za 40 zł 100GB w tej nowej taryfie?